breaking news Νέο

Ως συσκευαστήριο θα λειτουργήσει το εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ;

Ως συσκευαστήριο θα λειτουργήσει το εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ;

Απ΄ ό,τι διαβάζουμε στη συνάδελφο εφημερίδα «Σεραϊκόν Θάρρος» ο τοπικός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της Royal Sougar, Χρήστος Καραθανάσης, που απασχόλησε την πρόσφατη επικαιρότητα με τη βούλησή του να λειτουργήσει το εργοστάσιο ζάχαρης του Πλατέος, ετοιμάζει «δυναμική επανεκκίνηση», όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, κάνοντας γνωστές τις προθέσεις του, σε συνάντηση που  θα έχει με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα,  για επαναλειτουργία του εργοστασίου των Σερρών για παραγωγή ζάχαρης από επεξεργασία τεύτλων και από εισαγόμενη ακατέργαστη ζάχαρη. Στο εργοστάσιο των Σερρών θα απασχολούνται σε μόνιμη βάση περί τους 150 εργαζόμενους, όλων των ειδικοτήτων. Ήδη δέχονται βιογραφικά ενδιαφερομένων για εργασία πολιτών. Στην περίοδο της καμπάνιας θα απασχολούνται επί πλέον εργαζόμενοι. Στόχος του είναι, όπως τονίζει η εφημερίδα, το εργοστάσιο να λειτουργεί 10-11 μήνες το χρόνο.

Το εργοστάσιο του Πλατέος θα λειτουργεί για τη συσκευασία της ζάχαρης. Ο κ. Καραθανάσης το ονόμασε «διαμάντι» της βιομηχανίας, προτιθέμενος να κάνει σημαντικές επενδύσεις σε αυτό, για να παράγει συσκευασίες ζάχαρης όλων των ειδών, με σκοπό τον εφοδιασμό της αγοράς των Βαλκανίων. Στη συνάντηση που θα έχει εντός των ημερών με τον αρμόδιο υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, θα ζητηθεί η διευθέτηση ζητημάτων κομβικής σημασίας. Το πρώτο αφορά στην ολοκλήρωση των μετατάξεων των πρώην υπαλλήλων της πρώην ΕΒΖ και το δεύτερο την ανακοίνωση από το ΥΠΑΑΤ του ύψους της συνδεδεμένης ενίσχυσης, ώστε, στη συνέχεια, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να ανακοινώσει και ο ίδιος το τιμολόγιο της βιομηχανίας στους τευτλοπαραγωγούς. Στόχος του, όπως ανέφερε, είναι να καλλιεργηθούν φέτος το πολύ 20.000 στρέμματα με τεύτλα, πανελλαδικά.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε θετικά νέα για την περιοχή μας, αφού ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση το «ομιχλώδες τοπίο» με το εργοστάσιο στο Πλατύ, τόσο για τους εργαζομένους του, όσο και για τους παραγωγούς τεύτλων της Ημαθίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής