breaking news Νέο

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών προαναγγέλλουν οι θεολόγοι

  • Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών προαναγγέλλουν οι θεολόγοι
  • Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών προαναγγέλλουν οι θεολόγοι

Στο... δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων σκοπεύουν να κινηθούν οι θεολόγοι για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ήδη όχι μόνο οι θεολόγοι εκπαιδευτικοί, αλλά και χριστιανικά σωματεία έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις για τα Θρησκευτικά, για το λόγο ότι το υπουργείο Παιδείας έχει αναδιπλωθεί από την κατά γράμμα εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ζητεί την πλήρη απόσυρση των προγραμμάτων Νίκου Φίλη - Κώστα Γαβρόγλου. Η πολιτική ηγεσία του φαίνεται να επιλέγει τη λύση της αναμόρφωσης των υφιστάμενων και αντισυνταγματικών - κατά το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο - προγραμμάτων σπουδών!

Η παρελκυστική τακτική της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, που άλλα υποστήριζε προεκλογικά, προφανώς για να έχει τις ψήφους των θεολόγων, αλλά πράττει διαφορετικά μετεκλογικά, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΘ Παναγιώτης Τσαγκάρης, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες σε εκδήλωση της Εστίας Πατερικών Μελετών στο Μαρούσι, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αλλά και το γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή, ότι αντί να δώσουν ξεκάθαρη λύση στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να εφαρμόσουν άμεσα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), συνεχίζουν το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο του για το ουδετερόθρησκο σχολείο. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Τσαγκάρης, «η συνέχιση διδασκαλίας των προγραμμάτων αυτών με οποιονδήποτε τρόπο συνιστά μείζονα καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ορθοδόξων γονέων και όσοι συνεργούν στην καταπάτηση αυτή φέρουν βαριά προσωπική, πολιτική και ποινική ευθύνη».

Με αφορμή τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προαναγγέλλουν οι θεολόγοι για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Ημαθίας (ΕΘΗ) Ευθύμιος Χωματάς, μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», τόνισε πως «αν η Πολιτεία δεν υπακούει στην ανώτατη δικαστική εξουσία (που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας), τότε τι περιμένουν να κάνουν όλοι οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους ας πω, αυτού του κράτους;»

 

Ενωμένη Ρωμιοσύνη : Θα πρέπει να γίνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα Θρησκευτικά

Υπέρ των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το μάθημα της Θρησκευτικών στάθηκε και ο πρόεδρος της «Ενωμένης Ρωμιοσύνης» Γιάννης Κοτσιάμπασης.

«Θα πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις για τα Θρησκευτικά, ώστε η κυβέρνηση να πάρει το μήνυμα για αυτά που αποφασίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας και να εκτελεσθεί η απόφαση αυτή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Χωματάς

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής