breaking news Νέο

Ελλάδα σημαίνει ….Αθήνα και στην οικονομία. Ξεπέρασε την Κεντρική Μακεδονία σε εξαγωγές η Πελοπόννησος!

Ελλάδα σημαίνει ….Αθήνα και στην οικονομία. Ξεπέρασε την Κεντρική Μακεδονία σε εξαγωγές η Πελοπόννησος!

Ελλάδα σημαίνει...Αθήνα και στην οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΕΒΕ. Αφού το Λεκανοπέδιο της Αττικής κατέχει το 50,6% των εξαγωγών της χώρας μας και το 68,2% των εισαγωγών. Στον τομέα των καυσίμων οι περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου να εξάγουν το 88,3% του κλάδου. Με 16,0% μερίδιο ακολουθούντο τρόφιμα με τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου να συγκεντρώνουν το 69,0% του κλάδου. Οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 3 3,1 δις ευρώ. το 20 1 8 έναντι 28,5 δισ. το 2017, καταγράφοντας αύξηση κατά 16,1%, δηλαδή €4,6 δισ.,

Οι εισαγωγές της χώρας παρουσιάζουν επίσης άνοδο κατά 9,5%, δηλαδή €4,7 δισ. και να διαμορφώνονται στο ποσό-ρεκόρ των €53,8 δισ. Σημαντικό μερίδιο στις ελληνικές εξαγωγές και συγκεκριμένα 16,0% κατέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2018, η οποία ξεπέρασε την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καταγράφοντας ενίσχυση εξαγωγών κατά 22,8%. Ενίσχυση εξαγωγών κατά 5,7% σημείωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο διάστημα 2017-2018 με τις εξαγωγές να διαμορφώνονται σε €4,9 δις. το 2018 και το αντίστοιχο μερίδιο να διαμορφώνεται σε 14,9%.

 

Τα στοιχεία της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας αποδεικνύουν στην πράξη ότι τα πάντα κινούνται, από και προς το «κλεινόν άστυ», με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις διαχρονικές, μεταπολιτευτικές, διακηρύξεις των κυβερνήσεων για ισόρροπη κατανομή της οικονομικής δραστηριότητας, που ουδέποτε εφαρμόστηκαν!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής