breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Viral o παπάς που “διαλύει” λεωφορείο στην Σαντορίνη

Viral έχει γίνει ένα βίντεο που καταγράφει έναν ρασοφόρο στην Σαντορίνη να «σπάει» ένα λεωφορείο που ανήκει σε σχολή οδηγών.

Το περιστατικό έγινε προ ετών, όμως τα βίντεο αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο πριν απο μερικά 24ώρα. Ο ιερωμένος καταφέρετε λεκτικά κατά των επιβαινόντων στο λεωφορείο, ενώ με έναν λοστό κάνει κομμάτια τα τζάμια του οδηγού και της πόρτας, ενώ ανοίγει τρύπες και στο παρμπριζ.

Απευθυνόμενος στον μαθητευόμενο οδηγό, ο ρασοφόρος ακούγεται να λέει «άμα πάρεις δίπλωμα σφύρα μου», ενώ εν συνεχεία βάζει στο στόχαστρο του τον δάσκαλο οδήγησης, με τον οποίο φέρεται να είχε παλαιότερες διαφορές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσφάτως έληξε μακρόχρονη δικαστική διαμάχη του ιερωμένου με τον ιδιοκτήτη του λεωφορείου, με την απόφαση να δικαιώνει τον ιερωμένο.

*****

  • Άλλοι ψάχνουν για δουλειά και άλλοι… δικαιολογίες για να μην πάνε

Κάποιοι εν μέσω οικονομικής κρίσης θα έδιναν τα πάντα για να έβρισκαν δουλειά, την ίδια ώρα που οι τυχεροί που έχουν ψάχνουν δικαιολογίες για να μη πάνε….

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του BBC, δύο στους πέντε Βρετανούς κάνουν τους… άρρωστους για να μην πάνε στο γραφείο.

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν για την ηθική και τις αξίες τους και παραδέχτηκαν ότι λένε ψέμματα στον εργοδότη τους.

Οι συνηθέστεροι λόγοι που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στη Βρετανία για να μην πάνε στην εργασία τους (στοιχεία του 2018) είναι το κοινό κρυολόγημα, τα μυοσκελετικά προβλήματα (όπως ο πόνος στην πλάτη), οι ψυχικές νόσοι και «άλλες» ασθένειες.

Η έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήχθη σε σε 3.655 ενήλικες άνω των 16 ετών.

Επίσης, οι Βρετανοί καλύπτουν τους συναδέλφους τους που ξέρουν ότι προσποιούνται πως είναι άρρωστοι για να απουσιάσουν από την εργασία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 66% δεν θα έλεγε στο αφεντικό τους ότι οι συνάδελφοί τους που απουσιάζουν από το γραφείο, λένε ψέματα ότι είναι άρρωστοι.

*****

  • Ξενοδοχείο με ένα ευρώ τη νύχτα – Με μία προϋπόθεση

Όταν ο 27χρονος Τετσούγια Ινόουε αποφάσισε να αναλάβει το ryokan (παραδοσιακός ιαπωνικός ξενώνας, με τατάμι στο πάτωμα, κοινόχρηστη τουαλέτα και στρώματα για κρεβάτια) της γιαγιάς του στη Φουκουόκα, άρχισε να ψάχνει τρόπους να «αναστήσει» την οικογενειακή επιχείρηση στους νέους, σύγχρονους καιρούς.

Τότε, σκέφτηκε να αξιοποιήσει το ίντερνετ για να φέρει νέο… αίμα και να τονώσει οικονομικά την παραδοσιακή επιχείρηση.

Κάπως έτσι, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μείνουν σε ένα δωμάτιο του ριοκάν Ασάχι, πληρώνοντας το ευτελές ποσό των 100 γεν (περί το μόλις ένα ευρώ) τη νύχτα.

Με μια μόνο προϋπόθεση: Να μεταδίδουν ζωντανά (livestreaming) ολόκληρη τη διαμονή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στο πώς θα λειτουργεί το livestreaming.

Όπως εξηγεί στο CNN, τα βίντεο θα έχουν μόνο εικόνα κι όχι ήχο, ώστε να προστατεύεται η ιδιωτικότητα των φιλοξενούμενων στις συζητήσεις τους ή στην τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να κλείνουν τα φώτα, ενώ η τουαλέτα είναι εκτός εμβέλειας κάμερας.

«Πρόκειται για ένα πολύ παλιό ριοκάν και αναζητούσα ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο» εξηγεί ο Ινόουε που ανέλαβε το παραδοσιακό πανδοχείο μόλις πέρυσι.

«Ο ξενώνας μας είναι φθηνός, οπότε πρέπει να του προσθέσουμε αξία, κάτι ιδιαίτερο ώστε όλοι να μιλούν γι’αυτό», προσθέτει ο ίδιος, παρατηρώντας πως «οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την ιδιωτικότητά τους. Κάποιους δεν τους νοιάζει να παρακολουθούνται για μία μέρα».

Τις μέρες που το δωμάτιο με το νούμερο 8 δεν θα έχει επισκέπτες, ο Ινόουε θα μεταδίδει ζωντανά τον εαυτό του στη δουλειά.

*****

  • Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που δεν δέχεται επιβάτες

Ίσως ακούγεται παράδοξο αλλά δεν μπορείτε να πετάξετε με μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Μπορεί να μην γνωρίζετε καν την ύπαρξή της, αφού δεν μεταφέρει επιβάτες αλλά εμπορεύματα. Η FedEx Express είναι η αεροπορική εταιρεία της FedEx, ενός από τους μεγαλύτερους μεταφορείς στον κόσμο. Η αεροπορική εταιρεία FedEx Express, με έδρα το Μέμφις στο Τενεσί των ΗΠΑ, διαθέτει έναν τεράστιο στόλο 391 αεροσκαφών, που την κατατάσσει ένατη στη σχετική λίστα.

Η εταιρεία ταξιδεύει σε περισσότερους από 375 προορισμούς (η Turkish Airlines, η οποία πετά σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, εξυπηρετεί μόνο 302), μεταφέροντας καθημερινά περίπου 5,5 εκατομμύρια πακέτα. Αυτό είναι σαν το σύνολο του πληθυσμού της Φινλανδίας να έστειλε ένα δέμα κάθε 24 ώρες.

Η FedEx, που ιδρύθηκε το 1971, χρησιμοποιεί έναν αριθμό διεθνών αεροδρομίων εκτός από το Μέμφις, με ευρωπαϊκές βάσεις στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Μιλάνο και στη Βόννη. Πώς είναι τα αεροσκάφη της; Ακριβώς όπως τα επιβατικά μόνο που δεν υπάρχουν καθίσματα.

Οι μόνοι άνθρωποι στο αεροσκάφος είναι οι πιλότοι και ίσως ένας μηχανικός πτήσης.

*****

  • Η Eurostar θα φυτεύει ένα δέντρο κάθε φορά που αναχωρεί τρένο της

Κλείνοντας 25 χρόνια λειτουργίας, η σιδηροδρομική υπηρεσία Eurostar ανακοίνωσε σήμερα πως θα φυτεύει ένα δένδρο για κάθε ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στο Λονδίνο και την ηπειρωτική Ευρώπη με στόχο να αντισταθμίζει το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπει.

«Από την 1η Ιανουαρίου, κάθε φορά που θα αναχωρεί ένα Eurostar θα φυτεύουμε ένα δένδρο», δήλωσε ο Μάικ Κούπερ, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Με αυτή την απόφασή της η Eurostar θα συμβάλει στο φύτεμα 20.000 δένδρων ετησίως στα δάση των χωρών που διασχίζουν τα τρένα της, τη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.


• Άλλοι ψάχνουν για δουλειά και άλλοι… δικαιολογίες για να μην πάνε
• Ξενοδοχείο με ένα ευρώ τη νύχτα – Με μία προϋπόθεση
• Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που δεν δέχεται επιβάτες
• Η Eurostar θα φυτεύει ένα δέντρο κάθε φορά που αναχωρεί τρένο της

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής