breaking news Νέο

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις παραγόντων του εμπορικού κόσμου, τα καταστήματα αναμένουν εντός της περιόδου αυτής να τονώσουν τον τζίρο τους, δεδομένου ότι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους η κίνηση κυμαίνεται σε αρκετά υποτονικά επίπεδα. Ακόμα και οι αγορές της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στα χρόνια πριν από την κρίση, δεν ενισχύουν επαρκώς τις επιχειρήσεις του κλάδου.

«Είναι γεγονός πως τα μαγαζιά της πόλης μας δεν δούλεψαν όπως θα περίμεναν να δουλέψουν μέσα σ' αυτή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του κοινού, ένεκα άλλων υποχρεώσεων που έχουν να τακτοποιήσουν από τη μία και το ότι η νέα γενιά προτιμά να καταναλώνει σε υπηρεσίες (π.χ. να πάει ένα ταξίδι αναψυχής) και όχι σε προϊόντα από την άλλη, συνέβαλλαν στο να μην έχουμε την κίνηση που προσδοκούσαμε στα μαγαζιά μας», επεσήμανε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, η οποία πάντως δεν δείχνει να πτοείται από όλη αυτή την κατάσταση, λέγοντας πως «το εμπόριο ποτέ δεν θα πεθάνει», προτρέποντας συγχρόνως το καταναλωτικό κοινό «να προτιμά τα μαγαζιά της πόλης, την τοπική αγορά. Γιατί πηγαίνοντας κάποιος - α να ψωνίσει σ' ένα κατάστημα της πόλης, μπορεί να ελέγξει και να δοκιμάσει το είδος που θα επιλέξει να πάρει και να εξυπηρετηθεί στον καλύτερο βαθμό, σε σχέση με τις αγορές που γίνονται μέσω διαδικτύου, οι οποίες όμως κρύβουν και παγίδες...»

 

«Δέλεαρ για το καταναλωτικό κοινό η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των προϊόντων και οι γενναίες εκπτώσεις»

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας ακόμα δείχνει αισιόδοξη εν όψει της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων, «γιατί είναι μία περίοδος που σίγουρα θα τονωθεί ο τζίρος στα μαγαζιά της πόλης μας, προτάσσοντας οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων τις πολύ καλές εκπτώσεις που θα υπάρξουν στα είδα ένδυσης και υπόδησης. Οπότε πιστεύω η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των προϊόντων μας και οι γενναίες εκπτώσεις που θα δουν οι καταναλωτές, θα αποτελέσουν δέλεαρ γι' αυτούς να ψωνίσουν μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα που ξεκινά από τις 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου, φέρνοντας και στις επιχειρήσεις του κλάδου μας την ενίσχυση στο βαθμό που επιζητούμε».

 

Για τις τιμές

Τώρα, με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα καταστήματα θα πρέπει στα προϊόντα τους να αναγράφουν τόσο τις παλιές (κανονικές) όσο και τις νέες - μειωμένες - τιμές. Δίπλα από την παλιά και τη νέα τιμή δύναται να υπάρχει και το ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης.

Ειδικά στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες παρέχονται μειωμένες τιμές σε περισσότερο από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προσθήκη του καταστήματος το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης.

Στις περιπτώσεις δε κατά τις οποίες υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος των παρεχόμενων ποσοστών. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να επισημαίνεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής