breaking news Νέο

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί τη μείωση των φόρων και τη στροφή στην ανάπτυξη»

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί τη μείωση των φόρων και τη στροφή στην ανάπτυξη»

Στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Ο προϋπολογισμός του 2020 είναι ο πρώτος προϋπολογισμός, μετά από πολλά χρόνια, που σηματοδοτεί, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την αλλαγή πολιτικής.

Μια αλλαγή πολιτικής που συνιστά ταυτόχρονα και αλλαγή εποχής για την ίδια τη χώρα.» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην διαρκή βελτίωση του δείκτη οικονομικής κλίμακας στη χώρα μας, που κινείται σε ανοδική τροχιά σε σχέση με την ευρωζώνη αλλά και στο γεγονός ότι η Ελλάδα δανείζεται πλέον με αρνητικά επιτόκια, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία.

Τόνισε, ότι η φορολογική πολιτική πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και διάσταση και αναφέρθηκε στις φορολογικές ελαφρύνσεις, συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ, που περιέχονται στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020.

Ανέφερε ότι για το 2019 , ο δείκτης ανάπτυξης θα κλείσει πάνω από το 2%, κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος που θέτει η κυβέρνηση για ανάπτυξη 2,8% το 2020 θα καλυφθεί.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βεσυρόπουλος στο θέμα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και στα καπνικά προϊόντα, επισημαίνοντας:

«Η προηγούμενη κυβέρνηση περιοριζόταν στα λόγια και στα ευχολόγια.

Εμείς θα επιλέξουμε έργα και όχι λόγια.

Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων αλλά κυρίως την αποφασιστικότητα για να το εφαρμόσουμε.

Θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, που παρέλαβε έτοιμο και εγκατεστημένο η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν το αξιοποίησε.

Παράλληλα θα εγκατασταθεί ανάλογο σύστημα εισροών - εκροών στις εταιρείες παραγωγής και διακίνησης καυσίμων και στα διυλιστήρια, για να ελεγχθεί η διακίνηση σε όλα τα στάδια ενώ θα προχωρήσει η εγκατάσταση συστήματος GPS στα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων, αλλά και στα πλωτά μέσα.

Ανάλογης αποτελεσματικότητας μέσα σχεδιάζονται και για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων αφού η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό σε παράνομα τσιγάρα, κάτι που πρέπει να αλλάξει.

Προχωράμε άμεσα στην κύρωση του πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού που προβλέπεται από τη  σύμβαση-πλαισίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τον έλεγχο του καπνού. Γίνεται αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών για το ενδεχόμενο της ψηφιακής σήμανσης στα πακέτα των τσιγάρων και της αντικατάστασης των υφιστάμενων φορολογικών ταινιών, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Παράλληλα θα προχωρήσει η τοποθέτηση ανιχνευτών scanners για φορτηγά και containers στις κύριες οδικές και θαλάσσιες πύλες της χώρας για την ανίχνευση παράνομων και λαθραίων καπνικών προϊόντων.»

 

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τηρεί τις δεσμεύσεις της. Μετατρέπει τον πυρήνα των προγραμματικών της δεσμεύσεων για μείωση των φόρων σε εφαρμοσμένη πολιτική. Υλοποιεί ένα έργο με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο.»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής