breaking news Νέο

Όχι μόνο εξαγγελίες και μεγάλα λόγια κ. Αυγενάκη, αλλά και έργα!

Όχι μόνο εξαγγελίες και μεγάλα λόγια κ. Αυγενάκη, αλλά και έργα!

Τελειωμό δεν έχει η τυφλή οπαδική βία, θύμα της οποιας υπήρξε ένας άλλος φίλαθλος. Αλλά για τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι οτι «ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Τη βία επιδιώκουν διαφορες συμμορίες με τις παραβατικές δράσεις τους στο όνομα συμβόλων και χρωμάτων. Τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς εργαζόμαστε αθόρυβα και συντονισμένα για να επιτευχθούν τάξη και κανόνες στη λειτουργία των λεσχών».

Αρκεί και μόνον αυτό κ. Υπουργέ; Ο οποίος εκτιμά πως «η Ελληνική Αστυνομία έκανε την δουλειά της σωστά και άμεσα. Εμείς παρακολουθούμε και συνεργαζόμαστε, γιατί το θέμα αυτό είναι σε μεγάλο ποσοστό αρμοδιότητα του Υπουργείου προστασίας του πολίτη» με αφορμή τον θάνατο του 28χρονου βούλγαρου οπαδού στη Θεσσαλονίκη.

Προσέθεσε δε ότι «σύντομα θα φέρουμε ένα εκσυγχρονισμένο πλαίσιο λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων. Το Υπουργείο Αθλητισμου έχει ένα μέρος της ευθύνης, τα υπόλοιπα ανήκουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης».

Αρκεί κ. Υπουργέ όλα αυτά μην μείνουν εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα και λόγια που δεν θα έχουν καμμία αξία θα προσθέταμε εμείς από την πλευρά μας.

Πάντως, ο κ. Αυγενάκης αναφερόμενος ειδικά για τις λέσχες (για τις οποίες σημειωτέον στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν έχει γίνει τόσος λόγος γύρω από την λειτουργία τους...) επεσήμανε ότι «σήμερα έχουμε μόλις 11 που λειτουργούν νόμιμα. Οι υπόλοιπες για εμάς αποτελούν “μαγαζιά” όπου συναθροίζονται διάφοροι κάτω από μία ταμπέλα και με την ανοχή των διοικήσεων των ομάδων. Εχω απευθυνθεί γραπτώς εδώ και δύο μήνες στον κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας κανουν ελέγχους συστηματικά και πολύ αποτελεσματικά».

Μάλιστα, κατά τον κ. Αυγενάκη, έχει ήδη δημιουργηθεί ένα ασφαλέστερο περιβάλλον στο γήπεδο (!) το οποίο - όπως υποστηρίζει - προκύπτει από την σημαντική αύξηση του αριθμού εισιτηρίων στο φετινό πρωτάθλημα, ενω στην αναφορά του βάζει και την χρησιμοποίηση της κινητής καμερας «την οποία έχει την ευθύνη να ενεργοποιεί διαπιστευμένο στέλεχος της ΕΛΑΣ και η οποία καταγράφει στιγμές έντασης που εξελίσσονται εντός ή εκτός γηπέδου, ωστε αυτό το υλικό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανακριτικές αρχές».

Τέλος, σε ερώτηση για το VAR (το οποίο παρεμπιπτόντως με τον τρόπο χρήσης του και όχι όπως λειτουργεί στην Αγγλία έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στα ματς της Super League1), ο υφυπουργός είπε ότι «λείπουν ζωτικά κομμάτια και αυτά είναι ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) και εν μέρει της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Δεν μπορεί ένα σύστημα, που ήρθε για να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να το εγκαθιστούμε... τσάτρα πάτρα, απλώς και μόνο για να πούμε ότι κατι κάναμε. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν δημιουργηθεί παρατράγουδα, σχόλια και μία αμφισβήτηση που δεν βοηθάει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

Επιμέλεια σελίδας Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής