breaking news Νέο

Τι συμβαίνει στην Ενεργειακή Πολιτική της Χώρας μας; - Του Χρήστου Μπεσίνα

Τι συμβαίνει στην Ενεργειακή Πολιτική της Χώρας μας; - Του Χρήστου Μπεσίνα

Μέσα στις κοσμογονικές αλλαγές των χρόνων που πέρασαν, μέσα στις απίστευτες αλλαγές και μεταβολές που γνωρίζει ο κόσμος, μέσα στο σφίξιμο των χειλιών και την πίκρα για μάταιους αγώνες και χαμένα οράματα, μέσα στον φόβο των συνταρακτικών ιδεολογικών και γεωγραφικών ανακατατάξεων, η πατρίδα μας βρίσκεται στη δίνη κάποιων κυοφορούμενων εμπλοκών.

Έτσι που να βρεις τη φωνή να μιλήσεις για άλλα πράγματα, που να βρεις το κουράγιο να σεργιανίσεις τη σκέψη σου στα ιδεατά και τα μελλούμενα;

«Ο κίνδυνος πάτησε το κατώφλι του σπιτιού μας...»

 

Τι συμβαίνει στην Ενεργειακή Πολιτική της Χώρας μας;

Ουδείς γνωρίζει επακριβώς και μάλιστα οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τίποτε!!!

Το έτος 2009 και με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την οργάνωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αναλάβει τα καθήκοντα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής, συστάθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), με την απασχόληση του κλάδου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. σύμφωνα με το Ν.4001/2011 και σε συμμόρφωση της οδηγίας 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι κατά 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε., ωστόσο είναι ανεξάρτητη λειτουργικά και διοικητικά, τηρώντας όλες τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας που ενσωματώνονται στο παραπάνω νομικό πλαίσιο.

Η διανομή ρεύματος γίνεται από τη ΔΕΔΔΗΕ, όπως επίσης και η μέτρηση και οι βλάβες. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΒΛΑΒΩΝ Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. 11500 (κρατική επιχείρηση Ιδιωτικού Δικαίου).

Η Δ.Ε.Η. Α.Ε. είναι «ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ» και ο τιμοκατάλογός της για το Οικιακό Ρεύμα είναι:

Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟ

  1. Γ1 (0-2000 Κwh) 0,11058
  2. Γ1 (>-2000 Κwh) 0,11936
  3. Νυχτερινή Κwh 0,07897

Β. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

Κατηγορία Τιμολογίου Γ21 (χρέωση 0,12269)

 

Έτσι δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, πολλοί «ΠΑΡΟΧΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ» και συνεχίζουν να δημιουργούνται. Δέκα έξι (16) τον αριθμό σήμερα. Πόσες όμως από αυτές είναι φερέγγυες και τηρούν το γράμμα του Νόμου. Πολύ φοβάμαι οι μισές! Γι' αυτό προσοχή στις υπογραφές σας και στα πολύ ψιλά γράμματα των συμβάσεων, που είναι πολυσέλιδα και μικροσκοπικά και να μην υπογράφουμε δίχως να τα μελετούμε, όπως έμεινε στην ιστορία, ο πολύ αγαπητός και άξιος βουλευτής – με προσφορά σε πολλά Υπουργεία – όπου υπέγραψε για το Μνημόνιο εκείνο, εκείνη την χρονιά, δίχως να το μελετήσει!!!

 

Κάθε εταιρία ακολουθεί δική της πολιτική που μας παραπλανούν όπως με την έκπτωση και τη συνέπεια. Ο υπογράφων σε κάποια εταιρία που ήμουν και έσπασα το συμβόλαιο που ήταν για δύο χρόνια πλήρωσα πρόστιμο (φέσι) 100 ευρώ και από συνέπεια... άλλο τίποτε! Διέκοψα τη σύμβαση από 5 Νοεμβρίου 2019 και το πιστωτικό υπόλοιπο που είναι (280,49 ευρώ) διακόσια ογδόντα ευρώ και σαρανταεννέα, ακόμη περιμένω να τα πάρω: Βέβαια οι υπάλληλοι του γραφείου Βέροιας μ' εξυπηρέτησαν και έστειλαν (10) δέκα φορές, φωτοτυπία του λογαριασμού του βιβλιαρίου μου της τράπεζάς μου και τα κεντρικά στην Αθήνα παρακαλώντας μου έλεγαν, δεν έχουν το λογ/σμό του βιβλιαρίου της Τράπεζάς μου. Για να παίρνουν ήξεραν τον λογαριασμό, για να τα επιστρέψουν όμως δεν τον είχαν. Άσε που με ερέθισε διότι διέψευσαν τους υπαλλήλους τους, στο υποκατάστημα της Βέροιας NOVA και NOVA energy, πολύ καλοί υπάλληλοι, νέοι και οι δύο τους θεωρώ παιδιά μου και είναι παιδιά μου λόγω της ηλικίας μου, εγώ είμαι (70) εβδομήντα χρονών και αυτά (25) είκοσι πέντε.

Για την ιστορία διέκοψα το συμβόλαιο με τη ΔΕΗ Α.Ε. στις 9-10-17 και στις 03-11-18 μου επέστρεψε η VOLTERA A.E. το υπόλοιπο ποσό που με χρωστούσε. Άριστη η συνεργασία με την εν λόγω εταιρία VOLTERA A.E.

Το ότι βγήκα κερδισμένος σε σύγκριση με τη ΔΕΗ, ναι βγήκα και μάλιστα πολλά ευρώ, πάνω από 500 ευρώ.

Η νέα σύμβαση που έκανα με την NOVA και NOVA energy, λόγω πακέτου (19,90 απεριόριστα κινητά – σταθερά, internet τηλεφώνου) και ρεύματος ήταν διετής από 03-11-2018 έως 02-10-2019.

Από 2-4-2019 μέχρι 5-11-2019 που έσπασα το συμβόλαιο το υπόλοιπό μου είναι πιστωτικό:

-509,24 ευρώ

- 380,88 ευρώ

-264,16 ευρώ

- 143,28 ευρώ

- 280,49 ευρώ (εδώ συμπεριλαμβάνεται και 100 ευρώ λόγω καταγγελίας της σύμβασης που έκανα εν γνώση μου, διαφορετικά θα ήταν -380, 49 ευρώ πιστωτικό υπόλοιπο).

Μιλώ εδώ και δύο εβδομάδες με το 13831 κεντρικά Αθήνα και με περιπαίζουν ζητώντας ελεημοσύνη από μένα και να κάνω λίγο υπομονή.

13-02-2020 μου είπαν ότι πρωί ώρα 11.49 μπήκαν τα χρήματά μου στην Τράπεζα.

Ο λογαριασμός μου όμως είναι στην τράπεζα «μηδέν».

Επικοινωνώ μεσάνυχτα στο 13831. Με παρακαλούν να κάνω λίγο υπομονή λίγες μέρες και τα χρήματά μου δεν τα χάνω. Εξ' άλλου δεν μας έστειλες λένε τον αριθμό λογ/σμού βιβλιαρίου της τράπεζας. Μα τους λέω: 1) Τον έστειλα δέκα φορές και 2) Το μεσημέρι που μίλησα μου είπαν ό,τι μπήκαν τα χρήματα και επικοινωνώντας με τον Δ/ντή της Πειραιώς μου επιβεβαιώνει ότι δεν μπήκαν.

Για να τα εισπράξουν τα χρήματα με εντολή της Τράπεζας που έδωσα ήξεραν, για να τα επιστρέψουν ξέχασαν. Ζήτησα όνομα προϊσταμένου και Δ/ντή και αρνήθηκαν να μου δώσουν.

Χρειάζεται ειδική αίτηση και αίτημα να «συζητηθεί στις Βρυξέλλες...». Φυσικά αυτή η φράση είναι δική μου λόγω αγανάκτησης.

Τα χρήματα μου μέχρι στιγμής δεν μου επιστράφηκαν.

Πληροφορούμαι ότι γίνονται παζαρέματα και συγχωνεύσεις NOVA energy σύσταση νέας εταιρίας NOVA energy + VOLTON A.E.

Ένα επίσης πολύ μεγαλύτερο θέμα είναι η κινητή τηλεφωνία. Πλουτίζουν, θησαυρίζουν οι πολυεθνικές και εμείς έχουμε γίνει «Δούλοι» των κινητών τηλεφώνων. Από νήπια για να μην πω «μωρά» τα παιδιά μας έχουν, όχι από ένα κινητό, αλλά από δέκα και κάθε τόσο μας ζητούν νέες μάρκες, καινούργια τεχνολογία, αφής κλπ.

Το πρόστιμο της Τροχαίας είναι αυστηρό για να μην δημιουργούνται τροχαία και σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι και μάλιστα νέοι, άνδρες και γυναίκες.

Δεν υπολογίζουμε λοιπόν ούτε τον εαυτό μας...

Πόσο μάλλον τους άλλους...

Γι' αυτό το θέμα θα κάνω προσεχώς ειδικό άρθρο με στοιχεία τροχαίων συμβάντων και νεκρών αγαπημένων προσώπων που χάσαμε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής