breaking news Νέο

Νίκη 2-0 του Μ.Αλέξανδρου Τρικάλων επί του Φιλίππου Αλεξάνδρειας

Νίκη 2-0 του Μ.Αλέξανδρου Τρικάλων επί του Φιλίππου Αλεξάνδρειας

Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων ήταν ο νικητής και του δεύτερου ημαθιώτικου φετινού ντέρμπι σε επίπεδο Γ' Εθνικής. Η ομάδα των Τρικάλων συγκεκριμένα, μετά τη Νάουσα που είχε κερδίσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Κυριακή το απόγευμα νίκησε και την Αλεξάνδρεια με 2-0 και φιγουράρει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου.

Ποιοτικά ήταν ένα μέτριο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε μπροστά σε 800 περίπου φιλάθλους που όμως είχε ρυθμό, πάθος και ένταση, στοιχεία που διατήρησαν το ενδιαφέρον των θεατών από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η φιλοξενούμενη ομάδα της Αλεξάνδρειας είχε περισσότερο χρόνο στην κατοχής της την μπάλα, καλύτερη ανάπτυξη, την οποία όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε ανάλογες ευκαιρίες και γκολ

Ευκαιρίες όμως δεν δημιούργησε ούτε η ομάδα των Τρικάλων παρότι πέτυχε δύο τέρματα.

Σημείο αναφοράς των παικτών της γηπεδούχου ομάδας ήταν ο Γιώργος Κίτσας και από την στιγμή που ο Αλεξανδρινός επιθετικός του Μ. Αλεξάνδρου ήταν πολύ καλά κλεισμένος από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Αλεξάνδρειας και η γηπεδούχος ομάδα έδειχνε ακίνδυνη.

Και όμως βρήκε τον τρόπο να σκοράρει  και μάλιστα δύο φορές Την πρώτη από απευθείας εκτέλεση φάουλ και την δεύτερη από εξαιρετική αντεπίθεση που είχε εμπνευστή τον Γιώργο Κίτσα.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ντέρμπι που όπως αναφέραμε μπορεί να μην είχε ποιότητα, είχε όμως ρυθμό, πάθος, κυρίως από την πλευρά της γηπεδούχου ομάδας και κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μετά τα πέντε πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ομάδα της Αλεξάνδρειας ανέβασε την απόδοσή της και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεζε κατά διαστήματα την άμυνα του αντιπάλου της, δίχως όμως να καταφέρει να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Από την άλλη ο γηπεδούχος Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων με αμυντικούς προσανατολισμούς επιθετικά, όπως ήδη αναφέραμε, είχε σαν σημείο αναφοράς τον Γιώργο Κίτσα, που όμως ήταν καλά κλεισμένος από τους δύο κεντρικούς οπισθοφύλακες των φιλοξενουμένων και κυρίως των Δημητρίου που κέρδισε κατά κράτος τον αντίπαλο του σε όλες τις προσωπικές του μονομαχίες που κυρίως δίνονταν στον αέρα.

Έτσι σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο ότι καλό δημιουργήθηκε επιθετικά ήταν από την πλευρά της Αλεξάνδρειας.

Όχι βέβαια και αυτή κάτι σπουδαίο, όμως σίγουρα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της.

Η καλύτερη στιγμή σ' αυτό το πρώτο 45λεπτο δημιουργήθηκε στο 38' όταν ο Κόλα δέχθηκε την πάσα του Μπενίσκου και απέναντι από τον Ρίζο σούταρε άουτ.

Στην επανάληψη τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και τα κατάφεραν στα πρώτα πέντε λεπτά. Γρήγορα όμως, μετά το 55' η ομάδα της Αλεξάνδρειας ανασυντάχθηκε και ανέλαβε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως να γίνεται απειλητική για την εστία του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Ρίζου.

Στο 55' όμως άλλαξε το σκηνικό. Τα Τρίκαλα κέρδισαν ένα φάουλ σε επικίνδυνο σημείο και την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κιρκιλιανίδης, ο οποίος με αριστουργηματικό τρόπο πέρασε την μπάλα πάνω από το τοίχος και την έστειλε στην απέναντι πλευρά, από αυτή που βρίσκονταν ο τερματοφύλακας της Αλεξάνδρειας Καρακούτσης. Το 1-0 που πανηγυρίστηκε με έξαλλο τρόπο ήταν γεγονός.

Έως ότου συνέλθουν από το σοκ οι φιλοξενούμενοι και προσπαθήσουν να αντιδράσουν η ομάδα των Τρικάλων είχε την ευκαιρία να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα και να καθαρίσει το παιχνίδι. Στο 60' συγκεκριμένα ο Ζωγράφος με ωραία μπαλιά έψαξε τους Γ. Κίτσα και Παρσόπουλο, όμως ελάχιστα πριν οι δύο γίνουν κάτοχοι της μπάλας και βρεθούν απέναντι από τον Καρακούτση πρόλαβε και έδιωξε ο Κωτσιόπουλος.

Η φάση αυτή φάνηκε να ξυπνάει τους φιλοξενούμενους που στο αμέσως επόμενο λεπτό δημιούργησαν μια από τις δύο – τρεις καλές ευκαιρίες στον αγώνα. Ο Κόλα έβγαλε την σέντρα με τον Μπενίσκο να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Η Αλεξάνδρεια προσπάθησε στα τελευταία 15-20 λεπτά του αγώνα να πιέσει, δημιούργησε δύο – τρεις μικροευκαιρίες, όμως το γκολ ήρθε από την πλευρά της γηπεδούχου και ήταν η χαριστική βολή. Στο 89' συγκεκριμένα ο Γ. Κίτσας θα βρει ωραία τον Καπετάνο, ο οποίος θα κάνει την παράλληλη συρτή σέντρα και ο Παρσόπουλος στο δεύτερο δοκάρι φάτσα με τα δίχτυα δεν θα δυσκολευτεί να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

 

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων ξεχώρισε οι Κιρκιλιανίδης, Συμπεθέρης, Πετκάκης και Κουκουράκης.

Καλύτεροι από τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας οι Δημητρίου, Δημητρόπουλος και Σκοπελίτης.

Δίχως το σοβαρό λάθος η διαιτησία του κ. Μπεκιάρη (Παπαλίτσας – Στεφάνης) Καρδίτσα.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ρίζος, Συμπεθέρης, Λάγδαρης (68' Βλάχος), Πετκάκης, Ταταρίδης, Κιρκιλιανίδης (87' Ζαχαριουδάκης), Κουκουράκης, Κίτσας Γ., Ζωγράφος (71' Καπετάνος), Τσουλχαϊ, Παρσόπουλος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Καρακούτσης, Σηλιωπίδης, Αργυρίου, Κωτσιόπουλος (90' Τριανταφυλλόπουλος, Δημητρίου, Καρατσάογλου (72' Μυλωνάς), Μπενίσκος (78' Κούμπουλας), Σκοπελίτης, Κόλα (87' Παπαφίδης).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής