breaking news Νέο

Άνετη και ωραία η ΒΕΡΟΙΑ νίκησε 3-0 μέσα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο την Νίκη Βόλου

Άνετη και ωραία η ΒΕΡΟΙΑ νίκησε 3-0 μέσα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο την Νίκη Βόλου

Με πανηγυρικό τρόπο επέστρεψε την Κυριακή το απόγευμα στις επιτυχίες η ΒΕΡΟΙΑ, κερδίζοντας στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης και στα πλαίσια της προτελευταίας αγωνιστικής του Α' γύρου την Νίκη Βόλου με 3-0. Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα για την Βασίλισσα, όχι μόνο επειδή κουβαλούσε την πίεση της προηγούμενης ήττας στη Ρόδο από τον Ιάλυσο, γεγονός που έκανε επιτακτική ανάγκη την νίκη, αλλά και λόγω του αγωνιστικού χώρου που δεν ήταν και ο ιδανικότερος για ποδόσφαιρο.

Αν σ' αυτά τα δύο στοιχεία που αναφέραμε προσθέσεις και τον αντίπαλο που κουβαλούσε ένα αήττητο επτά αγωνιστικών, τότε ο καθένας εύκολα μπορεί να αντιληφθεί τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η ΒΕΡΟΙΑ στον κυριακάτικο αγώνα.

Και το ότι κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει αλώβητη τις δυσκολίες, αλλά και να πάρει μια καθαρή νίκη με 3-0, από μόνο του νομίζουμε αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία που μπορεί να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας πορείας που θα την οδηγήσει στον στόχο της που ποτέ δεν το έχει κρύψει είναι το πλασάρισμά της στις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις και η άνοδος στην Super League 2.

Η ΒΕΡΟΙΑ την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, πήρε μια καθαρή νίκη, επί ενός αντιπάλου, επαναλαμβάνουμε, που κουβαλούσε ένα αήττητο επτά αγωνιστικών. Και έφθασε στο 3-0 δίχως να χρειαστεί να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής της. Και δεν θα μπορούσε με τις συνθήκες που επικρατούσαν στον αγωνιστικό χώρο, λόγω της βροχής, που είχε προηγηθεί, αλλά και της πίεσης που η ίδια αισθάνονταν από την απροσδόκητη ήττα από τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Ιάλυσο, να πιάσει κάποια εντυπωσιακή απόδοση. Παρόλα αυτά νίκησε καθαρά και δίκαια, δίχως κανείς να μπορεί να αμφισβητήσει την επικράτησή της. Αυτό από μόνο του φανερώνει ότι οι σημερινές δυνατότητές της, γιατί σε ενάμιση περίπου μήνα, που ξεκινάει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου μπορεί να αλλάξουν, είναι ακόμη μεγαλύτερες.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΒΕΡΟΙΑ που καίγονταν για την νίκη και τους τρεις βαθμούς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με την σέντρα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όμως ο γλυστερός αγωνιστικός χώρος από την μία και η αμυντική τακτική της αντιπάλου της από την άλλη δεν της επέτρεπαν να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και όλα έδειχναν το γκολ θα έρχονταν από στημένη φάση, όπως και συνέβη. Στο 27' συγκεκριμένα και στο τέταρτο στη σειρά κόρνερ που είχε κερδίσει με εκτελεστή τον Ζούρκο, ο Μαραγκός στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά δίνοντας στην μπάλα ύψος, με τον Σιμόνι στο δεύτερο δοκάρι να την βρίσκει εν κινήσει και με νέα κεφαλιά να ανοίγει το σκορ. Μέχρι εκείνο το σημείο η ΒΕΡΟΙΑ είχε δύο – τρεις καλές στιγμές να πετύχει κάποιο γκολ, με σπουδαιότερη την φάση του 20' όταν ύστερα από κακή έξοδο του τερματοφύλακα της Νίκης Αποτολίδη, η μπάλα κατέληξε στον Πασά που προσπάθησε να τον «κρεμάσει», όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν είχε το ύψος που έπρεπε με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων να βρει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα του δεξιού χεριού να κάμψει την δύναμή της, δίνοντας έτσι την ευκαρία στους αμυντικούς της ομάδας του να προλάβουν πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα της εστίας τους και να την απομακρύνουν.

Με 1-0 λοιπόν από το 27' η ΒΕΡΟΙΑ δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να ρισκάρει και φρόντισε να κοντρολάρει το παιχνίδι. Παρόλα αυτά συνέχισε να έχει την υπεροχή δίχως όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να δημιουργήσει την μεγάλη την κλασική ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα. Όπως βέβαια δεν δημιούργησε κινδύνους στην εστία της και η Νίκη Βόλου.

'Ετσι το πρώτο μέρος κύλησε δίχως μεγάλες συγκινήσεις, πλην των δύο φάσεων που αναφέραμε.

Στην επανάλψηη η Νίκη που βρίσκονταν πίσω στο σκορ δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα τις επέτρεπαν να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης έτσι το παιχνίδι πήρε πιο επιθετική μορφή, με την ΒΕΡΟΙΑ να συνεχίζει πάντως να έχει τον έλεγχό του.

Στο 62' οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν ένα μπέρδεμα στην άμυνα της ΒΕΡΟΙΑ και φάνηκε να βρίσκονται στο ξεκίνημα της πρώτης τους στο παιχνίδι ευκαιρίας. Όμως ο Καπό λίγο πριν την τελική πάσα γλύστρησε με τον διαγραφόμενο κίνδυνο για την εστία του Βοσνιάδη να μένει στα σκαριά.

Όσο το παιχνίδι έφθανε προς το τέλος του και το 1-0 υπέρ της ΒΕΡΟΙΑΣ παρέμεινε τόσο περισσότερο ρίσκαραν οι Βολιώτες, με αποτέλεσμα βέβαια να γίνονται ευάλωτοι αμυντικά, γεγονός που δεν άφηνε ανεκμετάλλευτο η γηπεδούχος και τουλάχιστον τρεις φορές, πριν σημειωθεί το δεύτερο τέρμα της να βγει στην αντεπίθεση έχοντας επί πλέον, από την αντίπαλο της ποδοσφαιριστή. Όμως κάτι γίνονταν, κάτι συνέβαινε στην τελική πάσα και δεν αξιοποιούντο οι ευκαιρίες. Όλα όμως έδειχναν ότι το δεύτερο γκολ της ΒΕΡΟΙΑΣ δεν θα αργούσε να έρθει. Και ήρθε στο 86' με πλασέ του Μπλέτσα, ύστερα από παράλληλη σέντρα του Πολύζου και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και ένα τρίτο από τον Ταϊρη, που είχε μπει αλλαγή στο 71', ύστερα από ωραία ενέργεια και συρτή σέντρα, «πάρε – βάλε» του Σκαθαρούδη και έτσι το δύσκολο παιχνίδι, πήρε μια θριαμβευτική μορφή για την γηπεδούχο ΒΕΡΟΙΑ.

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΒΕΡΓΩΝΗΣ

Η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να μην έφθασε στο μάξιμουμ της απόδοσής της και όπως είπαμε δεν θα μπορούσε να φθάσει με τις συνθήκες που επικρατούσαν, όμως ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της και νίκησε απόλυτα δίκαιη. Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ο Βεργώνης, που αποτελούσε την κινητήριο δύναμη στο κέντρο του γηπέδου. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μανιώτης, που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Στάμο. Γρήγορος, με σωστες τοποθετήσεις και καλή σκέψη έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ΒΕΡΟΙΑ. Καλός και ο Μαραγκός μόνο που η μεγάλη σιγουριά στις δυνατότητές του κάπου – κάπου δημιουργούν κίνδυνο στην εστία της ομάδας του.

Μπορεί να μην σκόραρε αυτή τη φορά ο Πασάς, όμως και πάλι τον ένιωσε η αντίπαλη άμυνα, όπως και τον Σιμόνι που εκτός των άλλων δείχνει ότι έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Παρά τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο ο Δραμινός διαιτητής κ. Πουλικίδης δεν συνάντησε την δύσκολη φάση και δεν έκανε το μεγάλο λάθος όπως και οι δύο βοηθοί του ο κ. Δέλλιος από την Πέλλα και ο κ. Κουφός από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Μανιώτης, Μαραγκός, Πεταυράκης, Πολύζος, Βεργώνης, Ζούρκος Ν. (71' Ταϊρης), Μπλέτσας, Πασσάς, (88' Μελικιώτης), Σιμόνι 979' Σκαθαρούδης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Αλιοπίδης (65' Κυριακίδης Κ.), Κυριακίδης Σ., Παγώνης, Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Καπός, Τσιώλης (71' Ιορδανίδης), Ντομίγκεζ (79' Μασκουνιάν), Γκαρσία, Κρουζ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής