breaking news Νέο

Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με την Πρόξενο της Κένυας στην Ελλάδα

Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με την Πρόξενο της Κένυας στην Ελλάδα

Την Πρόξενο της Κένυας στην Ελλάδα, κ. Βίκυ Πανταζοπούλου και τον Κενυάτη Μαραθωνοδρόμο, Amos Koech Limakori, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη μας ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας να συμμετάσχει στον 8Ο Φιλίππειο Δρόμο, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Ο κ. Βοργιαζίδης υποδέχθηκε θερμά τους δυο φιλοξενούμενους,  σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για τη Βέροια, τόσο η παρουσία της προξένου, όσο επίσης και η συμμετοχή ενός διακεκριμένου Μαραθωνοδρόμου, όπως ο Limakori, στον 8ο Φιλίππειο Δρόμο, γεγονός που, όπως τόνισε, αποτελεί μια πολύ καλή διαφήμιση για τον ίδιο τον αγώνα και την πόλη.

O Amos Coech Limakori είναι δρομέας, που ανήκει στην ελίτ των δρομέων αντοχής του κόσμου με ατομικές επιδόσεις στον Μαραθώνιο 2:11:45, στα 10χλμ 28:00 και στον Ημιμαραθώνιο 1:02:50, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερο κύρος στη φετινή διοργάνωση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Λεωνίδας Ακριβόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας, Βασίλης Τσιάρας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, εστιάζοντας κυρίως σε θέματα τουρισμού, όπως η αξιοποίηση των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους Κενυάτες για τον Απόστολο Παύλο, όπως υπογραμμίστηκε από την κ. Πανταζοπούλου.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχήθηκε υγεία και καλή επιτυχία στο Μαραθωνοδρόμο, ενώ προσέφερε στους δυο επισκέπτες από ένα λεύκωμα της πόλης, ελπίζοντας, όπως τόνισε, ότι η παρουσία της Προξένου στη Βέροια, με αφορμή τον 8ο Φιλίππειο Δρόμο, να είναι η αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας στο μέλλον.     


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής