breaking news Νέο

Έντονη κινητικότητα και καθημερινές επαφές μελών του ΑΣΓ Βέροιας με αγρότες ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας

  • Έντονη κινητικότητα και καθημερινές επαφές μελών του ΑΣΓ Βέροιας με αγρότες ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας
  • Έντονη κινητικότητα και καθημερινές επαφές μελών του ΑΣΓ Βέροιας με αγρότες ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζεται από πλευράς του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, η οποία και έχει να κάνει με το να ενημερωθούν οι αγρότες της περιοχής μας, αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, στη Βέροια, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και τη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας (και που θα ξεκινήσει στις 18.00) με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων με το προϊόν του ροδακίνου.

«Καθημερινά από το ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας ερχόμαστε σε επαφή με αγρότες των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, με τους οποίους συζητάμε και ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στα προβλήματα του ροδάκινου, με απώτερο σκοπό να συνδιαμορφώσουμε μία εμπεριστατωμένη άποψη, την οποία και θα καταθέσουμε στον κ. Βορίδη», ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, Γενικός Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, ο οποίος παράλληλα έθεσε πως «το ίδιο ζητάμε και από φορείς (αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών), από τους οποίους και ζητάμε ο καθένας να καταθέσει τη δική του άποψη σ' ό,τι έχει να κάνει με το ροδάκινο, ώστε συνολικά όλες οι απόψεις να τεθούν υπ’ όψιν του ΥΠΑΑΤ στη συνάντησή μας αυτή».

Όπως σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «επιχειρούμε οργανωτικά να είναι μία επιτυχημένη εκδήλωση αυτή της 24ης Ιανουαρίου, στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, με την παρουσίαση απόψεων όλων των φορέων και τις τοποθετήσεις όλων των υπευθύνων, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα η γόνιμη κουβέντα, θέλω να πιστεύω, να αποδώσει καρπούς».

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, μάλιστα, δεν έκρυψε και την ικανοποίησή του για την υλοποίηση μιας τέτοιας κίνησης, από το γεγονός ότι «σαν Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας προσπαθούμε εδώ και δύο χρόνια (!) να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση φορέων με τον ΥΠΑΑΤ, εδώ στη Βέροια, πάνω στο ζήτημα του ροδάκινου, που βέβαια δεν είχε γίνει, αλλά θα γίνει τώρα έστω».

Όσο για το τι προσδοκά από μια διάσκεψη σαν και αυτή, ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου υπήρξε ξεκάθαρος : «Ξεκινάμε και θα τελειώσουμε μια συνάντηση με τη συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ και όλων των εμπλεκομένων φορέων με το ροδάκινο, με την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να γίνει μία κουβέντα για την... κουβέντα, αλλά θα γίνει, για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε άμεσα».

 

Στ. Κύρτσιος : «Επιτέλους ιδρύεται διεπαγγελματική οργάνωση για τη φέτα»

 

Στο μεταξύ, ο Στέργιος Κύρτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», για τη συγκρότηση (επιτέλους, όπως είπε) Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, με σκοπό την προώθηση του εμβληματικού προϊόντος της πατρίδας μας.

«Είναι μία μεγάλη επιτυχία για τον κτηνοτροφικό κλάδο, η οποία και υλοποιείται μετά από επίμονες προσπάθειες πολλών ετών», τόνισε και συμπλήρωσε : «Πρόκειται για ένα ζήτημα, που ταλάνιζε τον κλάδο επί σειρά ετών και δεν επέτρεπε την ενιαία προβολή και διείσδυση του «εθνικού» τυριού μας στις αγορές του εξωτερικού, με τον κ. Βορίδη να έχει μεγάλη συμβολή στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής».

Να υπενθυμίσουμε ότι έπειτα από μία μαραθώνια σύσκεψη διάρκειας επτά και πλέον ωρών, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με πρωτοβουλία του Μάκη Βορίδη, επήλθε συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο και προχωρά η κατάθεση κοινού φακέλου για τη σύσταση και την αναγνώριση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκαν η απόσυρση κάθε σχετικού φακέλου, που έχει κατατεθεί σε πρότερο χρόνο και εκκρεμεί, καθώς επίσης και η παραίτηση όσων εκ των υπογραφόντων έχουν ασκήσει ένδικα μέσα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης, υπήρξε σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων και συμφωνήθηκε από κοινού να συσταθεί ένα ενιαίο καταστατικό, με το οποίο επιλύονται όλα τα ζητήματα που έβαζαν έως σήμερα προσκόμματα στη σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Τέλος, να αναφερθεί για ακόμα μια φορά, πως σύμφωνα με το Καταστατικό, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας απαρτίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, το Σύλλογο Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), την Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, παραπροϊόντων - υποπροϊόντων τυριού φέτας ΠΟΠ (ΟΔΙΠΑΦ) και από τον κλαδικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Προβατοτρόφων Ελλάδας.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Παπακωνσταντίνου

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής