breaking news Νέο

Συνάντηση ΣΗΠΕ με κόμματα για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου

Συνάντηση ΣΗΠΕ με κόμματα για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου

Σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τις οικείες επαγγελματικές Οργανώσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων έστειλε ο ΣΗΠΕ τις θέσεις του για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου. Θέσεις αρχών, που δεν εξαντλούνται στην αναγκαία αναπλήρωση των απωλειών με την επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους λόγω της μεγάλης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά συνιστούν και θεμελιώδη προϋπόθεση για την συγκρότηση Μητρώου.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΣΗΠΕ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης, αμέσως μετά την σύσκεψη με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Τύπου, Στ. Πέτσα . Συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κιναλλ, ΚΚΕ, Μέρα 25.

 

Οι θέσεις του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων  για το πρόγραμμα ενίσχυσης συνοψίζονται:

 

Το Πρόγραμμα για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου υπήρξε το αντικείμενο πανελλαδικής διαμαρτυρίας, τον Απρίλιο του 2019,  για την αναπλήρωση των πόρων που χάθηκαν από τις επιχειρήσεις Τύπου εξαιτίας της πιο πρόσφατης μεγάλης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και των φορολογικών υποχρεώσεων, με την επίκληση μνημονιακών δεσμεύσεων.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) αναφέρεται σε Πρόγραμμα με βάθος τουλάχιστον τετραετίας και όχι σε εφάπαξ ενίσχυση.

Ο ΣΗΠΕ χαιρέτισε την σύνδεση του Προγράμματος με την εξασφάλιση της πλήρους απασχόλησης, θέση που συνιστά τομή με εκείνες των εργαζομένων. Έτσι αποτυπώνονται και οι διαστάσεις της αγοράς εργασίας στον χώρο, προϋπόθεση και αντικειμενική βάση για την αξιολόγηση των επιχειρήσεων του οικείου Μητρώου.

Με τεκμήριο τη βεβαίωση από τον ασφαλιστικό Φορέα κύριας σύνταξης (ΕΦΚΑ) για κάθε έναν εκ των εργαζομένων, αντικειμενικοποιείται η διαδικασία μη επιδεχόμενη άλλες ερμηνείες.

Γι’ αυτούς κυρίως τους λόγους απαιτείται η ισχύς ξεχωριστής Υπουργικής Απόφασης για τις επιχειρήσεις περιφερειακού Τύπου, για το Πρόγραμμα 2019-2023 υπέρ των οποίων ματαιώθηκε αιφνιδίως και αδικαιολόγητα λίγο πριν τη λήξη του οικονομικού έτους και ενώ οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γ.Γ.Ε.&Ε. όφειλαν να ξεκινήσουν την εφαρμογή της πρώτης του χρονιάς από τον Ιούλιο του 2019.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής