breaking news Νέο

Τάσος Μπαρτζώκας, ομιλία στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπ.Παιδείας : «Η νέα γενιά πρέπει να είναι μια νικήτρια γενιά»

Τάσος Μπαρτζώκας, ομιλία στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπ.Παιδείας : «Η νέα γενιά πρέπει να είναι μια νικήτρια γενιά»

Από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις». Το εν λόγω νομοσχέδιο αλλάζει άρδην το σκηνικό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αποτελεί δικαίωση του αιτήματος όλης της ελληνικής κοινωνίας, για εισαγωγή κριτηρίων αποτελεσματικότητας στην ανώτατη εκπαίδευση και ενίσχυση της έρευνας.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Ημαθίας, ο οποίος  είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,  επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις ζωτικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, εστίασε στην ίδρυση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, μιας ανεξάρτητης αρχής, με ενισχυμένες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει εφεξής την κατάστρωση της εθνικής στρατηγικής για την εκπαίδευση. Μιας στρατηγικής που συνυπάρχει και τροφοδοτεί την εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας.

Παράλληλα, εγκωμίασε το γεγονός ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια, για πρώτη φορά υπόκεινται σε αξιολόγηση, με κριτήρια τα οποία τα ίδια προαποφασίζουν, τόσο από την Εθνική Αρχή, όσο και από τους ίδιους τους φοιτητές. Τόνισε δε, ότι η διασύνδεση της αξιολόγησης τους με τη χρηματοδότηση τους, ανταποκρίνεται στην αξίωση της ελληνικής κοινωνίας για παροχή φρέσκιας και ποιοτικής παροχής δεξιοτήτων.

Με έμφαση σχολίασε την απελευθέρωση των Ειδικών Λογαριασμών Ερευνητικών Κονδυλίων από γραφειοκρατικά εμπόδια, προκειμένου να ασκείται ανεμπόδιστα η έρευνα στην Ελλάδα και να επιστρέφουν τα ευεργετικά της αποτελέσματα στους πολίτες.

Τέλος, ο βουλευτής Ημαθίας σχολίασε ότι η κακώς εννοούμενη μετριότητα είναι ασυμβίβαστη με την ποιότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και ασυμβίβαστη με τις θυσίες την Ελλήνων γονέων και φοιτητών. Όπως ο ίδιος ανέφερε, η εκπαίδευση για περιοχές όπως η Ημαθία, όπου εντοπίζονται μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες είναι η μοναδική διέξοδος σε ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο η Πολιτεία χρωστάει στη νέα γενιά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής