breaking news Νέο

Συμβουλευτικό Κέντρο Δ. Βέροιας και "ΕΡΑΣΜΟΣ" : «Η κακοποίηση γυναικών πρέπει να καταγγέλλεται»

Συμβουλευτικό Κέντρο Δ. Βέροιας και

Βία, μία λέξη που στη σύγχρονη εποχή μας ακούγεται όλο και πιο έντονα και προβληματίζει. Αλλά τι εστί ακριβώς βία; Βία είναι κάθε πράξη που αποσκοπεί στην πρόκληση σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βλάβης. Μία πράξη που κατά κόρον έχουν βιώσει ή βιώνουν γυναίκες, οι οποίες και έχουν την ανάγκη στήριξης. Μπροστά σ' αυτή την ανάγκη στήριξης κακοποιημένων γυναικών, ο ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 1999 προχώρησε στην καθιέρωση της 25ης Νοεμβρίου ως παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα κατά της γυναικείας κακοποίησης και τη σύσταση επιτροπής ισότητας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με το σύλλογο Κοινωνικής παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ, παρουσία και της Αντιδημάρχου Παιδείας και Ισότητας δύο φύλλων κ. Συρμούλας Τζήμα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου χθες το μεσημέρι (13.00), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, με θέμα την παγκόσμια ημέρα και τις σχετικές δράσεις που αναπτύσσονται.

Στην αναφορά της η κ. Τζήμα έδωσε στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στη γυναικεία κακοποίηση και στους πυλώνες προστασίας των γυναικών που πρέπει να θεσπιστούν.

Με τη σειρά τους, η Έφη Τσαπαροπούλου και η Μαρία Ασλανίδου, φρόντισαν να αναφερθούν στις υπηρεσίες που παρέχουν το Κέντρο Συμβουλευτικής και ο Έρασμος σε κακοποιημένες γυναίκες.

Και σε μια τέτοια περίπτωση η κακοποίηση - όπως επεσήμαναν - δεν έχει να κάνει μόνο με τον ξυλοδαρμό, αλλά και με άλλες μορφές βίας.

Τουτέστιν, λεκτική, οικονομική και σεξουαλική κακοποίηση. Τονίστηκε δε πως σ' όλες αυτές τις μορφές βίας δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να υποθάλπονται, αλλά απεναντίας  τα στόματα θα πρέπει να ανοίξουν και τα περιστατικά να καταγγέλλονται.

Ακόμα, χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του Εράσμου Γεωργία Φωστηροπούλου, με τον οποίο και ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής