breaking news Νέο

Δώρα Μπαλτατζίδου : «Πετυχημένες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ήδη δουλεύουμε για την αποκριά της Νάουσας»

  • Δώρα Μπαλτατζίδου : «Πετυχημένες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ήδη δουλεύουμε για την αποκριά της Νάουσας»
  • Δώρα Μπαλτατζίδου : «Πετυχημένες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ήδη δουλεύουμε για την αποκριά της Νάουσας»
  • Δώρα Μπαλτατζίδου : «Πετυχημένες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ήδη δουλεύουμε για την αποκριά της Νάουσας»

Δώρα Μπαλτατζίδου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Νάουσας, Το έχει στο...είναι της το οργανωτικό κομμάτι, σε ό,τι και αν συμμετέχει. Με πείσμα και μεθοδικότητα άφησε το δικό της αποτύπωμα στις φετινές, χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Νάουσας, ενεργοποιώντας ένα «σμάρι» εθελοντών, που στελέχωσε το λιγοστό προσωπικό του τμήματος πολιτισμού.

 

Η Δώρα είναι σίγουρο ότι πέτυχε να δώσει χρώμα στις γιορτές, για πρώτη φορά όχι μόνο στη Νάουσα. Η αναγνώριση της δουλειάς της ήλθε άλλωστε και με την επιστολή του Νίκου Δημητρούση, προέδρου της κοινότητας των Λευκαδίων, που μπορεί να εξελέγη με τον ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ, έγραψε τα καλύτερα όμως για την αντιδήμαρχο.  

 

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε η κα. Μπαλτατζίδου, πέραν του απολογισμού των γιορτινών δράσεών της, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκδηλώσεις της αποκριάς του δήμου, οι οποίες θα είναι το ίδιο «αποκεντρωμένες». Την τρέχουσα εβδομάδα είχε συναντήσεις με τους προέδρους των κοινοτήτων, των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου και με τους φορείς της περιοχής, όπως το σωματείο των καφέ και των ταβερνών, για να συνδιαμορφώσουν το πρόγραμμα της αποκριάς, που σίγουρα θα είναι γεμάτο….παράδοση, χωρίς καμία πολυδάπανη...«Σφήνα»!

 

«Ως νέα δημοτική αρχή θελήσαμε οι δράσεις μας να αγγίξουν όχι μόνο την πόλη της Νάουσας, αλλά όλες τις κοινότητες. Η συνένωση δεν πρέπει να είναι μόνο πληθυσμιακή, αλλά και ψυχική. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε ήθη και έθιμα όλου του δήμου. Φροντίσαμε να φωταγωγηθούν και να στολιστούν όλες οι κοινότητες. Δώσαμε στους προέδρους τους πάγιο εορταστικό εξοπλισμό, που θα χρησιμοποιείται κάθε χρόνο. Όλες οι δράσεις αποφασίστηκαν με συμμετοχικές διαδικασίες σε επίπεδο δημοτικών ενοτήτων. Συναποφασίσαμε λοιπόν, έχοντας ως αρχή μας τη συμμετοχικότητα και όχι την ενός ανδρός ή και γυναικός αρχή», αναφέρει στη συνέντευξή της η κα. Μπαλτατζίδου, επισημαίνοντας  ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε, θα συνεχιστεί, με όλες τις διορθώσεις που απαιτούνται. 

 

«Φέτος, παρά το λιγοστό χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας, παρουσιάσαμε ποιοτικές δράσεις. Του χρόνου, με την εμπειρία που αποκτήσαμε, θα προχωρήσουμε σε κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο.  Στόχος μας να βγάλουμε τους συμπολίτες μας έξω από το σπίτι, κατανοώντας ότι περνούν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Απευθυνθήκαμε και στον εσωτερικό τουρισμό. Χωρίς να διαθέτουμε χρήματα για μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, εκτιμούμε ότι πήγαμε καλά. Δίνουμε προτεραιότητα σε τοπικά σχήματα. Πρέπει να ενεργοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, ο κόσμος του πολιτισμού του δήμου», συνεχίζει η αντιδήμαρχος.


Τη ρωτάμε για το «πάρκο του χιονιού», αλλά και όλα τα έθιμα της γιορτινής περιόδου.
«Πιστεύω ότι με αυτούς τους λίγους πόρους που είχαμε, καταφέραμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω, να περπατήσει στο πάρκο, να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. Εισπράξαμε συγχαρητήρια και ενθουσιασμό, αφού όλες μας τις εκδηλώσεις τις παρακολούθησαν οι συνδημότες μας, και στην πόλη και στις κοινότητες. Αναδείξαμε σε σταθερή βάση το έθιμο του καρτσιούνου, του κόλντε, τους μωμόγερους, τον αγιασμό των υδάτων, μας «έπαιξαν» τα μεγάλα κανάλια, όπως ο ΣΚΑΪ και ο ΑΝΤ1. Αποκτήσαμε μια σημαντική εμπειρία με το «Πάρκο του Χιονιού» και από τώρα ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα Χριστούγεννα. Το «Πάρκο του Χιονιού» είχε καθημερινά εκδηλώσεις, είτε πολιτιστικές, είτε ψυχαγωγικές, είτε γαστρονομίας. Κλείνοντας, θα ήθελα εκ μέρους όλων των συνεργατών μου, των εθελοντών και των υπαλλήλων του τμήματος πολιτισμού να ευχαριστήσουμε το δήμαρχο Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, για την πλήρη εμπιστοσύνη, με την οποία περιέβαλλε τις δράσεις μας. Μας έδωσε χώρο να κινηθούμε, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η συμμετοχικότητα άλλωστε είναι το σημαντικότερο προσόν του, αφού ο Νικόλας Καρανικόλας πάντα ακούει και προτείνει, δεν είναι οπαδός της λογικής «εγώ αποφασίζω».

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και για την αποκριάτικη περίοδο. Θα έχουμε σχήματα παράδοσης, που θα εμπλουτίσουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, καλύπτοντας τον τρόπο που η πόλη και οι κοινότητες διασκεδάζουν. Με ήχους και χρώματα των προγόνων τους. Το πρόγραμμα ήδη διαμορφώνεται με τους προέδρους των κοινοτήτων, τους συλλόγους και τους φορείς του δήμου. Στόχος μας στο τέλος του να έχουμε επιτύχει την καλύτερη αποκριά του δήμου Νάουσας», τονίζει, κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη η Δώρα Μπαλτατζίδου.

Αν βάλουμε ως γνώμονα αυτής της προσπάθειας τα όσα έγιναν τις αποκριές, αλλά και τις πρώτες Κυριακές των μηνών, με τις πλούσιες δράσεις για μια πόλη χωρίς αυτοκίνητο, που έφερε ως πρόταση ο δήμαρχος, είμαστε βέβαιοι ότι θα το πετύχει. Διασκεδάζοντας με το ζουρνά, το κλαρίνο, το νταούλι, τον κεμεντζέ, τα χάλκινα, αλλά και με «μοντέρνα» για τις μικρότερες ηλικίες!

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Μπαλτατζίδου-παιδιά
Αφοί Τσαχουρίδη-Μπαλτατζίδου

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής