breaking news Νέο

Κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 οικογένειες

Κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 οικογένειες

Το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, το ύψος των καταθέσεων και των μετοχών καθώς και ο χρόνος διαμονής στην Ελλάδα, αποτελούν τα κριτήρια με τα οποία πρόκειται να χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ εως το τέλος του έτους σε καθεμία από τις 250.000 οικογένειες (αριθμούν 953.000 μέλη) που πληρούν τα κριτήρια τα οποία και ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Η δε ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ανοίγει σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και η οποία θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου. Το συνολικό κονδύλι τώρα που προορίζεται για το κοινωνικό μέρισμα ανέρχεται συνολικά σε 175 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών εντάσσει το εν λόγω μέρισμα σε ενα γενικότερο πακέτο μέτρων που αφορά το 2019 και ανέρχεται συνολικά - μαζί με το μαξιλάρι ασφαλείας - σε 1 δις ευρω, χωρίς να συνυπολογιζεται το επίδομα - 13η σύνταξη συνολικού ύψους 830 εκατ. ευρώ που δόθηκε τον περασμένο Μάϊο πριν από τις ευρωεκλογές, απο την προηγούμενη κυβέρνηση.

 

Δικαιούχοι

Στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος εντάσσονται πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω, γονείς μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και οικογένειες με άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) με τα εξης κριτήρια:

- 19.140 οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα εως 20.000 ευρώ,

- 16.778 οικογένειες με τουλάχιστον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ,

- 40.927 οικογένειες με δύο γονείς βραχυχρόνια ανέργους και ετήσιο συνολικά εισόδημα εως 15.000 ευρώ,

- 25.632 οικογένειες με ΑμΕΑ.

Επιπλέον κριτήρια είναι ένας από τους δυο γονείς και διαμένει στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία και να είναι και οι δυο γονείς φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος. Επίσης το άθροισμα καταθέσεων και μετοχών να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής