breaking news Νέο

«Ιστορία των Εβραίων της Βέροιας – Εξερευνώντας την Εβραϊκή Συνοικία», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Ιστορία των Εβραίων της Βέροιας – Εξερευνώντας την Εβραϊκή Συνοικία», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας εξέδωσε πρόσφατα την σημαντική Μαθητική Εργασία «Ιστορία των Εβραίων της Βέροιας – Εξερευνώντας την Εβραϊκή Συνοικία» (Ε.Μ.Ι.Π.Η., Βέροια 2019). Πρόκειται για Εργασία που στηρίζεται στην Μέθοδο Project, που προάγει την ομαδοσυνεργατική ανακαλυπτική μάθηση και ανταποκρίνεται στην παιδαγωγική θεωρία του εποικοδομητισμού καθώς και την πρόταση του Dewey, σχετικά με την ενθάρρυνση των παιδαγωγικών δράσεων των μαθητών.

Στην παρούσα Εργασία συνεργάστηκαν 18 Μαθητές και Μαθήτριες της Α’ Τάξης του 5ου ΓΕΛ Βέροιας, κατά το Σχολικό Έτος 2011-2012, υπό την Εποπτεία της Καθηγήτριάς τους Ολυμπίας Μπέτσα. Οι μαθητές αφού επισκέφτηκαν την Εβραϊκή Συνοικία, και χρησιμοποίησαν την σχετική βιβλιογραφία ολοκλήρωσαν την Έρευνά τους με απόλυτα θετικά αποτελέσματα.

Η παρούσα Εργασία κυκλοφορεί από την Ε.Μ.Ι.Π.Η. σε δίγλωσση έκδοση (ελληνικά και αγγλικά, σε μτφρ. Ολ. Μπέτσα), και συνιστά θετικό προηγούμενο για παρόμοιες μαθητικές εργασίες! Στην Εισαγωγή παρατίθενται στοιχεία γενικά για τους Εβραίους, την ιστορία, τον πολιτισμό και την θρησκεία τους. Στο Α’ Κεφάλαιο γίνεται αναφορά στον Χιτλερισμό και το Ολοκαύτωμα, ενώ το Β’ Κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην Ιστορία των Εβραίων της Βέροιας. Πρόκειται για μία έξοχα διατυπωμένη Μαθητική Εργασία που αφορά ένα μέρος της Ιστορίας της Βέροιας και εισάγει με θετικό τρόπο τους μαθητές στον χώρο της Ιστοριογραφίας!

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής