breaking news Νέο

«Ο Άλλος Βικέλας», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Ο Άλλος Βικέλας», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Ιστορικός του Ελληνικού Αθλητισμού και έγκριτος Δημοσιογράφος Πέτρος Λινάρδος στην εξαιρετική μονογραφία του «Ο Άλλος Βικέλας» (Εκδ. Δήμου Ερμούπολης, 2008), παρουσιάζει την πολυδιάστατη προσωπικότητα και την πολύπτυχη δραστηριότητα του Μεγάλου Έλληνα Λογίου Δημητρίου Εμμ. Βικέλα.

Στο ενδιαφέρον αυτό βιβλίο, ο Π. Λινάρδος με την έξοχη δημοσιογραφική γραφίδα του, παρουσιάζει το πανόραμα της πνευματικής, κοινωνικής και εθνικής διαστρωμάτωσης της Βικελαίας Προσωπικότητας.

Ο Δημήτριος Εμμ. Βικέλας (Ερμούπολη 1835 – Κηφισιά 1908), έπραξε πολλά σε τομείς όπως η Παιδεία, ο Πατριωτισμός και η Φιλανθρωπία, γι’ αυτό και ξεχωρίζει ως φωτεινή προσωπικότητα του 19ου και των αρχών του 20ου αι. Ο Π. Λινάρδος χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμη πηγή επιχειρεί μία Επιτομή του συνολικού έργου του Δ. Βικέλα, πέραν του βιογραφικού πλαισίου και με προσέγγιση από την πλευρά του ανθρωπισμού. Έτσι, αναδεικνύεται «Ο Άλλος Βικέλας», με την απέραντη αγάπη του για τον άνθρωπο, τον πατριωτισμό του, την ατέλειωτη στωικότητά του, την αγάπη για την αλήθεια και την φιλία, την επιμέλεια, την τιμιότητα και το θάρρος της γνώμης του.

Χάρη στο Ήθος του Πέτρου Λινάρδου και την Ευγένεια του Δήμου Ερμούπολης έχουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο για το οδοιπορικό της πολυδιάστατης και πολυσχιδούς ζωής του Δημητρίου Εμμ. Βικέλα. Μιας ζωής που σφραγίστηκε από το απέραντο πεδίο των οραματισμών και πράξεων ενός Ευγενούς Πνευματικού Ανθρώπου.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής