breaking news Νέο

Τι είδους Θρησκευτικά;

Τι είδους Θρησκευτικά;

Διόλου έχει καθησυχάσει την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) η συμφωνία ανάμεσα στην Ιερά Σύνοδο και το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Μάλιστα, η ΠΕΘ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της κατά του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος και, σε συνεργασία με την εστία πατερικών Μελετών, την Ενωμένη Ρωμιοσύνη και την Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (ΠΕΦΙΠ), καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων βιβλίων - φακέλων του μαθήματος των Θρησκευτικών, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 17.00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, απ' όπου θα ξεκινήσει μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η εκκλησία της Ελλάδος αποδέχθηκε τις αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας στο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών, διατηρώντας τη δυνατότητα να δώσει η ίδια το «πράσινο φως» για το «τυποθήτω» των νέων βιβλίων, που θα διδάσκονται οι μαθητές από το 2018.

Μάλιστα, επιτροπή με μέλη τους Μητροπολίτες Ύδρας Εφραίμ, Μεσογαίας Νικόλαο και Μεσσηνίας Χρυσόστομο θα εγκρίνει το δογματικό περιεχόμενο των νέων συγγραμμάτων προτού αυτά τυπωθούν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής