breaking news Νέο

Γ' Εθνική : Τρίκαλα και Αγκαθιά μέσα στον στόχο τους

Γ' Εθνική : Τρίκαλα και Αγκαθιά μέσα στον στόχο τους

Με τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής που πραγματοποιήθηκαν εμβόλιμα την περασμένη Τετάρτη ολοκληρώθηκαν για το 2019 οι επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων της Γ' Εθνικής του 2ου ομίλου στον οποίο, όπως είναι γνωστό συμμετέχουν και οι δύο εκπρόσωποι της Ημαθίας, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων και η Νίκη Αγκαθιάς.

Η επιστροφή των δύο ομάδων της Ημαθίας και φυσικά και των υπολοίπων της Γ' Εθνικής είναι προγραμματισμένη για την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, ήτοι για τις 5 Ιανουαρίου του 2020.

Βέβαια η ομάδα των Τρικάλων έχει μια εβδομάδα επί πλέον ελεύθερη, καθώς ο επόμενος αντίπαλος της είναι ο Άρης Παλαιοχωρίου (Χαλκιδικής) που όπως είναι γνωστό δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα, με την ομάδα της Ημαθίας φυσικά να παίρνει τους τρεις βαθμούς δίχως να «ιδρώσει».

Η τελευταία αγωνιστική του 2019 για τις δύο εκπροσώπους μας στην Γ' Εθνική δεν ήταν και η καλύτερη. Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων ύστερα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι που είχε πολλά νεύρα, ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και τρεις κόκκινες, δύο για τους φιλοξενούμενους και μια για τους γηπεδούχους έχασε στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης από τον τοπικό Θερμαϊκό με 1-0, γεγονός που του στοίχισε μια θέση στον βαθμολογικό πίνακα (τον προσπέρασε ο Π.Ο. Νέας Καλλικράτειας που νίκησε εκτός έδρας την Αστραπή Μεσοποταμίας με 0-2).

Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα πέτυχε στο 28' ο Κράββαρης. Στο 43' συνεπλάκησαν ο Τσιρίδης, με τον τερματοφύλακα του Θερμαϊκού Παναγιωτίδη, με αποτέλεσμα οι δύο ποδοσφαιριστές να αποβληθούν από τον αγώνα, ενώ στο 70' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη και ο Ατανάσοφ, με την ομάδα των Τρικάλων να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 9 ποδοσφαιριστές.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας των Τρικάλων ύστερα από τρία συνεχόμενα τρίποντα, με τον περσινό πρωταθλητή της Ένωσής μας πάντως να βρίσκεται υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και συγκεκριμένα στην 6η θέση έχοντας 26 βαθμούς, όσους και ο Εδεσσαϊκός, 5 περισσότερους από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας και την Νίκη Αγκαθιάς που μοιράζονται την 9η θέση (βρίσκονται στα όρια των ομάδων που υποβιβάζονται).

Η Νίκη Αγκαθιάς πιστή στο δόγμα που ακολουθεί τα δύο τελευταία χρόνια που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, «παιχνίδι που δεν μπορείς να το κερδίσεις, φρόντισε να μην το χάσεις», αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως γκολ με αντίπαλο τον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης, που βρίσκονταν στην 2η θέση και μετά την ισοπαλία με την Νίκη Αγκαθιάς έπεσε στην 3η με 32 βαθμούς, 13 περισσότερους από την προχθεσινή αντίπαλό του.

Ήταν ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο μοιρασμένο και με λίγες ευκαιρίες μέχρι το 70' και την Νίκη Αγκαθιάς να πιέζει στο τελευταίο 20λεπτο δίχως όμως να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ και να πάρει την νίκη. Έτσι αποχαιρετά το 2019 έχοντας 21 βαθμούς, όσους και ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει το παιχνίδι Αγκαθιάς – Αγρ. Αστέρα που διεκόπη στο 19ο του λεπτό λόγω επεισοδίων και για την τύχη του θα αποφασίσει η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Αν το παιχνίδι αυτό κατακυρωθεί υπέρ της Αγκαθιάς τότε αυτόματα η ομάδα της Ημαθίας παίρνει άλλους τρεις βαθμούς πάει στους 24 και ισοβαθμεί πλέον στην 8η θέση με την Θύελλα Σαρακηνών.

Στην αντίθετη περίπτωση, αν μηδενιστούν και οι δύο ομάδες, αφού κατά την άποψή μας δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθεί ο Αγρ. Αστέρας οι οπαδοί του οποίου ξεκίνησαν τα επεισόδια και πρωταγωνίστησαν σ' αυτά, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την Αγκαθιά, αφού μια τέτοια απόφαση εκτός από τον μηδενισμό πιθανότατα θα επιφέρει και αφαίρεση βαθμών.

Ας ευχηθούμε λοιπόν να αποδοθεί δικαιοσύνη από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ και να απαλλαχθεί από τις συνέπειες της διακοπής του αγώνα η ομάδα της Ημαθίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στην κατηγορία, για την Νίκη Αγκαθιάς θα παίξει η τύχη του αγώνα της με τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου που διεκόπη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής