breaking news Νέο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η εφαρμογή τουριστικής προβολής «Via Egnatia»

  • Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η εφαρμογή τουριστικής προβολής «Via Egnatia»
  • Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η εφαρμογή τουριστικής προβολής «Via Egnatia»

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η εφαρμογή τουριστικής προβολής "Via Egnatia", μέσω της οποίας όσοι διασχίζουν την Εγνατία Οδό θα μπορούν από το τάμπλετ ή το κινητό τους τηλέφωνο να ανακαλύπτουν τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως είναι τα αξιοθέατα, τα ιστορικά μνημεία και τα μέρη που ο επισκέπτης θα μπορεί να γευτεί τοπικά ποιοτικά προϊόντα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) αναλαμβάνει το συντονισμό του εγχειρήματος, όπως αποφασίστηκε σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου,  του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρου Θάνου, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννη Μπουτίνα, του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιου Κιάνα και του Προέδρου της Εγνατίας Οδού και του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου.

Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, άμεσα θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας ώστε μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να καταλήξει στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και να οριστικοποιηθεί η μορφή του εταιρικού σχήματος που θα κληθεί να "τρέξει" το πρότζεκτ μέχρι το τέλος του χρόνου.

"Η Εγνατία οδός είναι ένα σημαντικότατο έργο υποδομής το οποίο ήδη λειτουργεί για περισσότερα από 10 χρόνια και ενώνει Δύση με Ανατολή. Είναι ένα πέρασμα ανθρώπων, εμπορευμάτων, ιδεών και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας. Ο σκοπός της σημερινής σύσκεψης ήταν να συνεχίσουμε κάτι που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη περίοδο της θητείας μου ως Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και να το ολοκληρώσουμε, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Να εκμεταλλευθούμε, δηλαδή, τουριστικά την Εγνατία οδό και τη συγκεκριμένη περιοχή. Μπορεί, λοιπόν, να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας ώστε ο επισκέπτης που μπαίνει στην Ελλάδα είτε από την Ανατολή είτε από τη Δύση να έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει στο κινητό ή το τάμπλετ τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και το επιχειρείν της κάθε περιοχής, διότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν συνέργειες" τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, η ομάδα εργασίας που θα συγκροτηθεί θα δουλέψει βάσει ενός "σφιχτού" χρονοδιαγράμματος για να ετοιμάσει το κόστος του όλου έργου, την κατανομή του κόστους μεταξύ των ενδιαφερομένων, καθώς και τους τρόπους κάλυψης του κόστους αυτού (οι οποίοι μπορεί να είναι από εθνικά προγράμματα, από ευρωπαϊκά προγράμματα, από ίδιους πόρους των συμμετεχόντων  ή από ιδιωτικούς πόρους) και βεβαίως την κατανομή του υλικού κάθε τόπου που θα αναρτηθεί στην εφαρμογή.

"Είμαστε αισιόδοξοι. Στόχος είναι εντός του χρόνου να ολοκληρώσουμε την υλοποίηση του έργου" πρόσθεσε ο κ. Καράογλου.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, τόνισε από την πλευρά του ότι η αρχαία Via Egnatia είναι ο βασικός άξονας που εδώ και 2000 χρόνια ενώνει τη Δύση με την Ανατολή. "Εμείς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχουμε προχωρήσει σε κάποια θέματα, διότι δημιουργούμε τώρα μια πολιτισμική διαδρομή χρηματοδοτώντας σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία στη διαδρομή της Εγνατίας οδού. Συνεπώς είμαστε σύμφωνοι με την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και θα συμμετέχουμε γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει κάτι σημαντικό και ενδιαφέρον".

Τέλος, ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, με την ιδιότητα του Προέδρου της Εγνατίας Οδού και του ΣΕΒΕ, επισήμανε πως "η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που θα δίνει σημαντικές πληροφορίες στον ταξιδιώτη και πλέον είμαστε έτοιμοι να αναβαθμίσουμε το υπάρχον υλικό και να προχωρήσουμε".


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής