breaking news Νέο

Λ.Τσαβδαρίδης : «Πράσινο φως» για την ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων από τους τόπους διαμονής τους ανάβει το νομοσχέδιο της ΝΔ

Λ.Τσαβδαρίδης : «Πράσινο φως» για την ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων από τους τόπους διαμονής τους ανάβει το νομοσχέδιο της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία υλοποιώντας μία ακόμη κυρίαρχη προεκλογική της δέσμευση, προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες συζητήσεις, με πνεύμα συνεργασίας και διάθεση λελογισμένων βημάτων σύγκλισης και διακομματικής συναίνεσης, προκειμένου να φέρει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο σύνθεσης και προοπτικής, που υπερήφανα απευθύνεται στους πάνω από 350 χιλιάδες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ζουν μόνιμα στο εξωτερικό.»

Αυτό υπογράμμισε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη σημερινή του (Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου) τοποθέτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Σημείωσε δε ότι αυτές τις ημέρες, ο κάθε ένας από εμάς, τους αντιπροσώπους του έθνους, δεν καλείται απλά να πάρει μία απόφαση βασισμένη σε στενά κομματικά στεγανά. Καλείται να επιλέξει αν στο τέλος της ημέρας, ο Έλληνας που κάθε μέρα κρατάει την πατρίδα μέσα του, θα μπορεί κάθε τέσσερα χρόνια να συμβάλει με την ψήφο του στο μέλλον της χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψει τη μισή γη για να το πράξει.

Όπως εξάλλου χαρακτηριστικά επισήμανε κλείνοντας την τοποθέτησή του, «Οι απόδημοί μας, απαιτούν να τους αντιμετωπίσουμε ως ισότιμους πολίτες. Ως Έλληνες της διασποράς με τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα και όχι ως διάσπαρτους Έλληνες που ζητούμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση την υποχρεωτική συνάθροισή τους στα εκλογικά τμήματα της χώρας ως σιωπηλή τιμωρία για την αποδήμησή τους. Οι απόδημοί μας απαιτούν να μην τους θυμόμαστε ως ισότιμους πολίτες μόνο αλά καρτ. Ο απόδημός μας απαιτεί, δανειζόμενος έναν αγαπημένο στίχο από ποντιακό τραγούδι, να μην νιώθει πως «στα ξένα είναι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής