breaking news Νέο

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» για την ανάδειξη νέου ΔΣ και Ελεγκτικής Επιτροπής. Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στη συμμετοχή των αγροτών και αγροτισσών του Δήμου, καθώς και στις εγγραφές νέων μελών.

Επόμενο βήμα του συλλόγου είναι η συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή 15/12/2019 με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα και τον πανελλαδικό συντονισμό για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως:

  • Η αναπλήρωση του εισοδήματός μας λόγω του εμπάργκο
  • Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100%. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
  • Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στα επιδοτήσεις / ενισχύσεις, οι οποίες προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ
  • Να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατακτήσαμε στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στις 12.000ευρω προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση των αγροτοδικείων
  • Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος που να επιτρέπει να ζήσουμε και να ξανακαλλιέργήσουμε.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνό πετρέλαιο για τους αγρότες, όπως διαχρονικά οι κυβερνήσεις παρέχουν στους εφοπλιστές και φτηνό ρεύμα όπως στους βιομήχανους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια

 

Παράλληλα βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για αγωνιστική υποδοχή του Υπουργού, Κου Βορίδη, που παρόλο που είχε δεχτεί συνάντηση  με αγροτικούς συλλόγους που σπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για τέλη Νοέμβρη – αρχές Δεκέμβρη, ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Εύλογα μας γεννάται το ερώτημα μήπως ο Υπουργός προτιμά κλειστές συναντήσεις μόνο με τους αρεστούς του και με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ, όπως έγινε πρόσφατα στο Ηράκλειο της Κρήτης ή να μας αντιμετωπίζει  με διμοιρίες των ΜΑΤ, όπως έγινε στην Καρδίτσα;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής