breaking news Νέο

Η μετεγκατάσταση των νεκροταφείων της Βέροιας, θέμα αναφοράς ξανά στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ Βέροιας για το 2020

Η μετεγκατάσταση των νεκροταφείων της Βέροιας, θέμα αναφοράς ξανά στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ Βέροιας για το 2020

Ο «κορεσμός» που υπάρχει στα κοιμητήρια της Βέροιας και η λύση που στοχεύει να δώσει η Δημοτική Αρχή της πόλης πάνω σ' ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, δεν έλλειψε και από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη νέα χρονιά. Το έναυσμα για να επανέλθει εκ νέου το εν λόγω θέμα στην προχθεσινή συνεδρίαση του σώματος, δόθηκε από τις 7 προτάσεις για έργα που πρόταξε η παράταξη «Προτεραιότητα ο Πολίτης», της οποίας ηγείται ο Αντώνης Μαρκούλης, στη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2020, ανάμεσα στις οποίες και η μετεγκατάσταση των νεκροταφείων.

Ένα ζήτημα, βέβαια, για το οποίο η νυν Δημοτική Αρχή του Κώστα Βοργιαζίδη ήδη από την προηγούμενη θητεία της στο Δήμο έχει φροντίσει τη δρομολόγηση λύσης σε χώρο που έχει να κάνει με αγρόκτημα στην Τοπική Κοινότητα Πατρίδας. Στην αναφορά του ο καθ' ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Παπαδόπουλος, επεσήμανε το πρόβλημα που δημιουργείται από την άρνηση δημοτών για την εκταφή συγγενικών προσώπων τους μετά από πενταετία, παραδεχόμενος πως ναι μεν υπάρχει δυσχέρεια, αλλά - όπως σημείωσε - μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται όλοι, ενώ το πρόβλημα λύνεται σταδιακά με την πίεση στους συγγενείς για αγορά τάφου. Ειδικότερα, ο Βασίλης Παπαδόπουλος τόνισε πως «το πρόβλημα λύνεται εν μέρει με την απαγόρευση παράτασης της εκταφής νεκρών πέραν της πενταετίας που έχει επιβάλλει ο Δήμος, ενώ σ' όσους αρνούνται την εκταφή, προτείνεται, ως μέτρο πίεσης, η αγορά του τάφου. Κάτι που άρχισε ήδη να αποδίδει, αφού έγιναν τρεις εκταφές και υπάρχει μια σχετική ροή».

Όσο για την ανάγκη δημιουργίας νέων νεκροταφείων, ο κ. Παπαδόπουλος κατέστησε σαφές πως «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των εγκρίσεων. Μέχρι και χθες βρέθηκαν από κοινού στο σημείο με την Αρχαιολογική Υπηρεσία - στην οποία και «σκαλώνει» η έγκριση - για να γίνουν οι απαραίτητες τομές. Και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται το πόρισμά της, για να προχωρήσει ο Δήμος στη δημιουργία των νέων νεκροταφείων». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο χώρος που έχει επιλεγεί για τα νέα νεκροταφεία, έχει έκταση 90 στρέμματα, από τα οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, ήδη έχουν απορριφθεί τα μισά, με τα αισιόδοξα σενάρια του Δήμου να κάνουν λόγο για έγκριση τουλάχιστον μιας έκτασης 40 στρεμμάτων, διπλάσιας από την έκταση που καταλαμβάνουν τα νεκροταφεία στην περιοχή της ΔΕΗ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής