breaking news Νέο

«Έρως Γλυκόπικρος», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Έρως Γλυκόπικρος», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Η Αμερικανίδα διαπρεπής Κλασική Φιλόλογος και από τις κορυφαίες Ποιήτριες στην εποχή μας, Αν Κάρσον (γεν. 1950), στο έξοχο Δοκίμιό της «Έρως Γλυκόπικρος» (Εκδ. «Δώμα», Μτφρ. Ανδρονίκη Μελετλίδου, Αθήνα 2019), ανατέμνει το παράδοξο του έρωτα στην αρχαία σκέψη.

Η Αν Κάρσον, με έναν αληθινά σπάνιο συνδυασμό φιλολογικής εμβρίθειας, φιλοσοφικής οξυδέρκειας και ποιητικής ευαισθησίας, ξεκινά από την λυρική ποίηση, περνά από την τραγωδία και το αρχαίο μυθιστόρημα, για να καταλήξει στον Πλάτωνα, όπου ο έρωτας φανερώνεται ως «η θεμελιώδης δομή της ανθρώπινης σκέψης».

Το κλασικό αυτό δοκίμιο συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα έργα της εποχής μας, με θέμα τον έρωτα στην αρχαία παράδοση. Είναι ένα λαμπρό και απόλυτα πειθαρχημένο γραπτό, ανεπίληπτης αρτιέπειας, γραμμένο από μία διεισδυτική Φιλόλογο, Λογία και Ποιήτρια. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό βιβλίο, που χάρη στις εξαιρετικές Εκδόσεις «Δώμα», το εγχώριο αναγνωστικό κοινό προσεγγίζει την γοητευτική γραφή της Αν Κάρσον και τον έρωτα ως παράδοξο και ως εμπειρία αυτογνωσίας.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής