breaking news Νέο

Β. Λυκοστράτης, αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βέροιας : «Καταφέραμε αρκετά, τι σχεδιάζουμε για το 2020»

Β. Λυκοστράτης, αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βέροιας : «Καταφέραμε αρκετά, τι σχεδιάζουμε για το 2020»

Ο Βασίλης Λυκοστράτης, αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βέροιας, πήρε θέση πίσω από τα μικρόφωνα στην εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», που μεταδόθηκε χθες (12.00 - 13.00) από το Ράδιο Αιχμή και στη συχνότητα 102,8 Fm και ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imerisia-ver.gr, την οποία και παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λυκοστράτης, επεσήμανε εκ νέου ότι «υπήρξε αύξηση του τουρισμού στη Βέροια, κινούμενοι πάνω σ΄ αυτό που επιζητούμε και θέλουμε να υπάρχει για την πόλη μας και που είναι η εξωστρέφεια. Ποτέ, βέβαια, δεν θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειάς μας, όμως έχουμε καταφέρει αρκετά. Όπως προείπα, αυξήσαμε τον τουρισμό στην πόλη, όμως είναι δύσκολο να κρατήσουμε τον κόσμο πάνω από δύο ημέρες εδώ, γιατί δεν συνεργαζόμαστε με πόλεις που είναι κοντά μας», ενώ αναφερόμενος στις δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος, σημείωσε πως «κάποιες δράσεις γίνονται, γιατί δεν γίνεται να πάει ο κόσμος σ' ένα κέντρο διασκέδασης και να πληρώσει για μια φιάλη 150 Ε. Γι' αυτό και οι δράσεις που κάνουμε, δεν είναι μόνο να έρθει κόσμος. Πολλές φορές, μάλιστα, τα ποσά που δίνονται για δράσεις, είναι μικρότερα. Ποτέ ο Δήμος δεν κάνει εκδηλώσεις, χωρίς να κόβει τιμολόγιο. Άλλωστε όλα αυτά είναι αναρτημένα στη «Διαύγεια» και ο καθείς δύναται να λάβει γνώση σε μια τέτοια περίπτωση. Θα πω, βέβαια, πως υπάρχουν εκδηλώσεις οι οποίες φέρνουν κόσμο στην πόλη, όπως η «Εύηχη πόλη». Οπότε και θα πρέπει αυτή τη φορά να το εκμεταλλευθούμε περισσότερο, για να το μάθει ο κόσμος. Στην προσπάθειά μας αυτή, λοιπόν, ξοδεύοντας 50.000 Ε για την «Εύηχη πόλη», να διαθέσουμε και άλλες 10.000 Ε, για να τη διαφημίσουμε περισσότερο».

 

Ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία φέτος τις γιορτές

Ο Βασίλης Λυκοστράτης, που με τη χθεσινή παρουσία του στα «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» άνοιξε και το... χορό των προσκεκλημένων σ' αυτόν το νέο κύκλο των εκπομπών που ξεκίνησε με την έλευση του 2020 στο Ράδιο Αιχμή-102,8 Fm, έκανε λόγο ακόμα πως «φέτος τις γιορτές είχαμε ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της πόλης. Γεγονός το οποίο οφείλεται σε δύο παράγοντες : Ο πρώτος παράγοντας είναι ότι δεν χιόνισε καθόλου και δεν λειτούργησε το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι ημέρες που έτυχε να είναι γιορτές, ήταν ενδιάμεσες στην εβδομάδα. Το νέο χρόνο πιστεύω θα είναι καλύτερη η κατάσταση, με τις γιορτές να πέφτουν σε ημέρες που θα βγάζουν τριήμερα και τετραήμερα ανάπαυσης».

 

Τα σχέδια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού Βέροιας στο 2020

Όσο για το πως σκοπεύει να κινηθεί η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας μέσα στο 2020, ο ίδιος έκανε σαφές πως «θα πάμε βασικά σε εκθέσεις. Και τούτο γιατί οι εκθέσεις αποδίδουν, μιας και περνά από αυτές κόσμος, που ασχολείται με τον τουρισμό. Τοιουτρόπως λοιπόν, θα καταλάβει ποιά είναι η Βέροια, η Βεργίνα, γιατί είναι και άνθρωποι που δεν ξέρουν προς τα που πέφτουν...

Στα δικά μας σχέδια ακόμα είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκινγκ, το οποίο δεν είναι και τόσο εύκολο. Ωστόσο, ο χώρος που προσφέρεται, θα έλεγα και που μπορεί να γίνει πάρκινγκ, είναι η περιοχή στα εβραϊκά μνήματα. Ξέχωρα από τη δημιουργία χώρου πάρκινγκ, θα πρέπει να λειτουργήσει και μια τουαλέτα πίσω από το γήπεδο μπάσκετ της Ελιάς, όπως και να δημιουργηθεί μια ράμπα στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Επιπροσθέτως να πω ότι πρέπει να ωριμάσει η ιδέα, να μην πηγαίνουν τα λεωφορεία στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου και να αποβιβάζουν και επιβιβάζουν τον κόσμο μόνο και να φεύγουν. Αλλά το ζητούμενο θα πρέπει να είναι αυτός ο κόσμος να περπατήσει μέσα στην πόλη, να δει, να γνωρίσει, να κουραστεί και να καταλήξει κάπου, να φάει και να ξεκουραστεί. Πεποίθησή μου είναι πως με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του νέου πολυκεντρικού Μουσείου της Βεργίνας, ο επισκέπτης θα «υποχρεωθεί» να έχει μία ημέρα διανυκτέρευσης στην πόλη. Ένα άλλο πράγμα επίσης, στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε, είναι και το πως θα αξιοποιήσουμε τα μονοπάτια του Βερμίου και με αυτό τον τρόπο να κρατήσουμε τον επισκέπτη μία ημέρα στη Βέροια».

 

Δημιουργία και λειτουργία Οργανισμού, αλά Χαλκιδική

Τέλος, ο Βασίλης Λυκοστράτης επανέφερε ξανά την πρότασή του να προχωρήσουν η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και οι τρεις Δήμοι, στη δημιουργία ενός οργανισμού, που θα λειτουργεί στα πρότυπα του Δυτικού Τομέα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως έθεσε, είναι η Χαλκιδική, που μέσα από αυτήν τη συνεργασία αναβαθμίστηκε. Υπενθύμισε δε πως «πάνω σ' αυτό έγινε μια προσπάθεια για τον τόπο μας, η οποία και θα πρέπει να ξανασυζητηθεί».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής