breaking news Νέο

Ανάδειξη Γεωργοδιατροφικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ανάδειξη Γεωργοδιατροφικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Με πρωτοβουλία του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/ΑΣΠΚΜ, καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του γεωργοδιατροφικού τομέα, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανάδειξης της ταυτότητας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/ΠΚΜ.

Επιτακτική ανάγκη, η ταυτοποίηση των γεωργοδιατροφικών προϊόντων, σε επίπεδο Νομού ή Περιφέρειας, που συγκεντρώνουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για τη σύνταξη φακέλου και υποβολή αίτησης καταχώρισης ονομασίας στο κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης/ΠΟΠ, Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων/ΠΓΕ και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων/ΕΠΙΠ.

Επιβάλλεται να καταχωρηθούν τα προϊόντα με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υψηλής προστιθέμενης αξίας,, που έχουν αναφορά ιστορικότητας, παραδόσεως και διατροφικού πολιτισμού της Μακεδονίας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, Πρόεδρος της ΑΣΠΚΜ, καλεί σε συνάντηση εργασίας τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ, όπου θα διεξαχθεί με την παρουσία του κ. Περιφερειάρχη, στης 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΚΜ, Βασιλίσσης Όλγας 198, στη Θεσσαλονίκη.

Η ανάδειξη των γεωργοδιατροφικών προϊόντων, μαζί με άλλες δράσεις της ΑΣΠΚΜ, θα παρουσιασθούν σε ειδική ημερίδα στο πλαίσιο της Detrop Boutique, στις 22-24/02/2020.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής