breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Πως ένα κρεοπωλείο μετατράπηκε σε μοντέρνα κατοικία

Το Cortez Street House αποκτά νέα ζωή σε ένα πρώην κρεοπωλείο στο Σικάγο με μια σύγχρονη επέκταση.

Επειδή η δομή του κτιρίου διέθετε ήδη έναν εμπορικό χώρο στο ισόγειο και ένα διαμέρισμα στον επάνω όροφο, ήταν ακριβώς ο τύπος “περίεργου” κτιρίου πάνω στο οποίο ήθελαν να δουλέψουν οι αρχιτέκτονες της moss Design.

Το αρχικό κτίριο είναι μια διώροφη κατασκευή χτισμένη το 1905, από το κλασικό τούβλο του Σικάγου. Το κάτω επίπεδο του κτιρίου, το οποίο είναι τώρα ένας κύριος χώρος καθιστικού και ένα εργαστήριο, διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά πριν την ανακαίνιση τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχτούν χρήσιμα για τους νέους ιδιοκτήτες. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι ένας παλιός ψύκτης Bromann Brothers ο οποίος λειτουργεί ως διαχωριστικό μεταξύ των χώρων. Για να αξιοποιήσουν τον μεγάλο χώρο που προσφέρεται στο ισόγειο, οι σχεδιαστές επέλεξαν να προσθέσουν μια επέκταση στο πίσω μέρος του κτιρίου.

΄Έτσι στο επάνω επίπεδο, ένας κύβος που εξέχει φιλοξενεί το κυρίως υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο. Η τζαμαρία από το πάτωμα μέχρι την οροφή οδηγεί σε ένα ιδιωτικό μπαλκόνι το οποίο προσφέρει σκιά στην βεράντα που βρίσκεται απο κάτω, ενώ η οροφή του λειτουργεί ως σύστημα συλλογής νερού για τον κήπο. Με επένδυση από χάλυβα Corten, η όψη σκουριάς προσθέτει μια σύγχρονη αντίθεση στην παραδοσιακή υπάρχουσα πρόσοψη του τοίχου.

*****

  • Γατούλης βρέθηκε 5 χρόνια μετά… 2.000 χιλιόμετρα μακρυά απ’ το σπίτι του!

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας στην πολιτεία του Όρεγκον, στις ΗΠΑ, επανενώθηκε με τον αγνοούμενο γάτο του, ο οποίος εντοπίστηκε να περιφέρεται στον δρόμο και σε απόσταση…1.900 χλμ από το σπίτι του ιδιοκτήτη του πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του!

Ο μαύρος γάτος, ονόματι Σάσα, βρέθηκε πρόσφατα στην πόλη Σάντα Φε του Μεξικού. Το καταφύγιο ζώων της Σάντα Φε δήλωσε ότι κατάφερε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του σκανάροντας το μικροτσίπ του Σάσα.

Ο γάτος επέστρεψε αεροπορικώς στο Πόρτλαντ αυτή την εβδομάδα και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του Βίκτορ Γιούσοφ.

Εκείνος είπε ότι είχε καταγγείλει την εξαφάνισή του πριν από πέντε χρόνια, αλλά έκτοτε είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα τον ξαναέβλεπε.

Λεπτομέρειες ως προς το πώς βρέθηκε ο Σάσα στην Σάντα Φε παραμένουν άγνωστες, αλλά ο Γιούσοφ εκτιμά ότι ο Σάσα, ο οποίος είναι φιλικός, “συνόδευσε κάποιον οδηγό στο ταξίδι του”.

*****

  • Εικόνες αποκάλυψης σε πόλη στην Αυστραλία! Όλα έγιναν κόκκινα!

Το φαινόμενο αυτό με μια πόλη να γίνεται κόκκινη προκλήθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που σαρώνουν την νοτιοανατολική Αυστραλία. Ο ουρανός βάφτηκε με βαθύ κόκκινο και η ατμόσφαιρά έγινε αποπνικτική.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από την πόλη Μιλντούρα της Βικτώρια είναι εντυπωσιακά. Και οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που έφτασαν τους 40 βαθμούς ανέβασαν στο κόκκινο τον δείκτη δυσφορίας.

Αυτό το φαινόμενο δεν είναι καινούριο στην περιοχή αλλά συνέβαινε σπάνια και τώρα συμβαίνει όλο και πιο συχνά λένε κάτοικοι της περιοχής.

*****

  • Ζευγάρι κέρδισε το Λόττο κι ο άντρας το… έσκασε

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία… Τελευταία απόδειξη αποτελεί η ιστορία ενός ζευγαριού που κέρδισε στη λοταρία, ωστόσο κινδύνεψε να χάσει την ευτυχία του.

Ειδικότερα, το ζευγάρι από την Ταϊλάνδη αγόρασε ένα δελτίο lotto και κέρδισε. Στη συνέχεια, συμφώνησαν να μοιράσουν τα κέρδη στα δύο, ωστόσο κάπου κάτι φαίνεται πως πήγε στραβά στην πορεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Asia One, ο άντρας άλλαξε γνώμη κι ανέφερε στη γυναίκα του ότι θα της δώσει μόνο το 1/3 των χρημάτων. Όπως ήταν αναμενόμενο, η γυναίκα αντέδρασε, επακολούθησε τσακωμός και ο άντρας έφυγε από το σπίτι.

Φυσικά, «αγκαλιά» τυχερό δελτίο.

Η σύζυγός του κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ζητώντας από τις αρχές να μην επιτρέψουν στον άντρα της να εξαργυρώσει το lotto.

Η ιστορία του ζευγαριού έγινε γρήγορα viral και ο άντρας που, σύμφωνα με το δικηγόρο της συζύγου κινδύνευε με 3 χρόνια φυλάκισης για την προσπάθεια υπεξαίρεσης χρημάτων με παράνομο τρόπο, επέστρεψε στο σπίτι του και στη γυναίκα του.

*****

  • «Κατά τον δαίμονα εαυτού»: Η φράση πάνω στον τάφο του ροκ σταρ Τζιμ Μόρισον

Στις 3 Ιουλίου του 1971 πέθανε ο ποιητής της ροκ που άφησε πίσω του μία ασύγκριτη υστεροφημία. Το όνομά του ήταν Jim Morrison.

Βρισκόταν στο Παρίσι από τον Μάρτιο μαζί με τη φίλη του, Πάμελα Κούρσον. Είχε πάει στη Γαλλία για να απομακρυνθεί απ’ τα φώτα της δημοσιότητας και το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για αυτόν στις Η.Π.Α, όπου τον κατηγορούσαν για προσβολή της δημοσίας αιδούς. O Jim Morrison πέθανε στις 3 Ιουλίου 1971 σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Στον τάφο του στο Παρίσι υπάρχει η ελληνική επιγραφή «κατά τον δαίμονα εαυτού».

Μία λεξικολογική προσέγγιση είναι η εξής: Η λέξη «δαίμων» δεν έχει καμία σχέση όπως την ξέρουμε εμείς σήμερα (οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν διάβολο). «Δαίμων» ήταν αρχικά η θεότητα που μοίραζε, κατένειμε την μοίρα (δαίομαι = μοιράζω) και μετά ονομαζόταν οποιαδήποτε θεότητα στην οποία αποδίδονταν τιμές.

«Δαίμων εαυτού» ονομαζόταν η θεότητα-προστάτης που ζούσε μέσα σε κάθε άνθρωπο από τη γέννηση έως το θάνατό του και φρόντιζε για την προσωπική εξέλιξη κι ευημερία, κάτι σαν το αντίστοιχο σημερινό χριστιανικό «Φύλακας-άγγελος», αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο έναν δίαυλο μεταξύ του κόσμου των θνητών και του κόσμου των θεών.

«Πράττω κατά τον δαίμονα εαυτού», ουσιαστικά σημαίνει «πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστό», αδιαφορώντας ίσως για το τι θα πουν οι άλλοι και είναι μια στάση ζωής που υιοθέτησαν και επιδοκίμασαν οι Στωικοί φιλόσοφοι.

Έτσι λοιπόν, η φράση «Κατά τον δαίμονα εαυτού» γράφηκε μάλλον από τους συγγενείς του Jim Morrison στον τάφο του, εννοώντας ότι ο τραγουδιστής των Doors έπραττε στη σύντομη ζωή του πάντα σύμφωνα με ό,τι υπαγόρευε η συνείδησή του, ο «προσωπικός του θεός», κι όχι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας.


• Γατούλης βρέθηκε 5 χρόνια μετά… 2.000 χιλιόμετρα μακρυά απ’ το σπίτι του!
• Εικόνες αποκάλυψης σε πόλη στην Αυστραλία! Όλα έγιναν κόκκινα!
• Ζευγάρι κέρδισε το Λόττο κι ο άντρας το… έσκασε
• «Κατά τον δαίμονα εαυτού»: Η φράση πάνω στον τάφο του ροκ σταρ Τζιμ Μόρισον

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής