breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Το Σάββατο ολοκληρώνεται ο Α' γύρος

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Το Σάββατο ολοκληρώνεται ο Α' γύρος

Μεθαύριο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, με τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής, στα οποία περιλαμβάνεται ένα ντέρμπι τετράδας, η αναμέτρηση του ΦΑΣ Νάουσα, με τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος, ολοκληρώνεται ο Α' γύρος του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, που και φέτος όπως τα προηγούμενα δύο χρόναι περιλαμβάνει αγώνες πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ, μέσα από τους οποίους θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής, αλλά και η ομάδα ή οι ομάδες που θα συνοδεύσουν τις δύο τελευταίες της κανονικής διάρκειας στην Β' κατηγορία.

Εκπλήξεις , όπως αναμένονταν, όσον αφορά τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στην τετράδα των πλεϊ οφ, δεν υπήρξαν και όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξουν και στα παιχνίδια του δεύτερου γύρου.

Οι πέντε ομάδες που αυτή στη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ο ΦΑΣ Νάουσα, ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος και ο Μ. Αλέαξνδρος Αγίας Μαρίνας, από το ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής περιόδου θεωρούντο φαβορί για την είσοδό τους στο γκρουπ των ομάδων που θα παίξουν στα πλεϊ οφ και μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος παραμένουν φαβορί και με δεδομένο ότι το Σάββατο που διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική του Α' γύρου ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας αντιμετωπίζει στο γήπεδό του την Α.Ε. Ποντίων και θεωρείται απίθαντο να χάσει βαθμούς, ενώ ο Αγρ. Αστέρας, που βρίσκεται στα όρια της πρώτης τετράδας, έχοντας μόλις έναν βαθμό διαφορά από την ομάδα της Αγίας Μαρίνας που τον ακολουθεί παίζει με τον ΦΑΣ Νάουσα, μπορεί να έχουμε αλλαγή στην τετράδα των πλεϊ οφ και τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας να παίρνει την θέση του Αγρ. Αστέρα Πλατέος. Αυτή είναι μια πιθανή αλλαγή που μπορεί να προκύψει την τελευταία αγωνιστική του Α' γύρου, που επαναλαμβάνουμε διεξάγεται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που αντιμετωπίζει στην έδρα του την ομάδα του Μακροχωρίου, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου που παίζει στον Τριπόταμο με το Αστέρα, ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, που όπως ήδη αναφέραμε υποδέχεται στο γήπεδό του την Α.Ε. Ποντίων, άλλος δυσκολότερα κι άλλος πιο εύκολα αναμένεται να προσθέσουν άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ παρότι ξεκίνησε με καθυστέρηση την φετεινή προετοιμασία της για μια ακόμη χρονιά πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας και κερδίζει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προκειμένη περίπτωση ο συγκεκριμένος τίτλος, δεδομένου ότι ακολουθεί η διαδικασία των πλεϊ οφ.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με 13 νίκες και μια μόλις ήττα (στην Αγία Μαρίνα από τον γηπεδούχο Μ. Αλέξανδρο με 1-0) στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα για το πρωτάθλημα προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας 5 βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο ΓΑΣ Ροδοχωρίου που έχει πετύχει 11 νίκες, υπέστη δύο ήττες (στο Πλατύ από τον Αγρ. Αστέρα με 3-2, και στην Αλεξάνδρεια από τον ΠΑΟΚ 1-0) ενώ έφερε και μια ισοπαλία στην έδρα του (1-1 με τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας).

Έξι λιγότερους από τον ΠΑΟΚ και έναν από τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου έχει ο ΦΑΣ Νάουσας που στα 14 παιχνίδια που έχει καταγράψει μετράει 11 νίκες και τρεις ήττες όλες εκτός έδρας (από τον ΠΑΟΚ στην Αλεξάνδρεια με 3-1, από τον συντοπίτη του Αχιλλέα με 1-0 και το περασμένο Σάββατο στις καθυσερήσεις των καθυστερήσεων στο γήπεδο του Ροδοχωρίου από τον ΓΑΣ με 2-1).

Ακολουθούν στην 4η και στην 5η θέση ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος και ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας να τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός, μια διαφορά που με βάση το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής μπορεί να αλλάξει.

Με βάση λοιπόν την σημερινή διαφορά των ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα κι αν ολοκληρώνονταν αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα θα είχαμε κανονικά την διεξαγωγή, πλεϊ οφ, αφού η διαφορά μεταξύ της πρώτης ομάδας (ΠΑΟΚ) και της δεύτερης (Ροδοχώρι) είναι μικρότερη των 7 βαθμών, όπως και η διαφορά μεταξύ της 4ης της ομάδας του Πλατέος και της τρίτης (Νάουσας) και επαναλαμβάνουμε τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την τελευταία αγωνιστική, εκτός αν ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου δεν κερδίσει στον Τριπόταμο τον Αστέρα.

Στις υπόλοιπες 11 ομάδες της Α' κατηγορίας, ο Αχιλλέας Νάουσας με μια εντυπωσιακή πορεία κυρίως στην έδρα του (με εξαίρεση το Μακροχώρι με το οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, κέρδισε όλα τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια του, μεταξύ των οποίων τον ΦΑΣ Νάουσα, τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος και τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας) αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και με 26 βαθμούς στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει για το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, τέσσερις λιγότερους από τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος που βρίσκεται στην τετράδα των πλεϊ οφ και 10 περισσότερους από τον 11ο Άρη Παλαιοχωρίου που βρίσκεται στα όρια του γκρουπ των ομάδων που συμμετέχουν στα πλεϊ άουτ θεωρούμε ότι έχει ήδη πετύχει τον στόχο του, να αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ, όμως πολύ δύσκολα θα πετύχει κάτι παραπάνω, που βέβαια δεν είναι άλλο από την συμμετοχή στα πλεϊ οφ, αφού έχει ήδη κάνει την υπέρβαση και θεωρούμε ότι έχει ξεπεράσει τις φετινές δυνατότητές του.

Από κει και πέρα αναμένεται «μάχη» μεταξύ της ομάδας του Μακροχωρίου, του ΓΑΣ Κοπανού, της Α.Ε. Χαρίεσσας, της Θύελλας Σταυρού, του Άρη Παλαιοχωρίου και με προϋποθέσεις του Αστέρα Τριποτάμου και του ΠΑΟ Κουλούρας, για το ποιές θα αποφύγουν την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ. Από τις οκτώ ομάδες που αναφέραμε τέσσερις θα συμμετάσχουν στα πλεϊ άουτ.

Τέλος η ΑΕ Ποντίων και ο Ολυμπιακός Νάουσας θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να αποφύγουν «το πικρό ποτήρι» του απευθείας υποβιβασμού στην Β' κατηγορία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής