breaking news Νέο

Γ' Εθνική : Η πορεία των εκπροσώπων μας

Γ' Εθνική : Η πορεία των εκπροσώπων μας

Νίκη Αγκαθιάς και Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων πρόσθεσαν την περασμένη Τετάρτη, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής του 2ου ομίλου, που διεξήχθη εμβόλιμα, από τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους και απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Και αυτή είναι η πρώτη φορά φέτος που οι δύο εκπρόσωποί μας στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής απολαμβάνουν στην ίδια αγωνιστική την χαρά της νίκης και συγχρόνως βρίσκονται έξω από το γκρουπ των έξι ομάδων που υποβιβάζονται.

Βέβαια η ομάδα των Τρικάλων δεν χρειάστηκε να ιδρώσει για να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς καθώς με βάση το πρόγραμμα αντιμετώπιζε τον Α.Ο. Σειρήνας, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και πήρε την νίκη στα χαρτιά.

Η Αγκαθιά όμως είχε απέναντί της έναν αντίπαλο, τον Θερμαϊκό Θέρμης, που βρίσκονταν και παρέμεινε και μετά την προχθεσινή ήττα του στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς ενώ στα ένδεκα παιχνίδια που είχε δώσει είχε γευθεί μόλις δύο φορές την ήττα. Την πρώτη στο γειτονικό ντέρμπι στη Μηχανιώνα από τον Ποσειδώνα και τη δεύτερη στην Αριδαία από τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Αλμωπό. Ένα ακόμη στοιχείο το οποίο φανερώνει τον βαθμό δυσκολίας που είχε το προχθεσινό παιχνίδι για την Νίκη Αγκαθιάς, είναι η πολύ καλή αμυντική οργάνωση της αντιπάλου της, κάτι βέβαια που χαρακτηρίζει και την ημαθιώτικη ομάδα. Στα έντεκα παιχνίδια που είχε δώσει ο Θερμαϊκός Θέρμης μέχρι την περασμένη Τετάρτη στα επτά είχε καταφέρει να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνά της και μόνο στα τέσσερα είχε παραβιαστεί η εστία της.

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα της Αγκαθιάς, που δεν είχε ξεκινήσει και με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα, επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ενώ διεύρυνε και το αήττητο σερί της, καθώς στα τρία τελευταία της παιχνίδια μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία. Και πιο συγκεκριμένα μετά την ήττα της στο ημαθιώτικο ντέρμπι στα Τρίκαλα με 1-0, από τον Μ. Αλέξανδρο ακολούθησε το ρεπό της, στην συνέχεια αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) στη Μηχανιώνα με τον Ποσειδώνα, νίκησε στο γήπεδό της με 2-0 τον ΦΑΣ Φλώρινας και προχθές Τετάρτη και πάλι στην έδρα της πήρε άλλους τρεις βαθμούς κερδίζοντας με 2-1 τον Θερμαϊκό Θέρμης.

Επτά βαθμούς από τους 17 που έχει συγκεντρώσει, έχει πάρει στα τρία τελευταία παιχνίδια, που στην ουσία είναι 20, αφού την Κυριακή αντίπαλός της είναι ο Άρης Παλαιοχωρίου που δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα και θα πάρει τους τρεις βαθμούς δίχως να χρειαστεί να ιδρώσει.

Ο πρώτος γύρος για την ομάδα της Αγκαθιάς ολοκληρώνεται με ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι, με τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου. Έτσι το πιο πιθανό είναι το τέλος του πρώτου γύρου να την βρει έξω από την ζώνη υποβιβασμού και να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο την προσπάθεια παραμονής, που είναι ο στόχος της στον δεύτερο γύρο, και που σίγουρα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Η μέχρι σήμερα πορεία της Νίκης Αγκαθιάς, ανεξάρτητα από το τι της επιφυλάσσει η συνέχεια θεωρείται πετυχημένη, αφού πρόκειται για μια ομάδα που το καλοκαίρι χτίστηκε από την αρχή με νεαρούς ποδοσφαιριστές και χαμηλό προϋπολογισμό. Και η καλή πορεία που κάνει η ομάδα της Αγκαθιάς εκτός από την διοίκηση της αντανακλά ασφαλώς και στο πρόσωπο του προπονητού της του Σταύρου Κωστογλίδη που τα τελευταία χρόνια κάνει πολύ καλή δουλειά στον πάγκο της.

Η άλλη εκπρόσωπος της Ημαθίας στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής η ομάδα των Τρικάλων με 20 βαθμούς βρίσκεται τρεις θέσεις πάνω από την Νίκη Αγκαθιάς, έχει όμως περάσει τα παιχνίδια με τον Α.Ο. Σειρήνα και τον Άρη Παλαιοχωρίου, από τα οποία πήρε έξι βαθμούς ενώ δεν έχει κάνει και το ρεπό του. Αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή, οι δύο ημαθιώτικες ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους  20 βαθμούς, αφού τα Τρίκαλα έχουν ρεπό και η Αγκαθιά κερδίζει τρεις βαθμούς δίχως αγώνα από τον Άρη Παλαιοχωρίου, ενώ την επόμενη αγωνιστική (15η και τελευταία του Α' γύρου) η Νίκη Αγκαθιάς θα αντιμετωπίσει στο γήπεδό της τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου, ενώ ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων θα παίξει στη Μηχανιώνα με τον Ποσειδώνα.

Μπορεί η πορεία της ομάδας των Τρικάλων στα παιχνίδια που έδωσε μέχρι σήμερα για το πρωτάθλημα να είχε περισσότερα σκαμπανεβάσματα από όσα η Αγκαθιά, όμως κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι και η δική της πορεία δεν θεωρείται πετυχημένη, καθώς και το δικό της ρόστερ κατ' εξοχήν αποτελείται από νεαρούς ποδοσφαιριστές από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν θητεύσει σε Ακαδημίες της Ημαθίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής