breaking news Νέο

Λ.Τσαβδαρίδης : «Ιστορικής σημασίας για το Έθνος μας η ψήφιση του Νομοσχεδίου που δίνει δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες»

Λ.Τσαβδαρίδης : «Ιστορικής σημασίας για το Έθνος μας η ψήφιση του Νομοσχεδίου που δίνει δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες»

 Ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ένα σχέδιο νόμου ιστορικής σημασίας για το Έθνος μας, που δίνει επιτέλους τη δυνατότητα στους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Στην ομιλία του, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι είναι τιμή για την πατρίδα μας να μπορεί να αξιοποιήσει τα ίδια της τα τέκνα της διασποράς. Έλληνες του εξωτερικού που όχι μόνο θα έχουν δικαίωμα στο εκλέγειν αλλά και στο εκλέγεσθαι.

Γιατί, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, είναι σημαντικό να συμμετέχουν στα κοινά της πατρίδας μας εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των απόδημων Ελλήνων, που αφενός γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον τα θέματα και τα προβλήματα της ομογένειας αφετέρου θα εμπλουτίσουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο με διεθνή εμπειρία, νέες παραστάσεις, νέες, καινοτόμες και φρέσκιες ιδέες από τα  τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι ισχυροποιείται έτσι ακόμη περισσότερο ο Ελληνισμός, ανοίγονται προοπτικές για τις νέες συνεργασίες και πρωτοβουλίες, ενεργοποιείται στο έπακρο και κινητροδοτείται ουσιαστικά ο Έλληνας του εξωτερικού, του οποίου την ψύχραιμη και ανιδιοτελής πολιτική κρίση, το διεθνές αισθητήριο αλλά και τη μπολιασμένη με νέες παραστάσεις κουλτούρα του έχει απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα μας.

«Η ΝΔ έφερε προς ψήφιση ένα σχέδιο νόμου που έτυχε εξαντλητικής διαβούλευσης και σημαντικών διακομματικών συγκλίσεων. Ένα νομοσχέδιο – αποτύπωμα και μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη και φορτισμένη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα» ανέφερε ο Βουλευτής Ημαθίας κλείνοντας την ομιλία του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής