breaking news Νέο

"Συνεργασία φορέων με εμπόδιο τη γραφειοκρατία", συνεδρίαση του ΣΟΠΠ στην Ημαθία

Συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, 9ης Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη. Ο αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτησή του στάθηκε στην ενότητα που χαρακτηρίζει τη συνεργασία των φορέων της Ημαθίας, στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, παρά τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης. Ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχή προσπάθεια απομάκρυνσης των δέντρων που έπεσαν στους δρόμους, κατά τη διάρκεια του ανεμοστρόβιλου του περσινού καλοκαιριού, καθώς επίσης και στην επιτυχή αντιμετώπιση των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων, με την Π.Ε. Ημαθίας να βρίσκεται σε ετοιμότητα, διατηρώντας ανοικτά τα ρέματα. 

Στην τοποθέτησή του ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, αναφέρθηκε με τη σειρά του στην επιτυχή συνεργασία των φορέων του ΣΟΠΠ την περασμένη χειμερινή περίοδο, με αποχιονισμό όλων των δρόμων, καθώς και τη ρίψη αλατιού. Ο κ. Μπαρμπαρούσης στάθηκε επίσης στη θεομηνία του καλοκαιριού και τις καταστροφές που προξένησε στις υποδομές (πτώση δέντρων, ηλεκτροφόρων καλωδίων κ.α), οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, κόπηκαν 200 λεύκες στο δρόμο Αλεξάνδρειας-Αιγινίου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την κοπή και άλλων ασταθών, που αποτελούν κίνδυνο για την ασφαλή οδήγηση.

Για δε τις αποζημιώσεις επιχειρήσεων, κατοικιών και υποδομών από τις φυσικές καταστροφές ο κ. Μπαρμπαρούσης είπε ότι έχουν αποσταλεί τα στοιχεία της καταγραφής στα συναρμόδια υπουργεία.

Ακόμη στάθηκε στον καθαρισμό των ρεμάτων της Ημαθίας, της ενίσχυσης των αναχωμάτων και την κήρυξη της Π.Ε. Ημαθίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στους δήμους Αλεξάνδρειας και Βέροιας, μετά τις βροχοπτώσεις του περασμένου Νοεμβρίου. 
«Με τις παρεμβάσεις της Π.Ε. Ημαθίας και της ΠΚΜ την τελευταία τριετία, έχουν υλοποιηθεί αντιπλημμυρικά έργα ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ, ενώ προγραμματίζονται περαιτέρω δράσεις, που θα λύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του τόπου μας», κατέληξε ο κ. Μπαραμπαρούσης.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Μιχάλη Καρακασόγλου από την «Αποκεντρωμένη», της Ρούλας Αργυροπούλου από τη διεύθυνση πολιτικής προστασίας της ΠΚΜ, του Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας, Διονύση Κούγκα, του διοικητή των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ημαθίας, Αντιπυράρχου Νίκου Παλαμούτη, εκπροσώπων των Π.Υ. Νάουσας και Αλεξάνδρειας, της ΙΜΠ, των αντιδημάρχων Βέροιας, Βασίλη Παπαδόπουλου, Νάουσας, Παύλου Αδαμίδη και Αλεξάνδρειας, Σάκη Κούγκα, εκπροσώπων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων κ.α.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Στέργιος Μουρτζίλας και Απόστολος Νεστορόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής