breaking news Νέο

Εβδομάδα πληρωμών και καταβολής του δώρου Χριστουγέννων

Εβδομάδα πληρωμών και καταβολής του δώρου Χριστουγέννων

Εβδομάδα καταβολής του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και προπληρωμής των συντάξεων πρόκειται να είναι αυτή που διανύουμε.

Παράγοντες της αγοράς αναμένουν οτι τα χρήματα που θα φθάσουν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα τονώσουν σε μικρό βαθμό - λόγω των μεγάλων φορολογικών υποχρεώσεων που πρέπει να διευθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου - τον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων και των επιχειρήσεων.

Το δώρο των Χριστουγέννων στη μεγάλη πλειονότητα των μισθωτών θα καταβληθεί εως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία βάσει της κείμενης νομοθεσίας, είναι το Σάββατο 21 του μήνα. Δώρο δικαιούνται οι μισθωτοί με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Επίσης, σήμερα Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου θα προπληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου από τον ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη θα καταβληθούν στους δικαιούχους του τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ και τ. ΕΤΑΑ. Την Παρασκευή θα πιστωθούν οι συντάξεις από το ΤΙΚΑ, το Δημόσιο, το τ. ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, το τ. ΝΑΤ, το τ. ΕΤΑΤ και τα τέως ταμεία τραπεζών και ΔΕΚΟ.

Τώρα, από το σύνολο των συνταξιούχων, όπως έχει ανακοινωθεί απο το υπουργείο Εργασίας, 4.712 συνταξιούχοι του τ. ΝΑΤ θα δουν μεσοσταθμική μηνιαία αύξηση 77,7 ευρώ. Ο λόγος είναι οτι δεν είχαν επανυπολογισθεί οι συντάξεις τους στα τέλη του 2018 και από τη διαδικασία που ακολούθησε προέκυψαν αυξήσεις.

Αντιθέτως, ένας σημαντικός αριθμός από τους 8.987 συνταξιούχους που έλαβαν λανθασμένα μεγαλύτερα ποσά πριν από μερικούς μήνες θα δουν αυτή την εβδομάδα μειωμένα ποσά.

Σε όσους δεν θα γίνει παρακράτηση αυτόν τον μήνα θα υποστούν τις μειώσεις με την καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής