breaking news Νέο

«Η πόλη λάμπει» : Το πνεύμα των Χριστουγέννων στο δήμο Νάουσας!

  • «Η πόλη λάμπει» : Το πνεύμα των Χριστουγέννων στο δήμο Νάουσας!
  • «Η πόλη λάμπει» : Το πνεύμα των Χριστουγέννων στο δήμο Νάουσας!
  • «Η πόλη λάμπει» : Το πνεύμα των Χριστουγέννων στο δήμο Νάουσας!

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης, 5ης Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δώρα Μπαλτατζίδου, αναφορικά με την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που στο επίκεντρό τους θα έχουν τη συναυλία των Ματθαίου και Κων/νου Τσαχουρίδη και τη συναυλία των Kings στην πλατεία δημαρχείου, με την αλλαγή του χρόνου!

Πρώτη τοποθετήθηκε η κα. Μπαλτατζίδου, η οποία αναφέρθηκε στο διαφορετικό σχεδιασμό που επέλεξε η δημοτική αρχή για τις εορταστικές εκδηλώσεις, ξεκινώντας το διάλογο με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους κοινωνικούς φορείς του δήμου.
«Η Νάουσα αλλάζει. Θέτουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Θέλουμε μια πόλη με ενεργό συμμετοχή των δημοτών της. Διαβουλευόμαστε, στη βάση των συμμετοχικών διαδικασιών, συνομιλώντας με όλους τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς, για να καταλήξουμε στο εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στήθηκε σε συνεργασία μαζί τους», είπε, ευχαριστώντας το δήμαρχο που έθεσε ως προτεραιότητα τη συμμετοχική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της προβολής του εθίμου του «καρτσούνου» στη Νάουσα και του «κόλντε» σε τοπικές κοινότητες η αντιδήμαρχος είπε ότι θα υπάρξει ειδικός χάρτης για το έθιμο, που θα μοιραστεί στους επισκέπτες της Νάουσας. «Θα υπάρξει προβολή του καρτσούνου, αλλά και τοπικών, χριστουγεννιάτικων, φαγητών στο ΣΚΑΪ, ενώ στις γιορτές θα συμμετάσχουν 50 σχολεία, γυμνάσια και λύκεια του δήμου, ενώ θα παίξουν διάφορα τοπικά μουσικά σχήματα. Παράλληλα θα στηθεί «κιόσκι» στην πλατεία Καρατάσου, που θα παραλαμβάνει τρόφιμα και ρούχα για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, από τις 6 Δεκεμβρίου, έως τις 6 Ιανουαρίου. Τα καταστήματα και οι τράπεζες της Νάουσας θα βοηθήσουν να μοιράσουμε σοκολατένια δωράκια σε όλα τα παιδιά», συνέχισε η κα. Μπαλτατζίδου.

Ο δήμαρχος Νάουσας, κ. Καρανικόλας, στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η συμμετοχική διαδικασία, που έγινε στη διαμόρφωση του γιορτινού προγράμματος σε όλο το δήμο, είναι ενάντια στο φαύλο κύκλο της μιζέριας και του λαϊκισμού. «Είναι ο μόνος τρόπος, για να επανενεργοποιήσεις την κοινωνία μιας πόλη, ενός δήμου, που έχει υποστεί οικονομική και κοινωνική συρρίκνωση», είπε ο δήμαρχος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η προετοιμασία των εκδηλώσεων έχει ξεκινήσει πολλές βδομάδες νωρίτερα. «Στείλαμε γράμματα  στα παιδιά των σχολείων μας, για το πώς φαντάζονται τις γιορτές. Είχαμε συνεχείς συναντήσεις με τους φορείς του δήμου, σε όλες τις κοινότητες. Πιστεύω στην αμφίδρομη συμμετοχική σχέση.  Ξεκινήσαμε από το «ζω την πόλη μου» κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα και πάμε στο «στολίζω τον δήμο μου» στις γιορτές και «φωτίζω την πόλη μου» αργότερα.  Παράλληλα θα υπάρξουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του «όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι». Πρέπει να φωτίσουμε τις καρδιές των ανθρώπων. Οι επόμενες μέρες θα βρουν την πόλη να γιορτάζει.

Στο πλαίσιο των γιορτών μπορεί να υπάρξει και ο «γκρινιάρης των Χριστουγέννων», είπε ο δήμαρχος, ζητώντας παράλληλα υπομονή, ώστε να αναδειχτεί η Νάουσα ως χριστουγεννιάτικος προορισμός, σε συνδυασμό με το «άνοιγμα» του ξενοδοχείου του Αγίου Νικολάου και των 3-5 Πηγαδιών. «Φέτος θα έχουμε τους πιο πλούσιους καρτσιούνους. Συζητήσαμε με γειτονιές, που το έθιμο είχε εκλείψει.  Σε συνεργασία με τον τομέα «πρασίνου», θα παραχωρήσουμε πολλές ρίζες δέντρων για το άναμμά τους. Μαζί με τους μαθητές του «Λαππείου» 1ου Γυμνασίου θα πούμε τα κάλαντα στο Νοσοκομείο και το Γηροκομείο. Όλες οι δράσεις μας βγήκαν μέσα από τα γράμματα των παιδιών. Στις κοινότητες δεν υπήρχε τίποτε χριστουγεννιάτικο, ούτε καν λαμπάκια. Εμείς δώσαμε το απαιτούμενο υλικό», κατέληξε ο κ. Καρανικόλας, ο οποίος υπήρξε θετικός σε κοινές εορταστικές εκδηλώσεις με το δήμο Βέροιας, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος συνδυασμός, που θα φέρει για μέρες τους επισκέπτες στην περιοχή μας, καθιστώντας έτσι...μαγικά τα Χριστούγεννα στην Ημαθία.
Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα στους δημότες, προσκαλώντας τους και αυτή τη γιορτινή περίοδο να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, που ζει στο κρύο, λέγοντας παράλληλα ότι ο δήμος, σε συνεργασία με το σύλλογο των φιλόζωων, δημιουργούν υποδομές για τα αδέσποτα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 06/12
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 18:00 «Η πόλη λάμπει», επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με χαιρετισμό του Δημάρχου και άναμμα του δέντρου. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τη Φιλαρμονική Εταιρία Νάουσας, ανιματέρ και χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Συνδιοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας & Εμπορικός Σύλλογος.
Δημοτικό Πάρκο, ώρα 20:30 «Το Πάρκο του Χιονιού», έναρξη λειτουργίας με μουσική από τη Φιλαρμονική Εταιρία Νάουσας, του τμήματος κρουστών του Ωδείου «Αριστοτέλης» και χορευτικό από τον πολιτιστικό σύλλογο «Bodycontrol». Ελάτε να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων με πολλές εκπλήξεις (παγοδρόμιο, escaperoom, arenafortnite, facepainting, ανιματέρ, ξυλοπόδαρους, σπίτι του Αϊ Βασίλη κλπ.).
Σάββατο 07/12
Πλατεία Στενημάχου, ώρα 18:00 «Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου». Συμμετέχουν ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ανιματέρ κλπ. Διοργάνωση: Τ.Κ. Στενημάχου. Δημοτικό Θέατρο, ώρα 20:00: «Ξενιτιά, ο μισεμός είναι… καημός», συναυλία με τη μικτή χορωδία, τη μαντολινάτα και την ορχήστρα του Σωματείου. Διοργάνωση: Μουσικό Σωματείο Ωδείο Ναούσης.
Κυριακή 08/12
Πλατεία Ροδοχωρίου, ώρα 17:30 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, θεατρική παράσταση «Πρωτοχρονιάτικη περιπέτεια με τη Μαίρη Πόπινς και τα παιδιά της», υποδοχή Αϊ Βασίλη. Διοργάνωση: Τ.Κ. Ροδοχωρίου.
Αίθουσα «ΕΡΙΑ», ώρα 19:00 «Φιλανθρωπική έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Ρούσσου», πλαισιωμένη με μουσική από τη «Λαϊκή Ορχήστρα Νάουσας» (διάρκεια: 8-12/12, ώρες: 18:00-21:00). Συνδιοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας, Χριστίνα Ρούσσου.

Τρίτη 10 - Τετάρτη 11/12
Δημοτικό Θέατρο: Παιδική μουσικοχορευτική παράσταση «Ροζαλία» της Εύας Ιεροπούλου. Συνδιοργάνωση: Δημοτικό Ωδείο «Εστία Μουσών», Σύλλογος Γονέων Εστίας Μουσών.
Πέμπτη 12/12
Αίθουσα «Βέτλανς», ώρα 09:30 Διαδραστική δραματοποίηση του παραμυθιού «Μια ζαχαρένια συνταγή» της Σοφίας Τσιάμη με τη συμμετοχή παιδιών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και σε συνεργασία με τον φούρνο «Θανασούλη». Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από την παρουσία Αϊ Βασίλη, από εργαστήρι κατασκευής κάρτας, facepainting κλπ. Διοργάνωση: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας.
Παρασκευή 13 - Κυριακή 15/12
Δημοτικό Πάρκο, ώρα 20:30 «Vinetopia», (ώρες λειτουργίας Παρασκευή 18:00-22:00, Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 12:00-21:00). Διοργάνωση: Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης περιοχής Νάουσας.
Σάββατο 14/12
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 15:00 «Η Γιορτή των Ξωτικών». Διοργάνωση: Σύλλογος «Φίλοι Καρναβαλιού Νάουσας».
Δημοτικό Θέατρο, ώρα 19:00: Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία όλων των τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου «Εστία Μουσών».
Κυριακή 15/12
Αίθουσα «ΚΑΜΙΝΙ», ώρα 17:30 «SantaClausis ΚΑΜΙ..ng», πρωταθλητές και αθλητές του Ε.Ο.Σ. Νάουσας και τυμπανιστές του σχήματος “AguaDoce” θα συνοδεύουν τον Αϊ Βασίλη στο φιλόξενο σπίτι του στο «Πάρκο του χιονιού» όπου θα γευτούν τη ζεστή σοκολάτα. Συμμετέχουν ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ κλπ. Συνδιοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας, Ε.Ο.Σ. Νάουσας.
Τρίτη 17/12
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 19:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της πόλης και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές. Στη συνέχεια στην πλατεία Καρατάσου ο μάγος Sankara και ανιματέρ θα διασκεδάζουν τα παιδιά. Διοργάνωση: Π.Ε. Ημαθίας.
Δημοτικό Θέατρο, ώρα 19:30 Παράσταση χορού «Dancecracker» στις 17 & 18/12. Διοργάνωση: Πολιτιστικός σύλλογος «Bodycontrol».
Πέμπτη 19/12
Κέντρο πόλης, ώρα 18:00 «Χριστός γεννέθεν, χαρά σονκόσμον», κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Πόντιων Νάουσας στην αγορά της Νάουσας.
Παρασκευή 20/12
Γηροκομείο & Νοσοκομείο Νάουσας, ώρα 11:00 «Κόλιντα-Μέλιντα», μαθητές του Λαππείου Γυμνασίου ψάλλουν τα κάλαντα.
 Κέντρο πόλης, ώρα 18:00 «Παραδοσιακά Χριστούγεννα», στην αγορά της πόλης και κατάληξη στην πλατεία Διοικητηρίου για κρασί και ζεστή σούπα. Διοργάνωση: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας.
Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21:00 Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση «Καληνυχτίσματα, νανουρίζοντας το γέρο χρόνο». Διοργάνωση: Σύλλογος «ΕνCanto».
Σάββατο 21/12
Πολιτιστικό Κέντρο Στενημάχου, ώρα 19:00 «Η μουσική σκηνή των Χριστουγέννων», από τη Φιλαρμονική Κοπανού.
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 19:00 «Ψυχή και Σώμα», εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τους Ματθαίο, Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και Μαίρη Δούτση. Διοργάνωση Δήμος Η.Π. Νάουσας.
Κυριακή 22/12
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 12:00 «Αγάπη και Αλληλεγγύη», ολοήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης. Μουσικές συναυλίες και παραστάσεις με τη συμμετοχή μουσικών και καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, Ωδείων, μουσικών συνόλων και χορευτικών σχημάτων από τη Νάουσα. Παράλληλες δράσεις με αφήγηση ποιημάτων και παραμυθιών, εικαστικές δράσεις με ζωγραφική, έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακοί χοροί από τους λαογραφικούς συλλόγους της πόλης. Ζαχαροπλαστεία θα προσφέρουν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και καταστήματα εστίασης και καφέ-μπαρ ζεστό κρασί και εδέσματα. Ελάτε να ανταμώσουμε και να ζεστάνουμε τις καρδιές μας με αγάπη! Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας.
 Δημοτικό Θέατρο, ώρα 20:00 «Παιδική Συναυλία» από το Ωδείο «Αριστοτέλης».
Δευτέρα 23/12
Δημοτικό Θέατρο, ώρα 11:30 «Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη», παιδική θεατρική παράσταση από τον θίασο του Φώτη Σπύρου με τη συνοδεία μουσικής Τσαϊκόφσκι. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας.
Κέντρο πόλης: «Κάλαντα στο κέντρο της πόλης», σύλλογοι της πόλης θα ψάλλουν τα κάλαντα στην αγορά.
Πλατεία Γιαννακοχωρίου, ώρα 19:00 «Άναμμα καρτσούνου». Διοργάνωση: Τ.Κ. Γιαννακοχωρίου.
Πλατεία Στενημάχου, ώρα 19:00 «Άναμμα καρτσούνου». Διοργάνωση: Τ.Κ. Στενημάχου.
Πλατεία Αρκοχωρίου, ώρα 22:00 «Άναμμα καρτσούνου», Διοργάνωση: Τ.Κ. Αρκοχωρίου, Πολιτιστικός Όμιλος Αρκοχωρίου «Άρκτος».
Τετάρτη 25/12
Κέντρο πόλης: «Καρτσούνοι» σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.
Πέμπτη 26/12
Περιοχή «Μπατάνια» «Παραδοσιακό Ναουσαίικο γλέντι πλάι στον καρτσούνο». Διοργάνωση: «Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες».



Παρασκευή 27/12

Πλατεία Καρατάσου, ώρα 18:00 «SantaClausisrollingtotown». Βόλτα του Αϊ Βασίλη συνοδεία αθλητών του ΕΟΣ Νάουσας και ΣΧΟ Βέροιας (με roller) και δρομέων. Προσφέρεται ζεστό ρόφημα. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας, Ε.Ο.Σ. Νάουσας.

Κυριακή 29/12

Δημοτικό Θέατρο Νάουσας , ώρα 20.30 : Διοργάνωση : Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Εστίας Μουσών  και το Δημοτικό Ωδείο Ναούσης .  Μουσικό αφιέρωμα στην Χαρούλα Αλεξίου « Τραγούδια της Χαρούλας» ,  με την Μαίρη Δούτση ( εισιτήριο 5 € ) .
Τρίτη 31/12
Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 22:00 «Ρεβεγιόν στο ρολόι της πόλης». Υποδοχή του 2020 με τους KINGS και μουσικά σχήματα της Νάουσας. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας.
Τετάρτη 01/01
Τ.Κ. Ροδοχωρίου, ώρα 10:00 «Οφέτος και τα κάλαντα θα εφτάμεΜωμοέρια», στον Άγιο Δημήτριο Ροδοχωρίου. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί».
Παρασκευή 03/01
Κέντρο πόλης, ώρα 18:00 Αναβίωση του δρώμενου «Μωμόγεροι», στους δρόμους της Νάουσας. Διοργάνωση: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων.
Δευτέρα 06/01
Άγιος Νικόλαος, ώρα 12:00 Ο «Αγιασμός των υδάτων», στο Άλσος Αγίου Νικολάου με τη συμμετοχή του Ιππικού Ομίλου Νάουσας «Πήγασος».

ΑΝΘΕΜΙΑ
Κοινότητα Επισκοπής
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές. Ακολουθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Επισκοπής. Διοργάνωση: Τ.Κ. Επισκοπής
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου στην Τ.Κ. Επισκοπής.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00  Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Επισκοπής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Φίλιππος».
Κοινότητα Κοπανού
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Κοπανού. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας & Τ.Κ. Κοπανού.
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές.
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση όλων των φορέων της Τ.Κ. Κοπανού.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος” Κοπανού.
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00 Αναβίωση του εθίμου του «Γαβουρμά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΜΙΕΖΑ” στην πλατεία του Κοπανού.
Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00 Έθιμο «Κόλντε» από την Εύξεινο Λέσχη Κοπανού.
Κοινότητα Λευκαδίων
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές.
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Τ.Κ. Λευκαδίων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Λευκαδίων.
Κοινότητα Μαρίνας - Πολλών Νερών
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00: Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Τ.Κ. Μαρίνας. Συμμετέχουν ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ κλπ.
Κοινότητα Μονοσπίτων
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Μονοσπίτων
Κοινότητα Χαρίεσσας
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δημοτικό Σχολείο Χαρίεσσας.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Δημήτριος» και την Τ.Κ. Χαρίεσσας.
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 Αναβίωση του εθίμου «Μωμόγεροι» από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας.

*Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Η.Π. Νάουσας με τις Τοπικές Κοινότητες και τους πολιτιστικούς φορείς.

ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ
Κοινότητα Αγγελοχωρίου
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ειρήνης του Αγγελοχωρίου. Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας, Τ.Κ. Αγγελοχωρίου.
 Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Π.Ε. Ημαθίας. Τρενάκι με τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά του θα περιδιαβαίνει κεντρικά σημεία της κοινότητας και θα μοιράζει σοκολατένιες λιχουδιές.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Ειρήνης Αγγελοχωρίου.
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 Έθιμο «Σούρβα» στην πλατεία Ειρήνης Αγγελοχωρίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κάμπου» Δήμου Νάουσας.
Κοινότητα Ζερβοχωρίου
Άνω Ζερβοχώρι, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 Αναβίωση του εθίμου «Μωμόγεροι» από τον Σύλλογο «Ποντιακά Νιάτα» στην πλατεία Άνω Ζερβοχωρίου.
Άνω Ζερβοχώρι, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00 Αναβίωση του εθίμου του «Γαβουρμά» στην πλατεία Άνω Ζερβοχωρίου.
Κάτω Ζερβοχώρι , Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Κάτω Ζερβοχωρίου.
Κοινότητα Πολυπλατάνου
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Πολυπλατάνου.
*Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Η.Π. Νάουσας με τις Τοπικές Κοινότητες και τους πολιτιστικούς φορείς.

(Από 6/12 έως 6/1 σε ειδικό περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νάουσας στην Πλατεία Καρατάσου θα συγκεντρώνεται ρουχισμός & είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη καθαρισμού κλπ.) για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.)


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής