breaking news Νέο

8ος Φιλίππειος δρόμος

8ος Φιλίππειος δρόμος

   Με τέλειες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο αγωνιστικών εκδηλώσεων του 8ου Φιλίππειου δρόμου.

     Έχοντας πια καθιερωθεί ως διήμερη  αγωνιστική εκδήλωση , ο Φιλίππειος δρόμος άνοιξε τις πόρτες του το  Σάββατο 7/12 με την εκκίνηση στις 18:00 των 1000μ ηλικιών Δημοτικού Σχολείου (Δ’ Ε’ & ΣΤ’) , στις 18:15 δόθηκε η εκκίνηση των 1800μ παιδιών ηλικίας Γυμνασίου και τέλος στις 18:40 τα 4,5km citytrail (τρέξιμο στα παραδοσιακά και ιστορικά σοκάκια της πόλης της Βέροιας).  Το αγωνιστικό τους παρόν έδωσαν σύλλογοι παιδιών με ειδικές ανάγκες   διαδίδοντας το μήνυμα   ‘’κι εμείς μπορούμε’’ , ο σύλλογος Μ.Α.μ.Α   - το ΚΔΑΠ ‘’ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ’’ και το ’’ ΑΙΓΕΣ’’ . Το σύνολο των συμμετεχόντων και στα 3 νυχτερινά αγωνίσματα άγγιξε τους  700 δρομείς : 300 στα δημοτικά , 80 στα γυμνάσια και 310 στα 5χλμ.

   Την επόμενη ημέρα Κυριακή  8 Δεκεμβρίου στις 9.30 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του δρόμου των 500μ των παιδιών ηλικίας Δημοτικού σχολείου (Α,Β,Γ,)  και στις  10.30  δόθηκε στη Βεργίνα  η εκκίνηση  του  8ου Φιλίππειου δρόμου (Βεργίνα – Φράγμα Αλιάκμονα – Βέροια) 14,5km , ενός δρόμου και μίας διοργάνωσης  που δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις.

   Φέτος ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας είχε την ευκαιρία να προσκαλέσει έναν από τους καλύτερους κενυάτες δρομείς τον AMOS COECH LIMAKORI , ο οποίος συμμετείχε στο αγώνισμα των 14,5χλμ καταρρίπτοντας για 3 λεπτά το ρεκόρ διαδρομής που είχε ο Έλληνας πρωταθλητής Κώστας Γκελαούζος. Με αφορμή την συμμετοχή  του AMOS COECH στον Φιλίππειο δρόμο , την Βέροια επισκέφτηκε και η πρόξενος της Κένυας  κ. Βίκυ Πανταζοπούλου στην οποία δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτεί  τις τοπικές αρχές και πολλούς τοπικούς φορείς ελπίζοντας πως  θα βγει κάτι καλό από την επίσκεψη αυτή.

   11 Λεωφορεία χρειάστηκαν για την μετακίνηση των δρομέων από την  Βέροια στην Βεργίνα (εκκίνηση).  1 φορτηγό αυτοκίνητο επέστρεψε με ασφάλεια τον ρουχισμό των δρομέων στην Βέροια στον χώρο του τερματισμού .

710 δρομείς στήθηκαν  στην γραμμή εκκίνησης ενώ 900 ήταν οι εγγραφές.

200 εθελοντές συνετέλεσαν ώστε να γίνει μία όμορφη διοργάνωση.

   Η συμβολή της τροχαίας ήταν πραγματικά υποδειγματική και αποτελεσματική αφού κατάφερε να αποστειρώσει  κυριολεκτικά  την διαδρομή Βεργίνα - Βέροια κατά την διάρκεια του αγώνα.  Αξίζει να ευχαριστήσουμε   τον Αστυνομικό διευθυντή κ. Γκούγκα Διονύση για την παραχώρηση μεγάλης δύναμης στην τροχαία, τον αστυνομικό υποδιευθυντή κ.Καλογερόπουλο Ανδρέα , καθώς  επίσης  και τον Διοικητή  της τροχαίας κ. Παρούτογλου Ιωσήφ και τον Υποδιοικητή κ. Χαράλαμπο  Καϊλόγλου για την υλοποίηση του κυκλοφοριακού σχεδιασμού .

  Η Δημοτική Αστυνομία ήταν παρούσα από το πρωί ρυθμίζοντας την κυκλοφορία αλλά και προσφέροντας την βοήθειατης για να γίνει σωστή σήμανση μέσα στην πόλη στις περιοχές που θα γινόταν οι βραδινοί αγώνες.

  Η ανταπόκριση του στρατού στο αίτημα μας να στηθούν σκηνές για ιατρείο και αποδυτήρια ήταν άμεση.  Εκπρόσωπος του Στρατού στην διοργάνωση μας  ήταν ο διοικητής της  1ηςΜεραρχίας πεζικού Υποστράτηγος  κ  Κολοκούρης Σάββας.

  Η ανταπόκριση της ΔΕΗ - Συγκροτήμα Αλιάκμονα για να περάσει  ο αγώνας μέσα στην τεχνική λίμνη , όπως και να αφαιρεθεί η διαχωριστική  μπάρα εισόδου σ αυτήν, ήταν  κάτι  περισσότερο από θετική αφού πανό της ΔΕΗ μέσα στην λίμνη καλωσόριζε τους δρομείς.

   Ο τοπικός τύπος κάλυψε το γεγονός επαγγελματικά και ήταν παρόν σε όλη την διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων εκτοξεύοντας  το κύρος και την εικόνα της διοργάνωσης ικανοποιώντας υψηλές προσδοκίες στους διοργανωτές.

   Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εθελοντές του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας, οι οποίοι τόσο το διήμερο του αγώνα  όσο και τις προηγούμενες  ήταν παρόντες  στην προετοιμασία του . Συγχαρητήρια επίσης ανήκουν στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες του Φίλιππου Βεροίας και του O.K.A. Βικέλα με τους προπονητές τους  για την εθελοντική τους δράση, στους εθελοντές των διαφόρων κοινωνικών φορέων  και συλλόγων  αλλά και σε  μεμονωμένους πολίτες . Μεγάλη και ουσιαστική βοήθεια προσέφερε ο νεοσύστατος Σύλλογος Ψηφιδωτό, ιδιαίτερα το μέλλος του  κ. Αντώνη  Αραμπατζή.  Το εθελοντικό παρόν τους όπως και τις περασμένες 4 χρονιές έδωσαν: η ΛΕΜΟΒ (λέσχη μοτοσικλετιστών) , η Μηχανοκίνητη Αθλητική ομάδα‘’riv3renduro’’ με εκπρόσωπο τον Γιώργο Τριπολιτάκη, Δημήτρη Παπαζήση ,και Αντώνη Μπαζάκα,  το Vespaclub,  ο ποδηλατικός σύλλογος Βέροιας ‘’Veria cycling club’’ ,οι Ραδιοερασιτέχνες Ημαθίας και η ΟΜΑΚ (Ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών Καλαμαριάς). Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Βεργίνας , Αγ. Βαρβάρας και Τριλόφου διέθεσαν κριτές διαδρομής και συντέλεσαν στην άρτια τροχονόμευση . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές Γιατρούς κ.Αποστολίδη Δημήτρη, κ.Λαζαρίδη Κώστα,κ. Μαλούτα Γιώργο κ. Τσαλέρα Γεώργιο και τον Φυσικοθεραπευτή κ. Κούλη Νίκο.  Το ασθενοφόρο της ιδιωτικής κλινικής Ευαγγελισμός που συνόδευε σε όλη την διαδρομή τους δρομείς εξυπηρετώντας μάλιστα άμεσα ένα περιστατικό. Μεγάλη ήταν η συμβολή του Αθλητικού τμήματος  του Δήμου Βέροιας ΚΑΠΑ , που βοήθησε όπου χρειαζόταν με την καθοδήγηση του Προέδρου  κ.Ακριβόπουλου Λεωνίδα αλλά και του  κ. Τζιμούρτου Δημήτρη. Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας και του Προϊσταμένου της  κ. Αλέξανδρου Τσαχουρίδη , όπως επίσης και της Αντιδημαρχείας καθαριότητας  με τον Αντιδήμαρχο  κ.Παπαδόπουλο Βασίλη να παρακολουθεί την διοργάνωση από κοντά και τις 2 ημέρες.

  Την εκκίνηση του  Νυχτερινού αγώνα των 4,5χλμ Citytrail όπως και της επόμενης ημέρας του κεντρικού αγώνα των 14,6χλμ έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Κώστας Βοργιατζίδης  ο οποίος  ήταν διαρκώς παρών και τις 2 ημέρες των αγώνων.

    Συντονιστές όλης της διοργάνωσης ήταν οι  Κελεπούρης Νίκος και Καραγιάννης Γιάννης προπονητές και μέλη του Δ.Σ του συλλόγου δρομέων Βέροιας και ο Πρόεδρος του Σ.Δ. Βέροιας Τσιάρας Βασίλης. Στην οργάνωση βοήθησαν επίσης και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ Τσιπροπουλου Αναστασία, Χασιούρας Γιάννης καθώς και τα μέλη του συλλόγου  Κουκουτέγου Κατερινα , Βαρακλής Μανώλης και άλλα 30 μέλη. Αναμνηστικά δώρα περίμεναν τους δρομείς στον τερματισμό: σακίδιο πλάτης, κρουασάν , μπανάνες ,μπύρα χωρίς αλκοόλ,  νερό .

  Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του 8ουΦιλίππειου δρόμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσειόλους  τους χορηγούς, αλλά και τον υποστηρικτή και συνδιοργανωτή ΚΑΠΑ (Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Βέροιας) που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας . Με την οικονομική και υλική ενίσχυση τους συνέβαλαν στην υλοποίηση μιας προσπάθειας για άριστη διοργάνωση .

ΧΟΡΗΓΟΙ ,οικονομικοί υποστηρικτές του Φιλίππειου δρόμου:

Συνεταιρισμός ΜΕΣΣΗΣ

ΙΣΣΑΚΙΔΗΣ  AESTHETIC CENTER –(κρυοσαουνα)

GOODY'S

DOLE μπανανες

Αmstel Free  (μπύρες)

Φροντιστήριο ΕΝΑ (Σακκίδια)

Σωματείο  Ιδιοκτητών Café

Ευαγγελισμός  (Ιδιωτική κλινική)

 Καφέ  Mcoza

Lido Ζαχαροπλαστείο

Αιγές Ξενοδοχειο

TOYOTA (Πόδας)

ΙΔ.ΚΤΕΟ (Μαυριδης)

ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΓΙΑ (Καλή Παναγιά)

Novacert

Νέος Αλιάκμων (συνεταιρισμός)

Αγρολύσις

HardyCafé

ταβέρνα  Βεργιώτικο 

 Καφέ Μπρίκι

 Καφέ  Mall

 Το μαγαζί ‘’ Περίπτερο ‘’ Μητροπόλεως

Οπωροπωλείο Κύρτσος

ταβέρνα Φλαμουριές

Sportsmania (Μαρολαχάκης)

ΚόκκινοΣπίτι Ξενοδοχείο

Veritas Ξενοδοχείο

Νέος Ικαρος (μεταφορές)

Άνθη Φυτά  Δημήτρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής