breaking news Νέο

Football League : «Εφτάψυχη» η ΒΕΡΟΙΑ!

Football League : «Εφτάψυχη» η ΒΕΡΟΙΑ!

Με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της επέστρεψε η ΒΕΡΟΙΑ από την Ιεράπετρα της Κρήτης. Μία νίκη που αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες μέσα στις οποίες υποχρεώθηκε να προετοιμαστεί και στη συνέχεια να αγωνιστεί κόντρα σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με αυτήν και ήταν αήττητη στην έδρα της παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Η απρόσμενη ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Θεσπρωτό, όπως ήταν φυσικό επέδρασε αρνητικά στο κλίμα της ομάδας και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, για να έρθει, η παραίτηση, ή η απομάκρυνση, όπως θέλετε πέστε το, του Σάκη Θεοδοσιάδη από την τεχνική ηγεσία να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στην ομάδα. Ακολούθησε η ονοματολογία των υποψήφιων προπονητών για τον πάγκο, στον οποίο τελικά βρέθηκαν δύο υπηρεσιακοί: Ο Τόλης Χατζάρας, ένας από τους συνεργάτες του πρώην προπονητή της και ο Τάσος Ανθυμιάδης, που τα δύο τελευταία χρόνια υπηρετεί στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Όλα αυτά βέβαια, όπως είναι φυσικό, δεν δημιούργησαν και τις καλύτερες συνθήκες για το δύσκολο παιχνίδι που περίμενε την ομάδα στην Ιεράπετρα.

Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ήρθε και η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Μπλέτσα για να ολοκληρωθεί το αρνητικό σκηνικό, μέσα στο οποίο ήταν πλέον υποχρεωμένη η ΒΕΡΟΙΑ να πάρει κάτι απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα έδινε όλα για τη νίκη.

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Όμως για δεύτερη φορά φέτος, μετά τη Φιλιππούπολη και τη νίκη με 0-2 επί του Ολυμπιακού Βόλου σε ένα παιχνίδι που επίσης υποχρεώθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο η ΒΕΡΟΙΑ αποδείχθηκε εφτάψυχη. Εκεί που όλοι τη θεωρούσαν τελειωμένη, αυτή γιγαντώθηκε και στο τέλος πανηγύρισε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της και αυτή, όπως ήδη αναφέραμε, μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Το πρώτο 45λεπτο του αγώνα ήταν ισορροπημένο με την ΒΕΡΟΙΑ να δείχνει πιο επικίνδυνη στις επιθέσεις της στην αντίπαλη πειροχή δίχως όμως και αυτή, όπως και ο αντίπαλος της να δημιουργήσει την μεγάλη, την κλασική ευκαιρία.

Οι δύο πρώτες καλές στιγμές πάντως ανήκαν σ' αυτήν. Στο 5' ο Σιμόνι επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Ιεράπετρας, όμως ο Καραγκιολίδης βρίσκονταν σε ετοιμότητα και έστω και δύσκολα απέκρουσε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ν. Ζούρκου να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις, τον Καραγκιολίδη και πάλι να αποκρούσει, την μπάλα να φθάνει στον Πασά, που φάνηκε να αιφνιδιάζεται και δεν βρήκε στόχο.

Στο 33' ψυχρολουσία για την ΒΕΡΟΙΑ καθώς ο Μπλέτσας δέχεται για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω σε αντίπαλο την κίτρινη κάρτα του διαιτητή, που είναι η δεύτερη στο παιχνίδι και αποβάλλεται.

Η αποβολή του Μπλέτσα υποχρεώνει το τεχνικό τιμ της ΒΕΡΟΙΑΣ στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον  Ζούρκο Αλ. να περνά στο παιχνίδι, στην θέση του Πέντα προκειμένου να καλυφθεί η θέση του ακραίου αμυντικού στην οποία αγωνίζονταν ο αποβληθής παίκτης.

Και ενώ όλοι περίμεναν την ΒΕΡΟΙΑ να κλειστεί στην περιοχή της για να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, αυτή συνέχισε να αγωνίζεται στο ίδιο τέμπο επιθετικά και τελικά δικαιώθηκε

Παρότι η ΒΕΡΟΙΑ που αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο συνέχισε να παίζει επιθετικά κυνηγώντας το γκολ που θα της έδινε την νίκη η γηπεδούχος ομάδα μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μια φορά με παραβίαση την εστία του Βοσνιάδη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ανήκε στην ομάδα της Ιεράπετρας με τον Κατσικοκέρη που μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Βοσνιάδη (52').

Η απάντηση της ΒΕΡΟΙΑΣ σ' αυτήν την ευκαιρία του αντιπάλου της ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον Σιμόνι να σουτάρει από καλή θέση για γκολ και τον Καραγκιολίδη για μια ακόμη φορά να αποκρούει εντυπωσιακά.

Το παιχνίδι πλέον έχει ανοίξει και στο 55' ο Χιντζίδης, μέσα από την περιοχή της εστίας του Βοσνιάδη σουτάρει ψηλά άουτ.

Ακολουθούν δύο καλές στιγμές για τη ΒΕΡΟΙΑ στο 61' και στο 65' με κεφαλιές του Πασά και του Βεργώνη για να φθάσουμε στο 68' όταν ο Πασάς μεταξύ μεγάλης περιοχής της Ιεράπετρας και γραμμής του κέντρου «κλέβει» την μπάλα από τον Σέχου, που απερίσκεπτα πήγε να τον τριπλάρει μπήκε στην περιοχή της γηπεδούχου και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Στο διάστημα που έμεινε μέχρι την λήξη του παιχνιδιού η γηπεδούχος ομάδα έγινε πιο επιθετική είχε δύο καλές στιγμές στο 74' με τον Αποστολόπουλο και στις καθυστερήσεις με τον Σκόνδρα δίχως όμως αποτέλεσμα αφού στην πρώτη περίπτωση απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της ΒΕΡΟΙΑΣ και στην δεύτερη ο παίκτης της γηπεδούχου ομάδας δεν βρήκε στόχο.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Αθηναίου διαιτητή κ. Μαχαίρα (Νικολάου – Σταύρογλου) Αθήνα, βρήκε την ΒΕΡΟΙΑ να πανηγυρίζει μια πολύ μεγάλη νίκη.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Και μόνο οι δυσμενείς συνθήκες τόσο πριν το παιχνίδι, όσο και κατά την διάρκειά του, που υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει η ΒΕΡΟΙΑ δίνουν μεγάλες διαστάσεις σ' αυτήν την επιτυχία.

Πέρα από αυτό όμως η ομάδα ανταποκρίθηκε σωστά στις δυσκολίες του αγώνα και είχε μια καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, παρότι είχε και πάλι σημαντικές απουσίες.

Από τους παίκτες της ο Βοσνιάδης όποτε χρειάστηκε ήταν άψογος, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Βεργώνης, Πασάς και Στάμου.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Καραγκιολίδης, Καραγιάννης, Χιντζίδης, Σέχου (70' Χρυσοφάκης), Τζελέπης (6' λ.τρ. Μάγκας), Σμίλτος, Αναστασόπουλος, Βογιατζής, Κατσικουέρης, Παπαδόπουλος (68' Σκόνδρας), Αποστολόπουλος.

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Μαραγκός, Στάμου, Μπλέτσας, Βεργώνης, Ζούρκος Ν., (67' Ταϊρης), Πέντα (38' Ζούρκος Αλ.), Σιμόνι, Χατζάρας, Πασάς (79' Σκαθαρούδης).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής