breaking news Νέο

Στα ύψη τα...«φέσια» από τις τέως δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νάουσας!

  • Στα ύψη τα...«φέσια» από τις τέως δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νάουσας!
  • Στα ύψη τα...«φέσια» από τις τέως δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νάουσας!
  • Στα ύψη τα...«φέσια» από τις τέως δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νάουσας!
  • Στα ύψη τα...«φέσια» από τις τέως δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νάουσας!
  • Στα ύψη τα...«φέσια» από τις τέως δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νάουσας!
  • Στα ύψη τα...«φέσια» από τις τέως δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νάουσας!
  • Στα ύψη τα...«φέσια» από τις τέως δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νάουσας!

Στα ύψη είναι τα...«φέσια» από τις τέως δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νάουσας, την ΚΕΠΑΠ και την ΤΑΒ (3-5 Πηγάδια), σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Παρασκευής 27ης Δεκεμβρίου. Κατά την ενημερωτική συζήτηση, παρέστη ο εκκαθαριστής των δυο επιχειρήσεων, Τιμόθεος Βλαχόπουλος. Τα χρέη της ΚΕΠΑΠ (τέως ΚΕΔΗΠΟΝ) ξεπερνούν  το 1.200.000 ευρώ, την περίοδο 2011 και πρώτο πεντάμηνο του 2012, ενώ, καθώς οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν ανέλαβαν τις βεβαιωμένες οφειλές σε ΙΚΑ και δημόσιο, οι προσαυξήσεις τρέχουν συνεχώς!

 

Νικόλας Καρανικόλας : «Πρέπει να γράψουμε ιστορία, αποβάλλοντας τον «ιό» των βεβαιωμένων οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων. Να γίνει διαχειριστικός έλεγχος επί των εκκαθαρίσεων»

 

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει δόλος, για να μην τελειώσει η εκκαθάριση για ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ. Οι βεβαιωμένες οφειλές είναι το 90% του συνόλου, το οποίο το αφήνουμε εδώ και 7 χρόνια να πολλαπλασιάζεται. Πρότασή μου να φέρεται ένα τεύχος εκκαθάρισης για τις 2 εταιρείες. Με δύο
σκέλη, στα βεβαιωμένα και στα μη. Δεν πρέπει να αφήσουμε να αυξάνεται το κόστος των τόκων των βεβαιωμένων χρεών. Πρέπει να αναζητήσουμε το πώς θα καλύψουμε το κόστος. Υπάρχει περίπτωση να έχουμε ταμειακό πρόβλημα. Ζητώ διαχειριστικό έλεγχο επί της εκκαθάρισης», ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας. «Δεν είμαστε όργανο λογιστών ως σώμα. Αν προκύψουν σημεία, μπορούμε να πάμε στον εισαγγελέα. Ζητώ από το σώμα να αναλάβουμε το καθήκον, που δεν έπραξαν τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, για να μην μπούμε σε φαινόμενα, που θα βγουν στον πλειστηριασμό δημοτικά ακίνητα. Είναι η ευκαιρία να καθαρίσουμε μια και καλή, αποβάλλοντας τον «ιό» των χρεών, είναι η ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τις βεβαιωμένες οφειλές. Πρέπει άμεσα να τελειώσουμε και να ζητήσουμε την κάλυψή της από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα περιθώρια που δίνει ο κ. Θεοδωρικάκος είναι ελάχιστων βδομάδων», συνέχισε ο κ. δήμαρχος.

 

Τάσος Καραμπατζός για ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ : «Περνάμε ένα Γολγοθά, χάνουμε τις περιουσίες μας, ενώ επιστρέφουμε σε μια εποχή που ο κόσμος έλεγε ότι μπήκαν, για να τα αρπάξουν»

 

Φανερή ήταν η συγκίνηση του πρώην δημάρχου Νάουσας, Τάσου Καραμπατζού, αναφορικά με τις, χρονίζουσες εδώ και 8 χρόνια, εκκαθαρίσεις των τέως δημοτικών επιχειρήσεων ΚΕΠΑΠ (πολιτιστικός οργανισμός και ευρωπαϊκά προγράμματα) και ΤΑΒ (3-5 Πηγάδια).
«Πρέπει ο δήμος πριν το τέλος του χρόνου να αναλάβει τις βεβαιωμένες οφειλές σε ΙΚΑ και ΔΟΥ. Ο προϋπολογισμός προϋποθέτει τακτοποίηση οφειλών. Όσο περνάει ο καιρός, ζημιώνεται ο δήμος. Εμείς κλείσαμε την ΚΕΠΑΠ και την ΤΑΒ και πήραμε απόφαση να διενεργηθεί έλεγχος από
ορκωτούς λογιστές. Για να διαλυθεί κάθε υπόνοια. Αν η δική μας η διοίκηση είχαμε κάτι μεμπτό, θα διατάσσαμε έλεγχο της δικής μας διαχείρισης; Προφανώς όχι. Το Νοέμβριο του 2014 έγινε εκτενέστατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Κάποιοι φρόντισαν να τα στείλουν στους οικονομικούς ελεγκτές.  Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Περνάμε Γολγοθά, είναι θάνατος, είναι δολοφονία χαρακτήρων. Μπαίνουμε στα κοινά, για να συνεισφέρουμε άμισθα στις διοικήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων και στο τέλος να έχουμε κατασχέσεις περιουσιακών μας στοιχείων και λογαριασμών; Αν κάποιος έβαλε το δάκτυλο στο μέλι, να πάει στην πυρά. Δεν μπορεί όμως να αιωρούνται αμφιβολίες και θολότητες. Γυρίζουμε σε μια εποχή, που λέει ο κόσμος, μπήκαν για να τα αρπάξουν. Δεν είναι έτσι, δεν μπορείς χωρίς στοιχεία να σπιλώνεις συνειδήσεις ανθρώπων, που μπήκαν να προσφέρουν στον τόπο. Οι προσαυξήσεις είναι 110% επί των οφειλόμενων.  Όταν αναλάβαμε τον ΔΗΠΟΝ, από 7 άτομα προσωπικό βρέθηκε να έχει 100 άτομα, λόγω των κοινωνικών προγραμμάτων που έβαλε ο πρώην δήμαρχος, Δημήτρης Βλάχος.. Ήταν ένας ακόμη δήμος, χωρίς λογιστή, τεχνικά συνεργεία και άλλες υποδομές. Τα χρήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθυστερούσαν 11 μήνες, ενώ εμείς όμως σερνόμασταν στα δικαστήρια.. Από που θα τα βρίσκαμε; Εδώ και χρόνια αιωρείται στην κοινωνία ότι μπήκαν κάποιοι και έκλεψαν χρήματα. Χάνουμε τις περιουσίες μας, τα παλεύουμε όλα, γιατί είναι μαχητά. Μακάρι να μην τα ζήσετε εσείς οι επόμενοι. Να πάρετε απόφαση μέχρι 31 Δεκεμβρίου να αναλάβει ο δήμος τις βεβαιωμένες οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων και μετά να παλέψουμε να βρούμε τρόπους αποπληρωμής τους», είπε στην 9λεπτη επιστροφή του στα δημοτικά έδρανα ο κ. Καραμπατζός.

 

Νίκος Κουτσογιάννης : «Ναι στην αποδοχή των βεβαιωμένων οφειλών, με την παράλληλη ξεκάθαρη εικόνα των εκκαθαρίσεων των ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ»

 

Θετικός  στην αποδοχή από το δήμο των βεβαιωμένων οφειλών της ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ σε δημόσιο και ΙΚΑ, υπήρξε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Παρασκευής 27ης Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης. Ο κ. Κουτσογιάννης αναρωτήθηκε αν το μείζον είναι οι προσαυξήσεις επί των οφειλών ή το γεγονός ότι ο ίδιος ο εκκαθαριστής αδυνατεί να μας πει με ακρίβεια για το τι έγινε στην επιχείρηση. «Τα χρέη δημιουργήθηκαν σε συγκεκριμένες περιόδους και κανέναν δεν νοιάζει το πώς έγιναν. Έχετε μελετήσει τα πορίσματα των οικονομικών ελεγκτών; Να υπάρξει απολύτως ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την εκκαθάριση. Οι βεβαιωμένες οφειλές έγιναν, γιατί οι οικονομικοί επιθεωρητές έδωσαν εντολή στη ΔΟΥ να διενεργήσει έλεγχους. Τα ποσά που προέκυψαν, είναι από τον έλεγχο. Να αναλάβουμε τα βεβαιωμένα χρέη, αλλά με ολοκληρωμένη εικόνα της εκκαθάρισης. Υπάρχουν πορίσματα του ελεγκτικού συνεδρίου και των οικονομικών επιθεωρητών, αλλά όχι η τελική εκκαθάριση. Καμία σχέση δεν έχει ο προϋπολογισμός του δήμου με αυτά που συζητάμε. Θα έχει, όταν γίνει η ανάληψή τους. Τις λύσεις θα τις συζητήσουμε στην ώρα τους. Να έρθει πλήρης εκκαθάριση. Δεδομένο ότι ο δήμος έχει συνέχεια και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις των νομικών προσώπων, αλλά με πλήρη απεικόνιση της κατάστασης, για να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο», είπε ο τέως δήμαρχος.

 

Καρανικόλας προς Καραμπατζό και Κουτσογιάννη : «Γιατί δεν ρυθμίσατε τα χρέη των επιχειρήσεων, όταν υπήρχε ευνοϊκό περιβάλλον με 150 δόσεις;»

 

Αναφορά σε μια επερχόμενη πολύ δύσκολη και σκληρή οικονομική περίοδο που έρχεται για το δήμο Νάουσας, έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας. Με τα «πυρά» του να κατευθύνονται στις διοικήσεις Καραμπατζού και Κουτσογιάννη. «Στο δεύτερο μνημόνιο το 2012, δόθηκαν 50 δις για εκσυγχρονισμό δημοσίου τομέα. Για ποιο λόγο δεν τα βάλατε (σ.σ ο δήμαρχος απευθύνεται στον τέως και τον πρώην δήμαρχο), εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον με 150 δόσεις και διαγραφές προσαυξήσεων; Γιατί δεν συμμαζέψατε τα οικονομικά των επιχειρήσεων, ώστε να μην τα βρούμε μπροστά μας; Το πρόγραμμα για τις βεβαιωμένες οφειλές θα κρατήσει ένα μήνα. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παράτασης. Ως δήμος δεν έχουν κλείσει τον προϋπολογισμό του 2020, λόγω των χρεών. Πρέπει να πάμε στο παρατηρητήριο και να παρακαλάμε να μας δώσει το Ταμείο Παρακαταθηκών δάνειο. Μέχρι τότε δεν θα μπορούμε να κάνουμε το τεχνικό πρόγραμμα», είπε ο δήμαρχος, που στην αρχική του τοποθέτηση είχε αναρωτηθεί (σ.σ όπως και όλοι μας φυσικά) για το πώς μια εκκαθάριση κάνει 8 χρόνια για να ολοκληρωθεί!

 

 

Σταύρος Τσέλιος : «Συνεχείς....καθυστερήσεις στο «ματς» της ΚΕΠΑΠ και της ΤΑΒ»

 

«Παρακολουθούμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, που να πέφτουν συνεχώς οι ποδοσφαιριστές για καθυστερήσεις, επειδή δεν θέλουν να τελειώσει. Είναι εμπαιγμός για το δημοτικό συμβούλιο το να λέτε ότι υπάρχουν εμπόδια», είπε στους εκκαθαριστές της ΚΕΠΑΠ και της ΤΑΒ ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, Σταύρος Τσέλιος. Ο κ.Τσέλιος ζήτησε επίσης να υπάρξει πρόνοια για την αποπληρωμή των οφειλών σε ιδιώτες, των δυο επιχειρήσεων.

 

Παράταση ενός μηνός για την τελική εκκαθάριση

 

Το σώμα αποφάσισε να δοθεί παράταση ενός μηνός στον εκκαθαριστή, για να φέρει έως τις 31 Ιανουαρίου την τελική εκκαθάριση των δυο επιχειρήσεων.

 

 

Θετικό μέτρο από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ : Αυξάνεται η μη χρέωση της υπερκατανάλωσης νερού από 50 κυβικά μέτρα στα 70 το δίμηνο

 

Μηδενική αύξηση τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης ενέκρινε το σώμα, ενώ εγκρίθηκε και η πρόταση του προέδρου  της ΔΕΥΑΝ, Γιώργου Τασιώνα, και για την αύξηση της μη χρεούμενης υπερκατανάλωσης νερού ανά δίμηνο, από τα 50 κυβικά μέτρα στα 70 κ.μ. Μια πρόταση που σίγουρα ικανοποιεί τα νοικοκυριά της πόλης της Νάουσας, που πολλές φορές βλέπουν αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΝ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής