breaking news Νέο

Πάλαιψε, αλλά...

Πάλαιψε, αλλά...

Με ήττα έκλεισε το 2019, με ήττα άνοιξε και το 2020 για τον Φίλιππο! (φωτο) Οι “ερυθρόλευκοι” της Βέροιας δεν μπόρεσαν να χαμογελάσουν ούτε και αυτή τη φορά, αγωνιζόμενοι στην Αμαλιάδα απέναντι στον τοπικό Κόροϊβο από τον οποίο και γνώρισαν την ήττα με 92-75, το Σάββατο (4/1), σ’ ένα παιχνίδι που είχε να κάνει με την... γρουσούζικη (τελικά οπως αποδείχθηκε) 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Ανδρών.

Οσο κι αν η έκταση της διαφοράς δημιουργεί την εικόνα μιας άνετης νίκης για την ομαδα του Κοροϊβου, εν τούτοις η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετικη, αφού ο Φίλιππος εβαλλε δύσκολα για τρία δεκάλεπτα στον Κοροϊβο (63-58), αλλα η ομάδα της Αμαλιάδας πάτησε γκάζι στην τελευταία περιοδο και με επιμέρους 29-17 έφθασε στην 6η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Φίλιππος βρέθηκε από το 5’ να μένει χωρίς τους  Καντάρκο και Ντρεκάλοβιτς που τραυματίσθηκαν, οι περιπτώσεις των οποίων ήρθαν σε συνέχεια του μεγάλου ατυχου της χρονιάς, Δημήτρη Σουτζόπουλλου. Για τον Φίλιππο, μάλιστα, η ήττα αυτή ήταν η 9η στο πρωτάθλημα, η οποία και τον κρατά κολλημένο στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

 

Δηλώσεις Γκίμα - Κεραμιδά

«Ευχαριστώ πολύ την ομάδα του Κοροϊβου για την εξαιρετική φιλοξενία και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και στην ομάδα της Αμαλιάδας και στον κόουτς αυτής. Ο Κόροϊβος κέρδισε δίκαια τον αγώνα. Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι εμείς είχαμε δύο τραυματισμούς παικτών νωρίς στο παιχνίδι και ελπίζω να είναι κάτι προσωρινό γιατί έχουμε αγώνες μπροστά μας. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, μεγάλο μέρος κρίθηκε στα σουτ τριών πόντων και στις φάσεις μέσα στο καλάθι. Οσον αφορά στην ομάδα μας, είπα στους παίκτες μου ότι τους αγαπώ πολύ και είμαι περήφανος γι' αυτούς και θα, συνεχίσουμε για να σωθούμε χωρίς να πάμε στα play out. Πιστεύω ότι θα έρθει η ώρα που θα κάνουμε και μεγάλες νίκες στην έδρα μας» ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το ματς ο προπονητής του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας, ενω από την πλευρά του τεχνικός καθοδηγητής του Κόροϊβου, Κώστας Κεραμιδάς, επεσήμανε: «Αυτό το παιχνίδι ήταν το καλύτερό μας μέχρι στιγμής. Έχουμε πολλά προβλήματα και παίζουμε χωρίς το βασικό πεντάρι και χωρίς βασικό playmaker. Έχουμε μάθει όμως να ζούμε με τα προβλήματα και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθούμε. Το σημερινό (σ.σ. Σαββατιάτικο) παιχνίδι το φοβόμουν πολύ γιατί είμασταν χωρίς ψηλό, αλλά παίξαμε σωστά, και φοβήθηκα και τη ζώνη. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι αντιδρούμε και είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Σήμερα βοήθησαν πολύ και τα παιδιά από τον πάγκο. Είμαι ευχαριστημένος και συνεχίζουμε. Να δώσω και πολλά μπράβο στην ομάδα της Βέροιας».

Διαιτητές: Αναστόπουλος Αντ.-Νάστος-Μαντήλας (Κοκορδάτος)

Δεκάλεπτα: 19-17, 44-44, 63-58, 92-75

Κόροιβος Αμ. (Κεραμιδάς): Μάινς 6 (2), Χουχούμης 9, Δημητρακόπουλος 5 (1), Χρυσόπουλος 19 (4), Χατζηδάκης 15, Σιγκούνας 7 (1), Κάτζος 2, Αθανασούλας 19 (3), Μπεκρής 6 (2), Τάταρης 4.

Φίλιππος Β. (Γκίμας): Τσούκας 2, Τσεσμετζίδης, Φυλάκης, Βάλλιος, Τσιακλαγκάνος 4, Ελευθεριάδης 17 (1), Κοθράς 14 (1), Παραπούρας 14 (3), Καντάρκος 8, Φιλιππόπουλος 6, Ντρεκάλοβιτς 10.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής