breaking news Νέο

Άλλος ένας Ημαθιώτης μετά τον Π. Μπίλη, ο Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, στο Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Άλλος ένας Ημαθιώτης μετά τον Π. Μπίλη, ο Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, στο Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Μόλις την περασμένη εβδομάδα γράψαμε, στο φύλλο της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου, για το Ναουσαίο δικηγόρο Προκόπη Μπίλη, ότι συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των στελεχών που επελέγησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη διαδικασία του μητρώου αξιολόγησης στελεχών.

Στη σχετική λίστα περιλαμβάνεται ένας ακόμη Ημαθιώτης, ο Στρατηγός-Επίτιμος Διευθυντής Οικονομικού ΓΕΣ Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, καταγόμενος από τον Αρχάγγελο Νάουσας.

Οι δύο Ημαθιώτες, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, υπέβαλαν αίτηση ενδιαφέροντος και, αφού αξιολογήθηκαν, εντάχθηκαν στο Μητρώο Στελεχών.

Μέχρι στιγμής έχουν αξιολογηθεί περισσότερα από 1.500 στελέχη. Οι επιτελείς της Πειραιώς υποστηρίζουν ότι η διαδικασία επιλογής νέων προσώπων είναι «μια δυναμική διαδικασία, η οποία διευρύνεται διαρκώς», καθώς αναζητούνται στελέχη προς τρεις κατευθύνσεις: Πρώτον, για πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως θα εκτεθούν πολιτικά, συμμετέχοντας στα ανανεωμένα γαλάζια ψηφοδέλτια, δεύτερον, για τεχνοκράτες, και, τρίτον, για πολιτικά στελέχη, τα οποία θα βοηθήσουν στην προσπάθεια κατά αρχήν της προγραμματικής προετοιμασίας και, κατόπιν, στην εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών προτάσεων, που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση. 
Επιδίωξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι «μια ουσιαστική ώσμωση μεταξύ παλιών και καταξιωμένων στελεχών από τη μια και νέων ανθρώπων από την άλλη». Όπως ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει, «η Ν.Δ. θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα. Θα ενταχθούν πρόσωπα, που θα φέρνουν ένα νέο αέρα στην πολιτική».
«Σέβομαι και τιμώ απεριόριστα τα παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για αυτή την Παράταξη και στάθηκαν κοντά στη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο στις καλές, αλλά και στις κακές του στιγμές του κόμματος», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζω απόλυτα την ανάγκη να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε νέους ανθρώπους. Και οι νέοι αυτοί οι άνθρωποι, για μένα, πρέπει να έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό. Να έχουν μια ζωή πριν την πολιτική. Μια επαγγελματική διαδρομή η οποία να τους κάνει, με το δικό τους τρόπο, να ξεχωρίζουν είτε στο επαγγελματικό τους χώρο, είτε στις τοπικές τους κοινωνίες».
«Εάν θέλουμε με κάποιο τρόπο να γεφυρώσουμε το χάσμα, που υπάρχει μεταξύ των κομμάτων και της κοινωνίας, πρέπει να μπορέσουμε να εντάξουμε στα κόμματα ανθρώπους από την ίδια την κοινωνία. Ανθρώπους, οι οποίοι έβλεπαν -και μπορεί να βλέπουν ακόμα- την πολιτική με καχυποψία. Είτε διότι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν κάποια διαφορά, είτε γιατί πιστεύουν ότι όλοι είναι το ίδιο, είτε διότι θέλουν να προσφέρουν, αλλά δεν έχουν τον τρόπο αυτό να το κάνουν», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και κατέληξε: «Πιστεύω ότι, με την προσπάθεια του μητρώου στελεχών, σπάμε όλες αυτές τις καχυποψίες και όλα αυτά τα ταμπού και τα στερεότυπα, τα οποία συνοδεύουν την πολιτική δράση μέχρι σήμερα». 

Ακολουθούν τα βιογραφικά των δύο Ημαθιωτών

Θεόδωρος Σιδηρόπουλος

Γεννήθηκε  το 1956 στον Αρχάγγελο Ναούσης Ημαθίας, όπου έχει το πατρικό του σπίτι. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια και τελείωσε τα σχολεία της Βεροίας.  Είναι  απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) και του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Επιπλέον, είναι απόφοιτος της Σχολής Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και  κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος «Επιτελούς Εθνικής Άμυνας» της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Διετέλεσε Αν. Γενικός Διευθυντής του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Στο Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (2004-2007) ήταν Διευθυντής Προγραμματισμού και Υποστήριξης. Διετέλεσε Διευθυντής Οικονομικού στην ΑΣΔΥΣ και στο ΓΕΕΘΑ.

 

Προκόπης Μπίλης

Γεννήθηκε  στη Νάουσα Ημαθίας,  το 1974. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, με κατεύθυνση το Διοικητικό Δίκαιο. Από το 2002, ασκεί δικηγορία με γραφείο στη Νάουσα. Παράλληλα είναι εξωτερικός συνεργάτης – νομικός σύμβουλος της ALPHA BANK (πρώην Εμπορικής). Υπήρξε καθηγητής της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας (2005-2012), με αντικείμενο διδασκαλίας το Συνταγματικό Δίκαιο και το Διοικητικό Δίκαιο. Είναι μέλος Δ.Σ. διαφόρων συλλόγων της Νάουσας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 9 και 11 ετών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής