breaking news Νέο

Δάνειο 1,8 εκ. ευρώ παίρνει ο Δήμος Βέροιας για αναχρηματοδότηση παλαιότερων υποχρεώσεων

Δάνειο 1,8 εκ. ευρώ παίρνει ο Δήμος Βέροιας για αναχρηματοδότηση παλαιότερων υποχρεώσεων

M' ένα έκτακτο θέμα και 38 θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη κλήθηκαν να ασχοληθούν τα παρόντα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας (Άρης Λαζαρίδης, Θανάσης Αποστολόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Σιδηρόπουλος – ο οποίος ωστόσο υποχρεώθηκε να αποχωρήσει στις 11.30 π.μ., για να παρευρεθεί σε δίκη - με προεδρεύοντα το Στέλιο Ασλάνογλου) στη χθεσινή συνεδρίαση αυτής.

Σ' ό,τι αφορά στο έκτακτο θέμα, αυτό είχε να κάνει με τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού του Δήμου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Βέροιας πρόκειται να λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, με επιδίωξη να αναχρηματοδοτήσει δάνεια προηγουμένων ετών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων αυτών.

Το νέο δάνειο του Δήμου Βέροιας θα έχει επιτόκιο 4,30% και διάρκεια 10 έτη. Αιτιολογώντας την αναγκαιότητα της λήψης του δανείου, ο Βασίλης Παπαδόπουλος τόνισε πως «γίνεται, για να ωφεληθεί ο Δήμος», ενώ ο Άρης Λαζαρίδης από την πλευρά του, αφού πρώτα επεσήμανε ότι «η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν δανείστηκε ούτε ένα ευρώ», σημείωσε : «Είναι εύκολο να κάνεις έργα ή να εξυπηρετείς την καθημερινότητα με δανεικά. Εμείς, παρά τις περικοπές, δεν πήραμε δάνεια και συνεχίζουμε να πληρώνουμε κανονικά όσα δάνεια κληρονομήσαμε». «Λευκή» ψήφο στο συγκεκριμένο θέμα έδωσε ο Θανάσης Αποστολόπουλος, με το αιτιολογικό πως «τα δάνεια που έλαβε ο Δήμος το 2002 και το 2003, ήταν μεγάλα, με αποτέλεσμα η αποπληρωμή τους να γίνεται με εκχώρηση πόρων από τον ΚΑΠ, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλλού».

Σ' ό,τι αφορά δε στην αποπληρωμή του νέου δανείου, που θα λάβει ο Δήμος Βέροιας, αυτή θα γίνει σε 20 εξαμηνιαίες χρεολυτικές δόσεις, άνευ περιόδου χάριτος και σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

1η – 4η δόση 25.000 € έκαστη

5η – 6η δόση 50.000 € έκαστη

7η – 20η δόση 114.285 € έκαστη

 

Αποφάσεις σε θέματα της ημερήσιας διάταξης

Αναφορικά, τώρα, με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Θανάσης Αποστολόπουλος σε κάποια από αυτά έδωσε «λευκή» ψήφο, στάθηκε σύμφωνος σε κάποια άλλα, ενώ αποχώρησε από τη συζήτηση των τελευταίων τεσσάρων θεμάτων (συγκεκριμένα από το 35ο έως και το 38ο θέμα), τα οποία και είχαν χαρακτήρα νομικής φύσης.

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ενέκριναν τη δαπάνη συνολικού ποσού 1.000 € για την «Προμήθεια αναγόμωσης υλικών πολλαπλών εκτυπώσεων», την έγκριση της δαπάνης συνολικού ποσού 210,37 € για «προμήθεια κτηνιατρικού υλικού», όπως και την έγκριση της δαπάνης συνολικού ποσού 24.800 € για «συντήρηση νεκροταφείων».

Ακόμα η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στον ορισμό της δικηγόρου Αριστούλας Παπαστάμκου, για να παρασταθεί στο Ειρηνοδικείο Βέροιας κατά τη συζήτηση αγωγής των Φ. Κοκκαλιάρη και λοιπών και στην έγκριση της δαπάνης συνολικού ποσού 377 € και στη διάθεση της πίστωσης. Όπως επίσης και στον ορισμό της δικηγόρου Αγάπης Κωνσταντινίδου, για να παρασταθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βέροιας κατά τη συζήτηση αγωγής των Αικ. Μαυροματίδου και λοιπών και στην έγκριση της δαπάνης 570,40 € και στη διάθεση της πίστωσης.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής