breaking news Νέο

Λ.Τσαβδαρίδης : «Ταχεία καταβολή ενίσχυσης μέσω De minimis και γενναία οικονομική ένεση στον ΕΛΓΑ, για να πληρωθούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών της Ημαθίας»

Λ.Τσαβδαρίδης : «Ταχεία καταβολή ενίσχυσης μέσω De minimis και γενναία οικονομική ένεση στον ΕΛΓΑ, για να πληρωθούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών της Ημαθίας»

Την ταχεία καταβολή ενίσχυσης μέσω De minimis σε ροδάκινα νεκταρίνια και συμπύρηνα καθώς και τη γενναία οικονομική ένεση στον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε αυτός να επισπεύσει διαδικασίες πληρωμής των αποζημιώσεων των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών μας, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Προϋπολογισμού 2020.

Όπως υπογράμμισε, ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής της Ημαθίας περιμένει από την Κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει την εντυπωσιακή διαφορά σε σχέση με τα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Χρόνια στα οποία τα ποσά που δίνονταν ανά στρέμμα δεν κάλυπταν ούτε το 20% των πραγματικών ζημιών ενώ η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα καθυστερούσε δραματικά, φέρνοντας την οικονομική εξαθλίωση σε χιλιάδες οικογένειες ροδακινοπαραγωγών.

Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι είναι κυρίαρχης σημασίας να προστατευθεί ο Ημαθιώτης παραγωγός ο οποίος δεν υπέστη μόνο φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη τα προηγούμενα χρόνια, δεν είδε απλά το κόστος παραγωγής να γιγαντώνεται αλλά υφίσταται και τις διογκούμενες χρόνιες επιπτώσεις του Ρωσικού εμπάργκο και των δασμών από τις ΗΠΑ που έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση των τιμών, καθιστώντας τις καλλιέργειες ασύμφορες.

Όσον δε αφορά στον Προϋπολογισμό του 2020, ο Βουλευτής Ημαθίας τόνισε ότι η ΝΔ διασφαλίζει και μεγεθύνει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές δύο κομβικών αξόνων της πολιτικής της.

Αφενός την κινητοποίηση των εγχώριων και ξένων επενδύσεων και του υγιούς επιχειρείν, που θα εκτοξεύσει την οικονομική ευημερία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αφετέρου την προστασία των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων μέσω της περαιτέρω ελάφρυνσης των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών.

«Προβλέπει μέτρα στήριξης των πολιτών, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των επιχειρήσεων που αγγίζουν το 1,2 δις ευρώ, προβλέπει πρόσθετες πραγματικές δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, προβλέπει αυξημένες δαπάνες για την Εθνική Άμυνα, που περνούν το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε το δέον υπέρ βωμών και εστιών, απέναντι σε κάθε επίβουλο» επισήμανε χαρακτηριστικά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής