breaking news Νέο

Έθιμο "ΒΑΡΒΑΡΑ 2019" : Εκδήλωση ιστορικής μνήμης & λαϊκής παράδοσης

  • Έθιμο
  • Έθιμο
  • Έθιμο

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας Βεροίας, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 το Θρακιώτικο έθιμο «ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΒΑΒΡΑΡΑ».

Ομιλητής ο κ. Τόπης Αθανάσιος, διατροφολόγος-διαιτολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη διατροφική αξία του εδέσματος,  με παραδείγματα για την αξία όλων τρων οσπρίων, ξηρών καρπών κλτ που περιλαμβάνονται στο έδεσμα, με εκτενή αναφορά του στο βίο της Αγίας Βαρβάρας.

Στο τέλος της ομιλίας μοιράσθηκε σε όλους ζεστή μοσχοβολιστή ΒΑΡΒΑΡΑ, καμωμένη με μεράκι από τις κυρίες της Θρακικής Εστίας Βεροίας, όπως τότε που την παρασκεύαζαν στην πατρίδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκ μέρους του Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα ο π. Ναθαναήλ Καραγέργος, ο π. Αμβρόσιος ιερέας στην 1η Μεραρχία Πεζικού, ο  Συνταγματάρχης Πυροβολικού κ. Νικολαΐδης, και ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού κ. Παντελίδης, από  την 1η Μεραρχία, οι αντιδήμαρχοι Βεροίας κ. Τσαχουρίδης Αλέξανδρος και η κ. Τζήμα-Τόπη Συρμούλα.

Ευχαριστούμε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μας.

Επίσης τον κ. Τόπη Αθανάσιο για την εμπεριστατωμένη ομιλία του, στον οποίο προσφέρθηκε μία από τις εκδόσεις μας, τις κυρίες του συλλόγου μας για την πολύτιμη βοήθεια τους, τον κ. Μποσμαλή Γεώργιο για το χειρισμό του προτζέκτορα, τον κ. Μοχορίδη Αθανάσιο για τη βιντεοσκόπηση και τον κ. Αθανάσιο Φαναριώτη για το συντονισμό στην παρουσίαση της εκδήλωσης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής