breaking news Νέο

Α2 - ΦΙΛΙΠΠΟΣ : Το βλέμμα στον Πιερικό

Α2 - ΦΙΛΙΠΠΟΣ : Το βλέμμα στον Πιερικό

Μπορει να έχει μεσολαβήσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που ο Φίλιππος έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α2 Ανδρών, όμως μεσα σ’ αυτό το διάστημα της διακοπής οι “ερυθρόλευκοι” της Βέροιας δεν έπαψαν να προπονούνται και να δίνουν φιλικές συναντήσεις (2-2 με την Εθνική Εφήβων λίγες ώρες πριν την Πρωτοχρονιά και 2-2 με τον Ηρακλή στη Μίκρα το περασμένο Σάββατο), σε μια προσπάθεια να κρατηθούν “ζεστοί”, εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος το Σάββατο, οι υποχρεώσεις του οποίου ξεκινούν με αντίπαλο τον Πιερικό στο “Δημήτριος Βικέλας” (6μ.μ.), παιχνίδι το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής και τελευταίας του πρώτου γύρου.

Οι παικτες του Σωκράτη Τζιουμάκα βρίσκονται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το ματς αυτό, ενω να θυμισουμε ότι ο Φίλιππος είχε κερδίσει με 3-1 σετ τον Πιερικό στην Κατερίνη στον θεσμό του κυπέλλου, στον οποιο και συνεχίζει ερχόμενος τώρα αντίπαλος της δυνατής Κηφισιάς (μην ξεχνάμε πως κέρδισε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Volley League!), στην φάση των “16”.

Ενα παιχνίδι που έχει προγραμματισθεί να γίνει στη Βέροια την ερχόμενη Τετάρτη (22 Ιανουαρίου), όπου βέβαια τα προγνωστικά σαφώς και δεν είναι με τον Φίλιππο. Παρ΄αυτά στον σύλλογο της Βέροιας, που σημειωτέον συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε φάση των “16” του κυπέλλου Ελλάδος είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι μπορούν και να κρατήσουν ψηλά το γόητρο του!

Πάντως από πλευράς Κηφισιάς αποδίδουν μεγάλη σημασία στο ματς κυπέλλου με τον Φίλιππο. Ενδεκτικό, μάλιστα, το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το εν λόγω ματς, είναι οτι θα βρίσκονται από την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στην πόλη της Βέροιας και θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο, αφού πρώτα κάνουν και μία προπόνηση το πρωί της ίδιας ημέρας στο “Δημήτριος Βικέλας”!

 

«11 στα 11» για να στεφθούν «πρωταθλητές χειμώνα»

Επί του παρόντος όμως ο Σωκράτης Τζιουμάκας και οι παίκτες του έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο μεθ’ αυριανό παιχνίδι με τον Πιερικό, στο οποίο η επιδίωξη είναι - τι άλλο; - το να κάνουν το “11 στα 11”, με το οποίο και θα στεφθούν “πρωταθλητές χειμώνα”.

 

Δύο προβλήματα

Αγωνιστικά, Στέλιος Τζιουμάκας και Κώστας Τσιάρας είναι τα δυο προβλήματα που έχει να σκεφθεί η τεχνική ηγεσία της ομαδας της Βέροιας για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Ο πρώτος νιώθει ενοχλήσεις στη μεση, τις οποίες θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει κάνοντας ένεση πριν το ματς και να αγωνισθεί κανονικά. Οσον αφορά στον δεύτερο, ο χρόνος αποθεραπείας του, αλλα και η ανάγκη να έρθει σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση, απόρροια το ότι θα πρέπει να χάσει και κάποια κιλά που πήρε ευρισκόμενος τόσο καιρό σε... παύση, θα πάρει επιπλεον χρόνο, καθ΄ ότι ο παίκτης δεν παρουσιάζεται ακόμα απόλυτα έτοιμος.

Πέρα, λοιπον, από αυτά τα δύο προβλήματα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται στην διάθεση του Σωκράτη Τζιουμάκα. Μεταξύ αυτών, βέβαια, και οι Τάσος Ρεμπούτσιας και Βασίλης Καρασαρλίδης. Αμφότεροι, μάλιστα, προ 13ημέρου φιλοξενήθηκαν σε αθλητική εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού της Θεσσαλονίκης ΑΤΛΑΣ TV, στην οποία έκαναν λόγο για τις πολύ καλές συνθήκες που έχουν βρει στον Φίλιππο, την πολύ καλή δουλειά που γίνεται σ’ αυτόν και πως στα 14 χρόνια της καριέρας τους δεν έχουν τύχει τόσο ωραίες συνθήκες σε σύλλογο!

 

Στο... κενό η πρόταση της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την απόκτηση δυάδας παικτών!

Στο μεταξύ, προχθές το βράδυ ο Φίλιππος δέχθηκε πρόταση από την Ελπίδα Αμπελοκήπων (νεοφώτιστη στην Volley League), για την παραχώρηση ενος εκ των δυο ακραίων Στέλιου Τζιουμάκα και Χρήστου Στεφανίδη και του κεντρικού Κάσανδρου Στίγγα (!), σε μια προσπαθεια η ομάδα της Θεσσαλονίκης να μπορέσει να κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία. Η πρόταση αυτή, όπως ήταν φυσικό, δεν βρήκε ευήκοα ώτα στο τμήμα βόλεϊ του Φιλίππου, καθώς απορρίφθηκε από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Δημήτρη Πιτούλια, ο οποιος με δηλώσεις του στην “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”, αφού πρώτα ευχήθηκε «υγεία και δύναμη σ’ όλους με την έλευση της νέας χρονιάς», σημείωσε πως «συνεχίζουμε έτσι όπως ξεκινήσαμε και αταλάντευτα πάνω στο πλάνο μας και τον μεγαλεπήβολο στόχο που έχουμε θέσει εξ αρχής».

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό της Βέροιας να δώσει το παρών στο ματς με τον Πιερικό στο “Δημήτριος Βικέλας”, επισημαίνοντας συνάμα το «πόσο σημαντικό το θεωρούν αυτο οι παίκτες μας, οι οποίοι και δεν διστάζουν να πουν πως ο κόσμος που έχει ερθει μέχρι τώρα στα εντός έδρας ματς  που δώσαμε θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες που παίζουν στην Volley League!»

 

Από τον Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής