breaking news Νέο

Χρ. Βοργιάδης : «Απολύτως αναγκαίο να δοθούν ενισχύσεις για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια πριν από τα Χριστούγεννα»

Χρ. Βοργιάδης : «Απολύτως αναγκαίο να δοθούν ενισχύσεις για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια πριν από τα Χριστούγεννα»

Την απόλυτη ανάγκη να καταβληθούν, και δη πριν από τα Χριστούγεννα, ενισχύσεις στα ροδάκινα και στα νεκταρίνια, μέσω deminimis, τόνισε, μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», ο Χρήστος Βοργιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Ημαθίας. «Κι όχι μόνο θα έλεγα να δοθούν ενισχύσεις με deminimis (πρόγραμμα ήσσονος σημασίας), αλλά και τα ποσά που θα δοθούν, θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Κι αυτό, γιατί οι τιμές στη φετινή παραγωγή ροδακίνων και νεκταρινιών ήταν οι χαμηλότερες όλων των τελευταίων ετών», είπε.

 

«Το όριο συνταξιοδότησης του αγρότη να είναι κάτω των 67 χρόνων»

Αναφερόμενος στις ασφαλιστικές εισφορές (ΕΦΚΑ), ο Χρήστος Βοργιάδης επεσήμανε πως «στις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές δεν δύναται να ανταποκριθεί ο αγρότης παραγωγός, οπότε επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να υπάρξει αύξηση, τουναντίον, μάλιστα, μείωση σ' αυτές. Τουλάχιστον, στην κατώτερη ασφαλιστική κλίμακα να μπορεί να ασφαλίζεται και ο πιο φτωχός αγρότης και να απολαμβάνει στα 67 χρόνια του την όποια σύνταξη του αναλογεί. Αν και στο καθεστώς της συνταξιοδότησης ο αγρότης θα πρέπει να βγαίνει πιο νωρίς και όχι στα 67 χρόνια. Κάτι που σημαίνει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να είναι μικρότερο».

 

«Όχι στο μονοπώλιο του ΕΛΓΑ αλλά..»

Ακόμα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, κληθείς να σχολιάσει την επιχειρούμενη εισχώρηση ιδιωτικών εταιριών στον ΕΛΓΑ πάνω στην ασφάλιση της παραγωγής, είπε : «Θεωρώ πως θα πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του αγρότη παραγωγού το να επιλέγει, αν θα ασφαλισθεί στον ΕΛΓΑ ή να επιλέξει την ασφάλισή του σε ιδιωτική εταιρία ή και καθόλου για την ασφάλιση της παραγωγής του. Έτσι ώστε σε μια τέτοια περίπτωση, να μην υπάρχει το μονοπώλιο του ΕΛΓΑ, μπαίνοντας στη λογική να υπάρξει ανταγωνισμός απέναντι σε ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ανταποδοτικότητα, που σήμερα δεν υπάρχει».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής