breaking news Νέο

Ιερά Σύνοδος : "Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα!"

Ιερά Σύνοδος :

«Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα! Δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να παραδοθούν στη φωτιά και στο θρυμματισμό, δηλαδή σ' ένα βίαιο αφανισμό», τονίζει η Ιερά σύνοδος σε φυλλάδιό της προς το λαό, όπου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σε αυτή τη μέθοδο ταφής. Σύμφωνα με το φυλλάδιο, «αυτή η διαδικασία μηχανικού αφανισμού του σώματος δεν τιμά το νεκρό. Η εκκλησία θεωρεί αναξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο και να θρυμματιστεί σε μίξερ».

Στο δε τετρασέλιδο φυλλάδιο, που θα μοιρασθεί στους ναούς τις επόμενες ημέρες, με ευθύνη των κατά τόπους Μητροπόλεων, η Ιερά Σύνοδος περιγράφει με ιδιαίτερη γλαφυρότητα και λεπτομέρειες τα στάδια της καύσης και επεξεργασίας των νεκρών σωμάτων.

Μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί όσους ορθόδοξους χριστιανούς θελήσουν μετά το θάνατό τους  να αποτεφρωθούν, αντί να ταφούν, σύμφωνα με τις επιταγές της ορθόδοξης παράδοσης, ότι δεν θα τύχουν κηδείας.

«Η Εκκλησία», αναφέρει το φυλλάδιο, «ως κοινότητα, που είναι κατ' εξοχήν χώρος ελευθερίας, δεν καταναγκάζει κανέναν άνθρωπο να τηρεί τις παραδόσεις της. Έχει όμως το δικαίωμα να θεωρήσει την καύση ως μεταχείριση αντίθετη προς τις αρχές, την παράδοση και τα έθιμά της και γι' αυτόν το λόγο προφανώς όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση της Εκκλησίας έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την αποτέφρωση, οπότε δεν θα τύχουν εξίσου ακολουθίας (κηδείας) από την Εκκλησία».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής