breaking news Νέο

Επιτέλους, κέρδισε!

Επιτέλους, κέρδισε!

Να που δεν υπάρχουν φέτος μόνο ήττες (αλλά και αυτές πως διαμορφώθηκαν βέβαια) για τον πιο νεανικό Φίλιππο όλων των εποχών στο κορυφαίο πρωτάθλημα των ανδρών στο ελληνικό χάντμπολ, αλλά και η δυνατότητα να γευθει και τη χαρά της νίκης! Μιας νίκης που αποτέλεσε και την πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα της χάντμπολ πρεμιερ και που επιτεύχθηκε σε βάρος της Δράμας ‘86 με το οριακό 30-29, προχθές το απόγευμα στο ΔΓ Φιλίππειο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής η οποία - όπως αποδείχθηκε τελικα - κάθε άλλο παρά γρουσούζικη υπήρξε για τον Βεροιώτικο σύλλογο.

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε ως απόρροια και των τελευταίων εξελίξεων στον ιστορικό Φίλιππο, αναφορικά με τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο διοικητικό κομμάτι και θέτει την ομάδα σε νέες (και  ευχής έργον να αποδεχθούν) στέρεες βάσεις, έπειτα από μια περίοδο αβεβαιότητας και μπροστά στο φάσμα της διάλυσης του άλλοτε κραταιού συλλόγου. Μάλιστα, ο νέος άνεμος που πνέει πλεον στις τάξεις των “ερυθρολεύκων” της Βέροιας, δημιουργεί και ένα κλίμα αισιοδοξίας οτι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, όσον αφορά με τον μέχρι πρότινος διαφαινόμενο υποβιβασμό της ομάδας. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση η πορεία από δω και του δε θα δείξει το κατά πόσο αυτά τα  νεαρά παιδιά άλλα γεμάτα πάθος, ζωντάνια, ενέργεια, θα καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και θα έρθουν κοντά σ΄ένα... θαύμα! Ιδωμεν.

Σε καθαρά αγωνιστικό μέρος της συνάντησης, το πάθος περίσσευε στα πρόσωπα των παικτών του Φιλίππου που βρέθηκαν να προηγούνται με 15-14 στο πρώτο 30λεπτο. Στο δεύτερο μέρος έφθασαν στο 29-25 στο 54’ και παρά την αντεπίθεση των Δραμινών στα τελευταία λεπτά, άντεξαν και πανηγύρισαν για πρώτη φορά στην τρέχουσα σαιζόν.

Αλλά ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της συνάντησης από την αρχή. Με δίλεπτη αποβολή για τη Δράμα και πέναλτι για τον Φίλιππο ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Παπαδόπουλο όμως να αστοχεί και τους φιλοξενούμενους να φτάνουν γρήγορα στο 0-2 στο 4’.

Άμεση απάντηση για τους “ερυθρόλευκους” που προηγήθηκαν με 3-2 στο 6’ και το παιχνίδι να αποκτάει ρυθμό. Η ομάδα της Δράμας έκλεισε την άμυνα της στη συνέχεια και πήρε προβάδισμα με 5-8 στο 16’.

Ο Φίλιππος μείωσε σε 11-12 σο 24’ και παρά το 11-14 στο 26’, με σερί 3-0 στα τελευταία λεπτά πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά με 15-14. Ανάλογη και η εικόνα στην επανάληψη με τους γηπεδούχους έστω και δύσκολα να έχουν το ελάχιστο προβάδισμα, 22-21 στο 44’. Μ’ ένα μίνι ξέσπασμα οι “ερυθρόλευκοι” απέκτησαν διαφορά πέντε τερμάτων, 26-21 στο 49’ και φάνηκε να πιστεύουν στην πρώτη τους νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν προσωρινά σε 26-24 στο 52’ και πάλι όμως οι Βεροιώτες συγκεντρωμένοι και ξέφυγαν εκ νέου με 29-25 στο 55’. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Δράμας πίεσε στο 4/4 του γηπέδου θέλοντας να οδηγήσει τους “ερυθρόλευκους” σε συνεχόμενα λάθη.

Με μπροστάρη τον (τρελο) Στηβ Παπαδόπουλο όμως οι παίκτες του Φιλίππου κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να φτάσουν στη νίκη με 30-29, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν την κατάκτηση των δυο βαθμών.

Πεντάλεπτα: 1-2, 3-4, 5-7, 8-9, 11-15, 15-14 (ημχ.), 18-16, 21-17, 23-21, 26-23, 29-25, 30-29

Διαιτητές: Δελόγλου – Θεοδοσίου. Δίλεπτα: 6 – 7.

Φίλιππος Βέροιας: Κορώνας, Βαρδάκας 3, Παντελίδης 6, Γραμματικόπουλος, Καραγκιοζόπουλος 8, Νικολαΐδης 4, Τζίνεβης 4, Μηλόπουλος, Κουκουτσίδης, Καλλιαρίδης 1, Πιστόλας, Φιλόσογλου 1, Παπαδόπουλος 2, Παπαγιάννης 1, Τζωρτζίνης, Λυκοστράτης.

Δράμα (Βαλαβάνης): Γουργούμης, Παπάζογλου Ε., Χαϊτίδης 6, Κοβογλανίδης 1, Κοτσαμαρίκογλου, Παπάζογλου Α. 1, Τουνγκελίδης 4, Τσιτσίγκος, Ντράσκιτς 7, Αντάμοβιτς 7, Φραγκούλης, Κουρτίδης, Θωμίδης 3, Σίνα, Κουρουτζίδης, Παγωνίδης

 

Από τον Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής