breaking news Νέο

Τ.Κωστόπουλος, στα "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ": «Ο Αριστερός και Προοδευτικός κόσμος να βρει μία κοινή γλώσσα και να προχωρήσουμε σε μια κοινή δράση»

Τ.Κωστόπουλος, στα

«Ο Δημοκρατικός - Προοδευτικός κόσμος φαίνεται πως μας εμπιστεύεται και μας έδωσε ένα ποσοστό στο 32%, το οποίο σημειωτέον είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην αντιπολίτευση στην Ευρώπη. Βέβαια, ένα άλλο πολύ μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος πήγε στη ΝΔ, το οποιο όμως ξεγελάστηκε. Γιατί άλλα λέγανε και τώρα αλλάξανε. Οπως λόγου χάρη με τους αγρότες, τους οποίους ζητούν αυξημένες - εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές και δεν ξέρω αν το έχουν πάρει πίσω. Έχουμε το θέμα του Ασύλου, τους φοιτητές, όπου μία μερίδα του πληθυσμού αντιδρά, ζητήματα για τα οποία επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε» σημείωσε ο (επί εδώ και 3 χρόνια) συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Τάσος Κωστόπουλος, φιλοξενούμενος στην εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ", που μεταδόθηκε την Παρασκευή (12.00 - 13.00) από το Ράδιο Αιχμή και την συχνότητα 102,8 Fm, με παρουσιαστές τους Αλέκο Χστζηκώστα και Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη.

• Ο Τάσος Κωστόπουλος κληθείς να σχολιάσει την νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η δημοσκοπική εταιρία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ φέρνει την ΝΔ ψηλά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (38% - 24%), επεσήμανε πως «ως συνήθως οι Δημοσκοπικές εταιρίες αβαντάρουν την σημερινή κυβέρνηση. Ας πάμε Ιουλιο και να δούμε τότε ποιοί θα θέλουν εκλογές. Αφου, λοιπόν, είναι ψηλά η ΝΔ και είναι πρώτο κόμα, που νομίζει ότι είναι, ας παει σε εκλογές!»

• Αναφορικά με την προσπαθεια ανασυγκρότησης που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και την διεύρυνση του, ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας επεσήμανε «ότι γίνεται μια προσπάθεια να διευρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αριστερός και Προοδευτικός κόσμος να βρει μια γλωσσα, μια κοινή συνιστάμενη και να προχωρήσουμε σε μια κοινή δράση. Επ αυτού θεωρώ ότι προχωράμε καλά στο νομό. Μάλιστα, θα πω οτι δεν έχω δει να έρχονται τόσα πολλά άτομα και για να γίνω λίγο πιο σαφής, μιλάμε για έναν τριψήφιο αριθμό ατόμων που εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και είναι νέοι άνθρωπο. Κι αυτό ειναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, το οποίο μας γεμίζει με σιγουριά, μας δίνει πιστη και ελπίδα για να παλέψουμε για τα επόμενα χρόνια».

 

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε ένα ΠΑΣΟΚ, αλλά...»

• Ο ίδιος δε αντιέκρουσε τα όσα λέγονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να γινει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Εμείς δεν πάμε να γίνουμε ένα ΠΑΣΟΚ, οπως το ξέρουμε. Εμείς θέλουμε να κατασθούμε ένας φορέας της αριστεράς και της προόδου και να βάλλουμε σε μια προτεραιότητα σημαντικα ζητήματα, ζητηματα προτεραιότητας, μαζι με άλλες δυνάμεις που ανησυχούν και θέλουν μια άλλη πορεία της χώρας».

 

Δίκαιη ανάπτυξη για το Λαό

• Σχολιάζοντας την μέχρι τώρα διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ και ότι αυτή έχει μπει στην κανονικότητα, είπε: «Εμείς βλέπουμε οτι η χώρα έχει την δική της κανονικότητα. Βλέπουμε διορισμούς κουμπάρων, γίνονται μπιζνες με κολλητούς. Εμείς δεν λέμε να μη γίνονται μπιζνες, αλλά όταν είναι υγιής η μπίζνα αυτή. Εμείς θέλουμε μια δίκαιη ανάπτυξη για τον Λαό. Εμεις θέλουμε τον μεγάλο Ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα σέβεται την ελληνική νομοθεσία και θα επενδύει χρήματα στην πατρίδα. Να έρθουν επενδυτές και να βάλλουν χρήματα για τη χώρα».

 

«Το "ντου" στα Εξάρχεια και στην ΑΣΟΕΕ είναι τρομοκρατία για να μην αντιδρά ο κόσμος».

• Αναφερόμενος στον «Νόμο και Τάξη» που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Τάσος Κωστόπουλος ξεκαθάρισε πως «άλλο είναι να επιβάλλεις την τάξη και άλλο να κάνεις "ντου". Το "ντου" είναι τρομοκρατία. Έκαναν "ντου" στα Εξάρχεια και πήραν γυναικόπεδα, παππούδες και τους πηγαν αλλού. Το "ντου" στην ΑΣΟΕΕ ήταν η αρχή, γιατί πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα "ντου" σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αυτό θα το ξαναπώ είναι τρομοκρατία. Τρομοκρατία για να μην αντιδρά ο κόσμος. Ομως ο κόσμος έδειξε οτι δεν φοβάται».

 

«Η ΝΔ έχει κάνει την μεγαλύτερη κυβίστηση στην Συμφωνία των Πρεσπών»

• Ο Τάσος Κωστόπουλος ακόμα χαρακτήρισε ως «την μεγαλύτερη κυβίστηση» που έκανε η ΝΔ στο θέμα της "Συμφωνίας των Πρεσπών", την οποία η ΝΔ τώρα εφαρμόζει σαν κυβέρνηηση. «Αυτοί, λοιπόν, που έκαναν συλλαλητήρια και διαμαρτυρόνταν για την εν λόγω συμφωνία, έρχονται τώρα να την εφαρμόσουν. Που είναι αυτοί οι Μακεδονομάχοι; Που πήγαν αυτοί οι βουλευτές που έβγαιναν με όσους κατέβαιναν στα συλλαλητηρια  φωτογραφίες μαζί τους; Είναι η μεγαλύτερη κωλοτούμπα που έκανε η ΝΔ πάνω σ' αυτό που λεγεται "Συμφωνία των Πρεσπών". Και λέω, τώρα: Κάνατε που κάνατε την κωλοτούμπα, ελάτε να δούμε μαζί ποιά ειναι τα θετικά σημεία αυτης της συμφωνίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

«Πρωτεύον για τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, αλλιώς...»

• Μιλώντας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, ο Τάσος Κωστόπουλος τόνισε πως «το πρωτεύοην για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταματήσει ο πόλεμος, γιατί διαφορετικά δεν λύνεται το πρόβλημα. Οι Σύροι να γυρίσουν στην πατρίδα τους και να χαράξουν ένα δικό τους μέλλον».

• Ερωτώμενος για το πως είδε την πρόσφατη παρουσια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ημαθία, σε σχέση με τα τοπικά ζητήματα, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε καμμία ανακοίνωση, είπε: «Όντως δεν βγάλαμε κάποια ανακοίνωση. Εγώ θα ξεκινήσω με το οτι ο αρχηγός της ΝΔ με τα στελέχη της παράταξης του είναι πρώτοι σε φωτογραφίες. Αλλωστε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πει οτι εμενα με ενδιαφέρει η επικοινωνια. Τώρα, η ουσια είναι πως αν είναι θετικά κάποια πράγματα ως προς την εξέλιξή τους σε καίρια ζητηματα του νομού, τότε να τα δούμε και να προχωρήσουμε. Οπότε και λέω: Θα προχωρήσει η εγκατάσταση του τελωνείου στην Κουλούρα, θεμα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση επισταμένως είχε φροντίσει. Θα έρθει το φυσικό αέριο στον Άγιο Γεώργιο;

 

«Είναι δραστήρια η κ. Καρασαρλίδου πάνω στα τοπικά ζητήματα»

* Οσον αφορά για το εαν το κόμμα ενισχύει την δραστηριότητα της (μοναδικής) βουλευτή στο νομό, ο Τάσος Κωστόπουλος ανέφερε: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την Φρόσω Καρασαρλίδου και να της προσφέρουμε βοήθεια σ' οτι μας ζητηθεί από την ίδια. Είναι δραστήρια η κ. Καρασαρλίδου και ειδικά στα αγροτικά θέματα, ενω επίσης πολύ καλή κρίνεται η δράση την οποία αναπτύσσει με τα "Παιδιά της Ανοιξης" στην Αλεξάνδρεια».

• Τέλος, ο ίδιος σημείωσε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολιτικό ζήτημα και δεν είναι μόνο το να θέλουμε ως κόμματα να παίρνουμε τα ηνία των Δήμων. Εμεις λόγου χάρη στηρίξαμε τον κ. Ναλπάντη στην Αλεξάνδρεια και επενδύσαμε τον κ. Μαρκούλη στη Βέροια. Ομως ο κόσμος επηρεασμένος από το Μακεδονικό ζήτημα δεν μας ψήφισε».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής