breaking news Νέο

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. 

Συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο τέλος της θείας Λειτουργίας τίμησε τον Μητροπολίτη Βεροίας με το χρυσό σταυρό του Αποστόλου Ανδρέα και του προσέφερε επίσης  ένα αρχιερατικό εγκόλπιο εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μεταφορά της θαυματουγού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά στην Πάτρα. Επίσης δώρισε από έναν ιερατικό επιστήθιο σταυρό στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Καθηγούμενο του Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και στον Αρχιμ. Θεόφιλο Λεμοντζή που συνόδευσε την ιερά Εικόνα της Παναγίας. Από μία εικόνα του Αγίου Ανδρέου δώρισε και στους δύο εκπροσώπους του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων απένειμε στον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο το επετειακό παράσημο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας λιτανεύτηκε εντός του ιερού Ναού η τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου και τέθηκε σε προσκύνηση των πιστών ενόψει της επερχόμενης εορτής του, ενώ με κλίμα συγκίνησης αναχώρησε για το όρος Βέρμιο η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής