breaking news Νέο

Κ.Καλαϊτζίδης : «Στοίχημα του περιφερειάρχη και δικό μου να ξεκινήσει με τη νέα χρονιά η μελέτη του νέου διοικητηρίου της Ημαθίας»

Κ.Καλαϊτζίδης : «Στοίχημα του περιφερειάρχη και δικό μου να ξεκινήσει με τη νέα χρονιά η μελέτη του νέου διοικητηρίου της Ημαθίας»

Ως στοίχημα του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και δικό του, χαρακτήρισε την κατασκευή του νέου, σύγχρονου, διοικητηρίου της Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην TV100. Όπως δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης, έχει βρει πόρους για τη χρηματοδότηση της μελέτης του διοικητηρίου, ενώ θα ζητηθεί από το υπουργείο Οικονομικών η παραχώρηση του οικοπέδου στην έξοδο της Βέροιας, κοντά στα δικαστήρια, η οποία έχει λήξει από το 2016, όταν και λόγω των μνημονίων δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί ο προσωπικός στόχος του αντιπεριφερειάρχη, αλλά και όλων των Ημαθιωτών, αφού η περιφερειακή ενότητα της Ημαθίας είναι η μοναδική στη χώρα που δεν διαθέτει διοικητήριο. Η χρηματοδότηση του λειτουργικού και φιλικού προς ΑμΕΑ, αλλά και το περιβάλλον, κτιρίου, θα γίνει είτε μέσα από εθνικούς πόρους, είτε και με δανεισμό, αφού, όπως είπε ο κ. Καλαϊτζίδης, η Π.Ε. Ημαθίας πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο για ενοικίαση διάσπαρτων χώρων της.

Μια σημαντική εξέλιξη για ένα χρονίζον έργο, που μαζί με την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα, από την Εγνατία έως την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, είναι δυο από τους βασικότερους στόχους του «νομού» μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από τον κόμβο των Μονοσπίτων μέχρι τη Σκύδρα, αλλά χρειάζεται εξασφάλιση εθνικών πόρων για την κατασκευή αυτού του τμήματος, ενώ για το τμήμα Πατρίδα-Εγνατία δήλωσε ότι θα έρθει εκ νέου η μελέτη στο περιφερειακό συμβούλιο, αφού ο προηγούμενος μελετητής κηρύχθηκε έκπτωτος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής